Before&After

Hotspot before&after: de la un chioșc închis și ruginit, la o gelaterie colorată și delicioasă

  În șase săptămâni, arhitecta Laura Paraschiv a transformat un fost chioșc de ziare, închis și în proces de degradare, într-un punct de atracție aka Zelato, o gelaterie cu înghețată artizanală de la intrarea din parcul Regele Mihai I (fost Herăstrău).

  Ana Consulea, cofetar și fondator Zexe Braserie, a hotărât la începutul verii lui 2020 să deschidă un spațiu mic, compact și ușor accesibil, pe spațiul public, în care să prepare și să ofere oamenilor câteva rețete absolut delicioase de înghețată. A luat un fost chioșc de ziare, lăsat în paragină la una dintre intrările în parcul Regele Mihai I și a colaborat cu Laura Paraschiv pentru recondiționarea și reamenajarea lui. Brieful, pe scurt? „Ceva show-stopping. Urgent, te rog,” povestește chiar Laura. 

  zelato gelaterie herastrau
  Șase săptămâni a durat recondiționarea fostului chioșc.

  Inițial, chioșcul de doar patru metri pătrați, o combinație de elemente care imitau tonetele pariziene și materiale incerte, prezenta urme profunde de degradare, de la rugină și podea deteriorată, la un exterior acoperit de graffiti și alte scrisuri. Pe larg, Laura trebuia să creeze un spațiu care să reprezinte personalitatea Zelato (o combinație aventuroasă producție high-quality de înghețată artizanală și gusturi delicioase) într-o celulă dintr-un parc declarat monument istoric.

  zelato gelaterie herastrau
  Elementele din interior și exterior au fost făcute pe comandă.

  Așa că a schimbat podeaua, a adăugat elemente de exterior, cum ar fi obloanele și copertina metalice, vitrina de servire și elementele de branding. A regândit interiorul astfel încât să fie strict funcțional și să folosească la maximum spațiul minuscul pentru echipamentele de înghețată, elementele pentru display de produse răcoritoare, utilajul care produce pe loc Panet (un foietaj cald cu miez de înghețată) și esențial, depozitare. 

  zelato gelaterie
  Ce culori mai frumoase decât cele ale unei înghețate?

  În contrast cu alte proiecte, exteriorul a fost cel care a contat. „Cu un minim de gesturi și mijloace am dorit să produc o schimbare majoră; am hotărât să fie acoperit într-o singura culoare delicioasă”, povestește Laura. Și-a luat inspirația din modul în care în natură, culorile sunt folosite fie de animale, fie de plante pentru a comunica și a seduce. Astfel că printr-o culoare îndrăzneață produsă de IR Colours  și elemente unice de brand, cum ar fi păsăroiul gândit și lucrat de Ioana Pârvan, a transformat toneta într-o atracție urbană și un punct de întâlnire pentru pofticioși. 

  Tot procesul a durat șase săptămâni, iar acum vă așteaptă o gelaterie pe care nu vreți s-o ratați. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Hotspot before&after: de la un chioșc închis și ruginit, la o gelaterie ...