
Cinci cazări din România pe care le poți închiria cu prietenii ca să vă relaxați ca pe vremuri
În plină experiență Covid, turismul nu mai este la fel. Libertatea de mișcare este umbrită de restricțiile legate de distanțarea socială, felul în care călătorim se schimbă, așa că ne putem orienta spre destinații locale în care să ne relaxăm. De data asta am găsit cabane retrase și un conac pe care le poți închiria cu cei dragi.
După episoadele de vară, e timpul escapadelor tomnatice, cu locuri în care poți admira tabloul colorat al naturii în nuanțe galbene și roșiatice, din căldura și confortul unor cazări romantice și prietenoase, alese pentru toate gusturile și buzunarele.
Am găsit pentru tine cinci cabane retrase și oaze de liniște, în diverse colțuri ale țării, amenajate în stiluri și după idei cât se poate de diferite, pe care le poți închiria doar tu și gașca ta de prieteni, ca să fiți în siguranță și să vă relaxați.
Boarder’s Cottage
Unde?
Sinaia
Cine nu a văzut culorile toamnei la Sinaia nu le-a văzut deloc. Nu știm de ce, dar în această veche stațiune a fostei aristocrații românești, jocul de nuanțe tomnatice este mai reușit decât în alte părți. Și s-ar putea să-ți placă să înnoptezi într-o cabană în care totul miroase a lemn și a nou, situată la 950 metri altitudine, aproape de pădure și cu o priveliște de vis asupra Munților Baiului.
Cabana decorată modern, în nuanțe calde de lemn nature, poate găzdui grupuri de zece oameni și deține patru dormitoare, un living room cu canapea extensibilă și șemineu, o bucătărie complet utilată, spațiu pentru lectură, o terasă mare, zonă de barbeque, grădină mică, hamace și un ciubăr de lemn în aer liber.
Chiar dacă cazarea cea cochetă și priveliștea te-ar putea ține legat de casă și distanțat de ceilalți turiști din Sinaia, ai ce face și în afara ei. Tradiționala vizită la Castelul Peleș, o plimbare cu mașina spre Cota 1400 sau o cină romantică la unul din multele restaurante din zonă.
Preț: de la 208 euro/noapte/întreaga cabană
Dominic Boutique
Unde?
Cloașterf, județul Mureș
Este genul de cazare altfel pe care o poți descoperi doar în Transilvania, mai exact în zona satelor săsești, cu biserici fortificate. O casă de oaspeți cu de toate, care te face să te simți că faci, de fapt, o vizită unor rude prietenoase care s-au retras la țară. Proprietarul a restaurat o gospodărie tradițională săsească din anul 1775, a schimbat destinația unor anexe gospodărești, cum ar bucătăria de vară, afumătoarea, grajdul sau șura, și le-a transformat în șase căsuțe cochete pentru oaspeți, care păstrează ceva din aerul rustic și de altădată al vechii locuințe.
Spațiul de cazare poate găzdui între opt și zece persoane și îți oferă tot confortul de care ai nevoie pentru a te relaxa, chiar și departe de lumea dezlănțuită, într-un sat aproape necunoscut. Nu uita de mâncarea delicioasă, pregătită în casă în gazde, cu care te poți delecta la cerere, iar noi îți recomandăm să o faci.
Preț: de la 408 lei/noapte/casa cu patru locuri
Conacul din Ceptura
Unde?
Ceptura de Jos, județul Prahova
Ok, e clar că aceasta nu este o locație pe care s-o închiriezi doar tu cu gașca ta de prieteni. Asta dacă nu cumva ai o gașcă atât de mare, încât să ocupe toate cele 20 de camere ale conacului. Dar o cramă cu locuri de cazare chiar nu poate lipsi din lista de destinații potrivite pentru o escapadă de toamnă, pentru că îți dă prilejul să deguști din recolta proaspătă de vin. În plus, nu este vorba de o pensiune ca oricare alta, ci de un conac boieresc așezat în mijlocul a zece hectare de viță de vie. O vie care, toamna, capătă o superbă nuanță ruginie, numai bună pentru tras în poze.
Chiar dacă capacitatea de cazare a conacului este destul de mare, nu este un loc aglomerat, iar atmosfera este întotdeauna una liniștită, chiar și atunci când iei masa pe terasa cu priveliște superbă la plantația de vie. De obicei, oaspeții vin la Ceptura pentru a degusta cele mai bune vinuri și mâncăruri, pentru a se regăsi în mijlocul viilor și pentru se bucura de frumusețea sălbatică a dealurilor din regiunea Urlați, pe care le pot lua la pas sau le pot admira de pe șaua unei biciclete.
Preț: 309 lei/camera cu micul dejun inclus
Căsuțele Potecarii
Unde?
Novaci, Transalpina
Dacă îți plac cazările în gospodării tradiționale, vei aprecia câteva seri petrecute cu prietenii în căsuțele rurale din Novaci. Un mix perfect între casele tradiționale românești și peisajul natural splendid din această zonă muntoasă. Locuințe vechi de aproape un secol restaurate, cu fațade cu piatră de munte, lemn și var alb, te așteaptă să le treci pragul și să te întorci în timp, în camerele decorate ca într-un muzeu al țăranului român, dar cu toate utilitățile cerute de viața modernă.
Experiența autentică înseamnă și gastronomia locală de care te poți bucura: legumele sunt proaspăt culese din grădină, fructele din livadă, iar brânza, afumăturile, slănina, pâinea, dulcețurile și compoturile sunt toate făcute în casă. De ce toamna? Pentru că Transalpina capătă niște culori superbe în această perioadă. De ce o gospodărie țărănească? Ca să te bucuri cum trebuie de recolta de toamnă.
Preț: 235 euro/noapte/10 persoane
Alpine Escape Studios
Unde?
Măgura, județul Brașov
Măgura este unul dintre cele mai frumoase sate montane de la noi și o destinație pentru toate anotimpurile. Cazarea despre care vorbim este situate într-o zonă izolată de munte, la 1100 metri, în Masivul Piatra Craiului, un peisaj neatins de civilizație, în care ai ca vecini muntele, pădurea și liniștea. Această casă construită în stil tradițional al cabanelor de la munte poate găzdui 15 persoane în șase studiouri cu baie și chicinetă proprie.
Camerele sunt echipate cu paturi confortabile, lenjerie de pat, prosoape, calorifer, wi-fi, televizor cu ecran plat, un mic aragaz electric, ustensile necesare pentru gătit, cuptor cu microunde, cafetieră și zonă privată de servire a mesei. În grădină, oaspeții au la dispoziție un grătar, o vatră amenajată pentru gătitul la ceaun și un foișor închis și încălzit, cu panoramă spre Munții Piatra Craiului.
Foto: Booking.com, Travlocals.com, paginile de internet ale cazărilor
-
UTILE
Musculițe de umezeală în baie: de ce apar și cu ce scapi de ele
Bicarbonatul de sodiu e de ajutor.
-
LIFE
Insecticid natural pentru trandafiri: soluții cu zeamă de varză, ceapă sau detergent de vase
Dacă le încerci o să descoperi că au efect.
-
hotnews
Casa arhitectului care a construit cartierul Vatra Luminoasă și-a deschis, pentru prima dată, porțile publicului larg
Și un pic din povestea cartierului ❤️