Apartamente

Cum și-a amenajat un medic stomatolog apartamentul din Străulești

  Nume: Andreea Ghițescu, medic stomatolog
  Oraș: București, zona Străulești
  Tip de locuință: apartament cu trei camere
  Suprafață:  91 metri pătrați
  Stă aici: din 2017, proprietar
  Împarte casa cu: soțul ei, Dan

  Andreea e medic stomatolog și locuiește cu soțul ei, Dan, într-un apartament elegant din București. Este prima lor casă și au gândit împreună amenajarea, fără ajutor de la profesioniști. S-au inspirat de pe Pinterest și Youtube, iar Andreea spune că unele merite sunt ale mamei ei, care le-a dat niște sfaturi foarte utile.

  dining Straulesti mic
  Amenajarea apartamentului a fost gândită de cei doi proprietari, cu sfaturi de la mama Andreei

  Amenajarea primei locuințe i-a făcut pe Andreea și Dan să-și descopere și o nouă pasiune: designul interior.

  “Îmi place designul în toate formele sale, de la cel vestimentar la cel interior. Ca oricărei femei, de altfel. Îmi place să merg prin magazine, să mă pun la curent cu trendurile, să pipăi materialele și să văd cu ochii mei tot ce este nou și frumos”, povestește Andreea.

  apartament modern elegant
  Canapeaua și măsuța din living sunt de la Mobexpert

  După ce au luat la pas magazinele de mobilier și decorațiuni, au decis că stilul care li se potrivește cel mai bine este unul modern și relaxat. Piesele albe, crem și bej compun un puzzle armonios și luminos. Rezultatul? Un apartament cozy care îți dă o stare de bine. Bugetul alocat? 4 500 euro pentru parchet, gresie, faianță, 10 000 euro pentru mobilier, iar cu tot cu electrocasnice au ajuns la un total de 20 000 euro. Timpul destinat amenajării? Trei luni.

  “Ne simțim minunat în acest apartament, care oferă o perspectivă de vis asupra Casei Presei și a zonelor adiacente acesteia. De altfel, view-ul superb a fost unul dintre motivele pentru care am făcut această investiție. Este drept, există și câteva inconveniente, cum ar fi bucătăria destul de mică, dar nu ne plângem. Suntem bine cu noi și cu tot ce înseamnă micul nostru univers ”, spune  Andreea.

  Zona de dining este colțul preferat al Andreei

  Chestionar cu idei bune

  Stilul casei: Nu am urmat un stil anume. Am făcut exact cum am simțit eu și soțul meu. În plus, m-am bucurat de ajutorul mamei mele, care de multe ori a venit cu sfaturi pertinente. Este prima noastră casă, în care am pus tot sufletul și datorită căreia ne-am dezvăluit înclinații ascunse.

  Inspirație: Îmi place foarte mult Aerin Lauder atât în ceea ce privește stilul vestimentar, cât și stilul de decorare a unei case. O urmăresc pe toate canalele de comunicare și o admir pentru tot ce face.

  Colțul preferat: De departe, micuța zonă de dining este preferata mea. Nu știu ce să spun că mă atrage mai mult la ea. Cred că zona de lumânări decorative ce accesorizează peretele adiacent, care îmi dă o stare de bine.

  Elementul preferat: Dacă aș face un top, aș pune totuși pe primul loc tabloul din dormitorul matrimonial, iar pe locul doi – sfeșnicul din living, cumpărat de la Mobexpert.

  Cel mai recent lucru pe care l-ai cumpărat pentru casa ta: Un tablou cu păsări. Simțeam că dormitorul mic avea nevoie de un element care să facă diferența, iar acest tablou este exact ce îi lipsea. Acum puzzle-ul este complet.

  Cea mai mare provocare:  Ne-a fost foarte greu să găsim accesoriile potrivite fiecărei camere. Unele erau nejustificat de scumpe, altele erau lipsite de gust.  A fost un adevărat challenge, pentru care ne-au trebuit timp și bani.

  Cel mai bun lucru iarna: Este un apartament de trei camere foarte luminos, astfel că la noi acasă și cea mai mohorâtă zi este… o zi cu soare. Noi suntem o familie veselă, așa că de fiecare dată vedem partea plină a paharului.

  Cel mai bun lucru vara: Ne place să ne petrecem serile pe terasă, alături de prieteni și de un pahar de vin. Priveliștea care ni se dezvăluie dinaintea ochilor este una cu totul specială și adaugă farmec fiecărui moment petrecut pe terasă.

  Ce spun prietenii: Am avut surpriza să constatăm că prietenii noștri au fost atât de încântați de amenajare, încât au preluat multe idei pentru propriile case. Sincer, nu mă așteptam la un impact atât de mare, dar recunosc că mă simt flatată. Deja mă gândesc la cum va arăta viitoarea noastră casă și la stilul pe care să îl abordez. Cred că a doua experiență pe post de designer va avea un și mai mare succes, căci fiecare învățăm din trecut.

  Cel mai mare răsfăț: Mobilarea și echiparea bucătăriei, fără îndoială. Deși mică, bucătăria a necesitat foarte mulți bani, dar nu regretăm. Totul este de calitate și în doi ani nu am avut niciun incident, fie că vorbim de mobilier sau de electrocasnice.

  bucatarie moderna deschisa
  Amenajarea bucătăriei a fost cea mai costisitoare parte

  Dacă printr-o magie ai putea schimba ceva la casa ta: Aș schimba patul și noptierele din dormitorul matrimonial. Nu de alta, dar am văzut două modele noi, de care m-am îndrăgostit iremediabil. Gusturile se mai schimbă cu timpul.

  Ce personaj de ficțiune crezi că s-ar simți cel mai bine la tine acasă: Luke Skywalker, deoarece soțul meu este mare fan Star Wars.

  Casa ta în cinci cuvinte: Luminoasă, cozy, clean, modernă, ușor minimalistă.

  bucatarie moderna elegant
  Tabloul din dormitorul matrimonial este cumăărat dintr-un magazin vintage

  Sfaturi despre cum să-ți faci o casă în care să te simți bine: Culorile deschise, neutre sunt o bună alegere dacă vrei o amenajare caldă, primitoare. Este indicat să le asociezi, pe cât posibil, cu materiale naturale, cum ar fi lemn masiv, in, bumbac, cânepă. Două bune surse de inspirație, care m-au ajutat foarte mult pe timpul amenajării, au fost canalele Pinterest și Youtube.

  Resurse, linkuri, site-uri de unde ai luat mobila: Mare parte a mobilierului este cumpărat de la Mobexpert, iar accesoriile sunt Mobexpert și Zara Home. Dressingul și noptierele sunt IKEA.

  Dacă ai și tu o locuință în care te simți bine și care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Completează acest formular simplu și spune povestea casei tale!

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Cum și-a amenajat un medic stomatolog apartamentul din Străulești