Apartamente

Un designer de interior și-a amenajat apartamentul de doar 45 metri pătrați cu cele mai năstrușnice detalii

  Creativitatea nu are limite, mai ales atunci când ești designer de interior. Ideile inedite stau la bază acestei amenajări fie că vorbim de living, dormitor, baie sau bucătărie. Per total, proiectul este un mix de practic și impact vizual, ce are ca punct de plecare inventivitatea.

  Simona Mircea, designer de interior, a știut dintotdeauna cum vrea să arate propria casă: și-a imaginat un decor eclectic, dominat de culori solare, presărat cu artă și cu un strop de neașteptat. Totul a prins contur atunci când și-a cumpărat un apartament de două camere (45 metri pătrați), situat în apropriere de Autostrada Soarelui. O alegere deloc întâmplătoare, având în vedere că iubește soarele și marea.

  În 2020, cumpărat apartamentul după ce îi văzuse doar în schițe, blocul fiind în construcție, dar a știut că este ce trebuie. „Am știut dinainte ce piese de mobilier voi avea. Prin urmare, am introdus planul apartamentului în AutoCAD, am adăugat mobilierul și, văzând că se potrivește perfect, am decis să cumpăr apartamentul”, spune Simona.

  Dulap de ustensile pe post de etajeră

  Punctul de pornire al amenajării a fost canapeaua, pe care Simona a adus-o din locuința anterioară și căreia i-a croit o husă într-o nuanță pală de roz, pentru un aer nou. În jurul ei a folosit obiecte metalice, cum ar fi etajera metalică, în fapt un dulap de ustensile de la Dedeman, și masa neagră.

  Pentru a „îmblânzi” accentele metalice, a adăugat un fotoliu, un taburet tapițat și un șemineu electric, acesta din urmă fiind responsabil cu romantismul amenajării. Un alt accent romantic este soneria aurie, cu margini brodate în metal.

  Pentru bucătărie, a configurat mobilierul din MDF pe comandă la magazinul Homelux, pentru a se încadra perfect spațiului disponibil. Cum ingeniozitatea este motto-ul acestei amenajări, pe peretele opus mobilei, Simona a creat o zonă de luat masa cu ajutorul unor părți componente ale unui birou. Amenajarea este punctată de două tablouri pictate de Florin Dibluș, primite cadou de la tatăl ei.

  Perete decorat cu bandă pentru colantarea mașinilor

  Amenajarea dormitorului a pornit de la patul tapițat cu depozitare și de la tabloul de deasupra lui. Pe un alt perete a folosit o bandă aurie folosită de obicei la colantarea mașinilor decorează parțial peretele din fața patului. În completarea ei, regăsim o decorațiune metalică, asortată cromatic, ce sporește originalitatea zonei.

  În baie, vedetă este un corp metalic de exterior, vopsit verde, decupat și transformat în dulap de baie – suport pentru lavoar. În completarea lui, Simona a adus o vitrină special concepută pentru baie, din lemn tratat pentru a rezista umidității.

  amenajare 2 camere_baie
  Dulapul verde este destinat de exterior, dar adaptat de Simona pentru interior.

  Resurse

  Majoritatea pieselor de mobilier, a corpurilor de iluminat și decorațiunilor sunt cumpărate de pe www.homelux.ro. Excepție fac taburetul, măsuța de colț din living, dulapul de haine de pe hol, cumpărat de la Ikea, și tapiseria, de la The Home.

  Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Un designer de interior și-a amenajat apartamentul de doar 45 metri pătrați c...