Advertoriale

Ușa de intrare – o primă impresie bună se poate face o singură dată

  Ușa de intrare reprezintă o invitație în casă și este o carte de vizită a locuitorilor – estetica ușii influențează încă din prima clipă aspectul general al clădirii. Cu toate acestea, designul deosebit nu este singurul lucru care contează, deoarece este deosebit de important ca ușa să fie funcțională și sigură. De ce ar trebui să ținem cont atunci când cumpărăm o ușă de intrare?

  Caracteristicile tehnice sub lupă

  O construcție începută de la zero sau o renovare – orice variantă ați adoptat, a venit momentul să alegeți ușa de intrare. Este deosebit de important să acordați atenție următoarelor aspecte:

  • materialului,
  • sistemului de etanșare,
  • elementelor de protecție antiefracție,
  • coeficientului de transfer termic
  • coeficientului de izolație.

  Să analizăm fiecare dintre aceste aspecte.

  O ușă de exterior este expusă permanent la factorii atmosferici, astfel încât, materialul din care este realizată ușa și vopselele folosite pe suprafața acesteia sunt deosebit de importante, influențând durabilitatea și rezistența ușii. Ușile pot fi fabricate din oțel, lemn, PVC sau aluminiu. Ușile din oțel se bucură de popularitate, fiind solide și relativ ieftine. Ușile din lemn sunt mai scumpe, dar au caracteristici termice bune. Cele realizate din PVC costă mai puțin, însă asigură o bună protecție împotriva frigului. Ușile din aluminiu sunt accesibile ca preț, rezistente, dar ușoare, au caracteristici termoizolante bune și nu există factori atmosferici care să reprezinte o problemă pentru ele.

  Vinařství Lahofer, Vinice 579, Dobšice, Cehia. Sisteme utilizate: MB-78EI, MB-SR50N, MB-104 Passive

  Pentru că tot am vorbit despre factorii atmosferici, un aspect deosebit de important este etanșeitatea ușii. În acest caz, conform regulii de bază, cu cât mai mare este clasa, cu atât mai eficientă este protecția pe care ușa o asigură împotriva vântului și a ploii. Ușile de intrare trebuie să protejeze și împotriva oaspeților nepoftiți și, de aceea, înainte de a achiziționa un anumit model, asigurați-vă că are o yală solidă, cu închidere în mai multe puncte, dar și o clasă antiefracție bună (nivelul de securitate poate fi crescut și prin utilizarea unor inserții antiefracție sau a unor sisteme anti-panică – acestea din urmă facilitează evacuarea). Următorul aspect este coeficientul de transfer termic. Acesta ne indică nivelul barierei termice – cu cât este mai scăzut, cu atât este mai bine, deoarece o temperatură constantă în casă se traduce prin cheltuieli mai reduse la încălzire. În plus, ușile de intrare bune sunt groase și umplute cu material izolant, iar acest lucru reduce în mod eficient nivelul zgomotelor care pătrund în interior.

  Ușile culisante MB-SKYLINE TYPE R

  Standardele din domeniul construcțiilor și tâmplăriei ușilor și ferestrelor

  Atât proiectanții, cât și constructorii trebuie să știe că o investiție va fi verificată din punct de vedere al respectării standardelor privind, printre altele, rezistența mecanică sau nivelul redus al emisiilor. Din această perspectivă, aluminiul merită o atenție deosebită, deoarece este reciclabil în proporție de aproape 100%, iar tâmplăria din aluminiu pentru uși și ferestre deține toate certificatele ecologice necesare.

  – Structurile din aluminiu, care se remarcă prin avantajele extraordinare pe care le oferă în materie de utilizare, securitate, durabilitate, protecție împotriva factorilor externi (vânt și apă) și zgomot, sunt compatibile cu construcțiile pasive, obiectivul principal al acestora fiind reducerea pierderilor de energie. În contextul schimbărilor climatice în plină desfășurare și al prețurilor tot mai mari la energie (în România, conform informațiilor Eurostat, acestea sunt printre cele mai ridicate din Uniunea ) este evident că nu mai este vorba despre o tendință, ci despre un standard – afirmă Hubert Nuckowski de la Aluprof.

