LIFE

6 cazări din țară și din străinătate pe care să le încerci măcar o dată în viață

publicat pe 07 feb. 2023

  Sunt pasionată până la obsesie de cazările care ies din nota obișnuită, vorbesc de acele locuri în care nu doar te simți ca în vacanță, dar care te atrag cu arhitectura, decorul și atmosfera lor până nu-ți mai vine să ieși din casă. Sau fie, să ieși, dar să fii nerăbdător să te întorci la ele după o zi de colindat și explorat.

  Dacă e să vorbesc din experiență, recunosc că nu-s prea mulțumită de oferta locală: aceleași vile masive și goale de conținut, fără suflet, aș zice, și fără imaginație, care răspund la denumirea perimată de pensiune. Deși, în ultimii ani, încep să descopăr din ce în ce mai mult perle turistice ieșite din comun și la noi.

  Dar se poate mai bine și se poate și la prețuri acceptabile, astfel încât să nu fie nevoie să-ți devalizezi cardul pentru a te bucura de un sejur într-un loc Instagramabil. Țelul meu suprem este să ajung să-ți recomand cazări speciale la prețuri accesibile, dar, până atunci, te invit să te inspiri din lista cu locuri WOW pe care ți-am făcut-o în acest articol, consultând oferta de la noi, dar mai ales din afară, a site-urilor de închirieri.

  Arome 22, Eforie Sud

  Încă n-a venit vremea vacanțelor la mare, dar e bine să iei notițe de pe-acum. Se pare că poți găsi locuri în care să te simți ca pe riviera italiană și pe litoralul nostru, iar acesta este unul dintre ele. Interioarele, dar mai ales grădina, arată ca o oază în care să-ți răsfeți toate simțurile, mai ales dacă ești genul boem. Păcat că atunci când ieși din acest loc special, te lovești de peisajul încă dezolant al stațiunii Eforie Sud.

  Preț la cerere

  Cabana La Cuib, Sovata

  Cabana La Cuib Sovata se află la 3,8 kilometri de Lacul Ursu și oferă cazare cu balcon, vedere la grădină și biciclete gratuite. Dar dincolo de tot ce ține de confort, impresionează arhitectura deosebită a căsuței. Toată numai lemn și geam, această căsuță pare proiectată de un pasionat de geometrie și pictură abstractă. Este vorba despre pavilionul de lânga rău, cu priveliște Instagramabilă, care are posibilitatea de a găzdui într-o manieră romantică două persoane.

  Preț: de la 750 lei/noapte

  Glamping unic în Sutton, Anglia

  O barcă veche din anul 1945 transformată magistral într-un loc de cazare și amplasată într-o pădure privată, cu vedere la frumoasa zonă rurală englezească. Asta am găsit în satul Sutton, la 30 minute de mers cu mașina de localitatea Cambridge. Este un refugiu boem perfect pentru cei care doresc să se relaxeze, să exploreze și să se cazeze într-un loc ca niciun altul. Ce-i drept, prețul nu-i pentru toată lumea, dar o dată-n viață poate că merită.

  Preț: de la 1.116 lei/noapte

  Zôme ecologic în Occitanie

  O cazare ca o bomboană și puțin spus deosebită. Acest tip de locuință ecologică denumit zôme, tot din lemn, care aduce cu un trandafir cu șase petale deschise, este amplasat într-un loc de vis din orașul medieval Caylus din regiunea Provence. Să dormi într-un confort ca-ntr-un hotel de lux, dar cu ochii-n stele și îmbătat de parfumul de lavandă… Așa sună pentru unii perfecțiunea.

  Preț: de la 651 lei/noapte

  Căsuță în junglă în Tulum, Mexic

  Dacă te uiți la America Express și visezi la o experiență de genul celei din popularul show TV, te ducem și noi acolo. Cu gândul, cu sufletul și poate odată și fizic, de ce nu? Cazarea botezată păstaia din junglă te face să te simți cu un picior în junglă și cu unul într-un resort de cinci stele, cu tot dichisul aferent. Priveliștea panoramică parcă te cufundă deplin în jungla mayașă sălbatică și tropicală.

  Preț: de la 461 lei/noapte

  Rulotă retro în Leiria, Portugalia

  Am găsit această cazare unică într-o zonă rurală din regiunea Leiria, în imediata apropiere a Oceanului Atlantic. O rulotă cu etaj și cu aspect retro, amplasată în mijlocul naturii exotice și transformată într-o casă care poate găzdui patru persoane. Un spațiu unic, confortabil, inserat în mijlocul naturii, care te face să uiți complet de pensiuni și hoteluri.

  Preț: de la 674 lei/noapte

  Foto: Booking, Airbnb

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  6 cazări din țară și din străinătate pe care să le încerci măcar o dat�...