VIDEO Scurtă călătorie în fabulosul apartament al Dianei Enciu
publicat pe 18 oct. 2019Nume: Diana Enciu, digital influencer Fabulous Muses
Oraș: București, cartier 13 Septembrie
Tip de locuință: apartament cu două camere
Suprafață: 75 mp
Stă aici: de 29 de ani, proprietar
Împarte casa cu: soțul ei Cristian Șimonca (Blogu lu Otravă), digital influencer, și pisica lor, botezată Pisini
Diana și Cristian primesc în fiecare zi mii de inimi pe Instagram. Sunt digital influenceri. Ea este fata cu părul lung și negru din proiectul Fabulous Muses, iar el îți recomandă cele mai cool locuri, evenimente și experiențe pe Blogu’ lu’ Otravă. Ne-au primit la ei acasă, iar noi le-am dat un like nu doar pe internet, ci și-n viața reală.
Locuința din cartierul 13 Septembrie, pe care Diana a moștenit-o de la părinți, e martorul care le cunoaște cel mai bine povestea. Colțul în care se află pick-up-ul și vinilurile vechi îi amintește Dianei de perioada de la începutul relației cu Otravă, când obișnuiau să asculte foarte multă muzică, în special Florence and the Machine.
Lângă pick-up, la loc de cinste stau o statuie de la bunici și încă una găsită într-un târg de vechituri din Cluj. În bucătărie au un radio vechi, o chitară din Amsterdam și o pălărie din Guadalajara, iar în dormitor sunt înrămate câteva afișe de la concertele la care au fost. Fiecare perete din casă e o călătorie prin amintirile celor doi.
„Oriunde m-aș afla în lumea asta, după o săptămână mi se face dor de casă. Când intru în cuibul ăsta al meu parcă îmi trec toate, mă linișteșc instant’’, povestește Diana.
Pentru că ambii au o colecție generoasă de haine, Diana a improvizat un dressing imens în dormitor, acoperit de niște perdele cu motive tropicale. Tot în dormitor a făcut loc și colecțiilor de ochelari și genți. Crede în moda sustenabilă, iar atunci când adună prea multe haine organizează resale-uri, împreună cu partenera ei de proiect, Alina Tanasă.
„Oriunde m-aș afla în lumea asta, după o săptămână mi se face dor de casă’’, povestește Diana.
Statuile din casă sunt fie moștenite de la bunici, fie cumpărate din târguri.
Bucătăria, la fel ca restul casei, e un mix de vintage și cozyness.
Fiecare obiect din casă are o poveste.
Chestionar cu idei bune
Stilul casei: E un mix de vintage, retro și piese pe care pot să le schimb foarte ușor. Îmi place ca de la un sezon la altul să mai schimb lucrurile prin casă. Nu am avut de la început un stil în minte. Casa s-a creat singură și a crescut odată cu mine. E casa în care eu trăiesc de la 5 ani. Am trăit cu părinții mei, acum trăiesc cu soțul meu și a suferit diverse transformări, în funcție de momentele prin care am trecut. Casa a devenit mai veselă și mai colorată.
Inspirație: Paris Fashion Week, animalele, jungla tropicală, filmele pe care le-am văzut împreună cu Otravă. Mi-am dorit să am o casă luminoasă și m-am gândit că cel mai bine ar fi să am preponderent mobilier alb „asezonat” cu petele de culoare ale elementelor de design, de la perne la tablouri sau afișe. Deși era o perioadă în care nu mă îmbrăcam colorat, casa mea era plină de culoare, de forme, de animale și de plante. Casa mea este o oază de liniște, de verdeață și e fabuloasă, așa ca mine și ca Alina.
Colțul preferat: Este colțul în care pictez. Am pictat până la 16 ani când s-a decis cumva că trebuie să renunț la domeniul ăsta artistic în care se afla și mama mea și să mă îndrept către un alt drum. Ai mei voiau să mă fac diplomat. Dar iată că m-am întors la marea mea dragoste, așa că mai nou mă găsești în colțul ăsta pictând sau citind. Tot aici îmi beau cafeaua, îmi pun căștile în urechi, ascult niște muzică și mă rup de tot.
Unde petreci cel mai mult timp: Lumea zice că în bucătărie se întâmplă mai multe lucruri, dar la noi în casă punctul de întâlnire e sufrageria. Sufrageria în care stăm cu Pisini, în care ne uităm la un film, în care Cristian stă și butonează mailul până seara târziu, totul se întâmplă pe canapeaua din living pe care a distrus-o pisica.
Cel mai recent element cumpărat: Avem patru tablouri cu grafice semnate de Ghica Popa, alese de soțul meu. Și mai avem o piesă de la Fabrica de litere. Sunt trei litere, NOI, pe care le-a ales Cristian pentru noi doi și pentru casa noastră.
Cea mai mare provocare: Când au plecat ai mei din București, m-au lăsat cu un blat, un corp de bucătărie, un radio vechi și o statuie de la bunicul din partea mamei. A fost greu să fac față acelui moment. Mai aveam o saltea în mijlocul casei, dar în rest aproape nimic. Și cum sunt fată puternică, într-o lună am reușit să îmi creez în dormitor un spațiu intim și drăgut, cu un buget destul de mic.
Ce spun prietenii: Că e un spațiu foarte cozy, cald și luminos și că e timpul să ne mutăm într-o casă mai mare. Dar noi încă nu simțim că e timpul să plecăm de aici.
Ce înseamnă acasă: Acasă e casa asta a mea. Așa cum e ea, mică, modestă, plină de amintiri, de lucruri frumoase care ne plasează în momente trecute deja, dar cumva având toate lucrurile astea în jurul nostru purtăm și în prezent toate emoțiile trecutului nostru împreună. Acasă e mama și tata. Și casa alor mei este acasă și acasă e oricare loc în care aș fi lângă oamenii dragi mie.
Dacă ai și tu o locuință în care te simți bine și care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Completează acest formular simplu și spune povestea casei tale!
-
TURURI DE CASE
Și-au amenajat apartamentul pe măsură ce au locuit în el și au descoperit nevoile familiei
-
TURURI DE CASE
Doi români și-au amenajat apartamentul din Bruxelles cu influențe japandi și mult alb
-
TURURI DE CASE
Doi fotografi și-au amenajat singuri apartamentul ideal pentru poze de revistă
-
UTILE
Curățarea parchetului cu oțet: cum se prepară cea mai simplă și utilă soluție
Nu aplica oțet direct pe parchet.
-
LIFE
Unde se pune șervețelul la masă: greșeli frecvente în aranjarea mesei în stil formal și informal
Contrar aparențelor, nu se folosește pentru șters.
-
Sponsored
VIDEO Cum poți crea un spațiu de locuit sănătos și eficient energetic prin ferestrele de mansardă și inovațiile arhitecturale VELUX
Ferestrele de mansardă îmbunătățesc semnificativ confortul și eficiența energetică a unei locuinței.