CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE

Cu ce cureți varul lavabil de pe termopan: soluții simple cu ingrediente din casă

  Oricât de atent ar fi realizată o renovare, mai întotdeauna apare și câte o problemă, cum ar fi urmele de var lavabil pe termopan. Pe care e ideal să le cureți cât mai repede. Și o poți face cu ingrediente pe care le ai deja în casă. 

  Scoate acetona, uleiul și laveta, căci ai nevoie de ele pentru metodele de curățare care urmează. 

  Cu ce se curăță varul lavabil de pe termopan atunci când este proaspăt

  Cea mai la îndemână și eficientă metodă e cea clasică: apă caldă și detergent, potrivită pentru situațiile în care varul e încă umed. Umezi o lavetă, pe care aplici orice fel de detergent: de vase, de rufe sau chiar gel de duș. Un proces simplu și scurt. Unde mai pui că este și foarte eficient din punct de vedere financiar, pentru că nu ești nevoit să scoți niciun ban din buzunar.

  Sfat: Este bine ca laveta pe care o folosești să fie una moale, cu o textură din bumbac, care să nu afecteze suprafața geamului. Atât timp cât varul nu este uscat, chiar și un material fin îl elimină cu succes. 

  Cu ce se curăță varul lavabil de pe termopan atunci când nu acționezi imediat 

  În cazul în care ai geamul termopan pătat cu var lavabil care a început să se usuce, soluția cea mai potrivită pentru a-l îndepărta este uleiul de măsline. 

  Torni doar câteva picături de ulei pe o lavetă curată și apoi ștergi suprafața geamului. Dacă folosești prea mult, ajungi să ai o altă dezordine pe cap. 

  Cu ce se curăță varul lavabil uscat de pe termopan 

  În final, situația care pare cel mai greu de rezolvat: var lavabil uscat pe suprafața termopanului. 

  Potrivit celor de la The Spruce, poți realiza o soluție din alcool (spirt sanitar, acetonă sau orice altă soluție pe bază de alcool ai la îndemână), oțet și amidon de porumb, cu care să îndepărtezi petele de pe termopan, fără să îi afecteze suprafața. Torni câte puțin din soluția făcută în casă pe o bucată de vată sau pe câte o dischetă demachiantă. Și oricât de uscat este varul, alcoolul are capacitatea de a-l dizolva. La final, ștergi suprafața cu apă caldă și detergent, pentru a o degresa.

  Scurtă recapitulare. Cu ce se curăță varul lavabil de pe termopan, atunci când nu ai la îndemână soluții de curățare profesionale? În funcție de cât de rapid acționezi, poți folosi cu încredere un mix de apă și detergent, ulei de măsline sau alcool. Toate metodele sunt eficiente, rapide și ieftine.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Cu ce cureți varul lavabil de pe termopan: soluții simple cu ingrediente din c...