În niște vremuri în care aproape zilnic apar noi upgrade-uri la telefoane, aplicații, mașini și sisteme de operare, poate fi greu să ții pasul cu tehnologia. Și ce în ce mai mulți oameni se gândesc să se mute din case convenționale în unele smart, controlate prin telefon. Dacă nu te numeri printre aceștia, nu-ți face griji, îți poți îmbunătăți locuința prin pași mici, cu espressoare de cafea inteligente sau coșuri de gunoi cu senzor.
Ți-am pregătit o listă cu cinci coșuri de gunoi cu senzori, ca să știi de unde să începi. Sunt foarte practice, rezistente la mirosurile neplăcute și igienice. Nu trebuie să atingi capacul, acesta se deschide singur când ești aproape de el, iar în felul acesta eviți murdăria sau bacteriile.
1. Coș de gunoi cu senzor TurboTronic
Realizat din inox, cu senzori fotoelectrici și design ergonomic, coșul TurboTronic este silențios atunci când deschizi sau închizi capacul și a fost gândit astfel încât să aibă un consum redus de energie. Sacul de gunoi se fixează bine și nu cade în interior atunci când arunci gunoi în el, iar sistemul de deschidere e touchless chiar și atunci când nu are curent. În plus, dacă vrei să-l ții deschis mai mult de cinci secunde, îl poți seta din buton.
2. Coș de gunoi inteligent
Acest model de coș de gunoi cu senzor este din metal și are un sistem ingenios, astfel încât sacul să nu se vadă din exterior. Capacul se închide automat tot după cinci secunde, iar atunci când vrei să schimbi sacul poți apăsa pe butonul de ON/OFF.
3. Coș de gunoi 50L
Cei de la Arli vin cu o variantă de cos de gunoi cu senzor , din inox, ce are capacitatea de 50 litri și un afișaj LED care îți spune cât timp mai ai până când capacul se va închide automat. Are și posibilitatea de a deschide sau închide capacul manual datorită butoanelor pe senzor din partea frontală, dar și a celor OPEN/CLOSE care te ajută să menții o perioadă mai lungă capacul deschis.
4. Coșul de gunoi de la Klarstein Touchless
Dacă lipsa spațiului în bucătărie nu este o problemă pentru tine, atunci coșul de gunoi de la Klarstein Touchless s-ar putea să fie cea mai potrivită variantă. Are două containere de 12,5 litri detașabile separat în interiorul său mare de 72 de litri, așa că poți recicla. De exemplu, deșeurile voluminoase de reciclare, deșeurile reziduale și hârtia pot fi separate imediat după ce au fost aruncate.
Are o protecție suplimentară împotriva mirosului și este ideal pentru deșeurile organice. Datorită senzorului, se deschide automat când ajungi la 20 centimetri de senzor. La cinci secunde după ce arunci deșeurile, capacul se închide automat, iar dacă vrei să-l ții mai mult timp deschis, poți apăsa butonul. Luminile de pe panoul de control îți arată starea senzorului și a bateriilor.
5. Coș de gunoi cu dublă compartimentare Simplehuman
Modelele de la Simplehuman au un design modern – minimalist și aduc un plus de culoare. Iar datorită look-ului său interesant și tech poate fi integrat în orice bucătărie la vedere. Senzorul este declanșat prin intermediul vocii, atunci când spui „open can„ (deschide coșul) sau prin mișcarea mâinii în fața coșului.
Este fabricat din inox, cu strat din nano-argint pentru protecție împotriva amprentelor și germenilor. Este și mai silențios decât celelalte coșuri, deoarece face cu 50% mai putin zgomot decât restul modelelor. În plus, are un spațiu de depozitare special conceput pentru păstrarea sacilor de gunoi.
-
UTILE
Curățarea parchetului cu oțet: cum se prepară cea mai simplă și utilă soluție
Nu aplica oțet direct pe parchet.
-
LIFE
Unde se pune șervețelul la masă: greșeli frecvente în aranjarea mesei în stil formal și informal
Contrar aparențelor, nu se folosește pentru șters.
-
Sponsored
VIDEO Cum poți crea un spațiu de locuit sănătos și eficient energetic prin ferestrele de mansardă și inovațiile arhitecturale VELUX
Ferestrele de mansardă îmbunătățesc semnificativ confortul și eficiența energetică a unei locuinței.
Interesant articol! Dar oare sunt suficiente cateva cosuri de gunoi cu senzor pentru a transforma o casa obisnuita intr-una smart? Cred ca se pot implementa, ca sa zic asa, mai multe lucruri, precum: intrerupatoare cu touch, prize media, smart hub-uri etc. Nu-i asa?
Bună, Amalia. Adevărat, nu este suficient un coș de gunoi cu senzor ca să ai o casă smart, însă în acest articol am ales să ne concentrăm atenția doar pe coșurile de gunoi, după cum spune și titlul 🙂