  SMARTWARE CLT OFFICE BUILDING, Săldăbagiu de Munte, România. Sisteme utilizate: MB-EXPO, MB-86 Aero

  Rețeta unei uși perfecte

  Clienții companiei Aluprof au posibilitatea de a alege dintr-o gamă largă de modele, culori și finisaje. Acest lucru este valabil și pentru ușile cu panouri, care au la bază sistemele MB-79N, MB-86N și MB-104 PASSIVE. Posibilitatea de a utiliza diferite combinații face ca soluțiile să fie potrivite pentru case moderne, proprietăți în stil clasic, dar și clădiri comerciale. Caracteristicile tehnice sunt dublate de aspectul estetic – ușile se remarcă printr-un nivel ridicat de etanșeitate la apă și aer, precum și printr-o izolație termică și fonică foarte bună. Acest lucru se reflectă atât în confortul zilnic, cât și în costurile de utilizare.

  Terasă și casă pe malul lacului, Konin, Polonia. Sisteme utilizate: MB-86 ST, MB-SR50N

  În construcții, terasele se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare, adesea, acestea sunt combinate cu o grădină – astfel, locuitorii se pot bucura de o zonă suplimentară de relaxare. O altă tendință actuală o reprezintă pereții mari, din sticlă, în bucătărie sau în living. În astfel de locuri, sunt ideale ușile cu sistemul MB-SKYLINE TYPE R și cu mecanism silențios de culisare. Construcția va avea un aspect modern datorită profilelor înguste, iar utilizatorul se va putea bucura de o vedere panoramică nestingherită. În plus, cu ajutorul unor modificări tehnice, se pot crea pereți din sticlă cu înălțimi de până la 4 metri. Aceste soluții spectaculoase sunt apreciate atât de proprietarii, cât și de chiriașii clădirilor comerciale.

  Hotel Nobu Warsaw, Varșovia, Polonia. Sisteme utilizate: MB-86 ST, MB-SR50N EFEKT, MB-SR50N EI EFEKT, MB-SR50N OW, MB-78EI, MB-86 SI, MB-Skyline

  În cazul centrelor comerciale, al instituțiilor publice și al restaurantelor, rezistența ușii la utilizarea intensă este mai importantă decât aspectul estetic. În ceea ce privește intrările aflate la parterul clădirilor, un avantaj real îl va reprezenta o ușă cu barieră termică MB-100GFT, care își menține performanțele și după un milion de cicluri de închidere și deschidere. Acest model se face remarcat printr-o izolație termică deosebit de bună, dar și prin siguranța de utilizare. Principalul avantaj pe care îl oferă, este faptul că putem alege o ușă simplă, una dublă, o vitrină sau o construcție tridimensională, putem opta pentru o ușă batantă sau cu deschidere unidirecțională.

  Laidlaw Music Centre, University of St. Andrews, St Andrews, Marea Britanie. Sisteme utilizate: MB-70HI, MB-86, MB-SR50 EI, MB-SR50N, MB-SR50N EFEKT

  Dorim să atragem atenția investitorilor asupra unui produs nou în oferta Aluprof – ușa de exterior cu ax de rotație culisant, care are la bază sistemul MB-86N PIVOT DOOR. Dimensiunile mari și designul deosebit sunt ideale atunci când intrarea în clădire este un element reprezentativ al fațadei. Aspecte tehnice? Etanșeitate bună la apă și vânt, izolație fonică ridicată și trei variante de izolație termică la alegere: ST, SI și SI+. Datorită acestor avantaje, ușa poate fi o alternativă interesantă la ușile profilate, culisante și tip armonică.

  Let’s build a better future!

  Ar trebui să luați în calcul posibilitatea de a investi într-o ușă de înaltă calitate. Ușa nu este doar un element decorativ, jucând un rol important și în ceea ce privește siguranța și eficiența energetică a casei. O ușă bine aleasă poate crește valoarea unei proprietăți imobiliare și poate da un aspect mai plăcut clădirii.

  Articol sponsorizat de Aluprof

  ALUPROF SISTEM ROMANIA SRL
  +40 374 004 594
  aluprof.com

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Ușa de intrare – o primă impresie bună se poate face o singură dată