DESIGN INTERIOR

Trenduri cromatice în 2020: albastru intens, verde măsliniu, roz intens și maro

  E din ce în ce mai clar că trendurile în design interior gravitează în jurul unui singur lucru: acela de a crea un spațiu în care să te simți cât mai bine și confortabil posibil. Iar culorile au un cuvânt important de spus în ceea ce privește bunăstarea ta și a casei tale. Află care sunt tendințele cromatice în 2020 care aduc liniște, căldură și veselie.

  Sherwin-Williams, o companie americană din topul Fortune 500, specializată în industria materialelor de construcții generale a anunțat tendințele în materie de culori pentru 2020. Acestea includ 45 de nuanțe împărțite în cinci tematici.

  Tendințele cromatice în 2020 au la bază 5 tematici

  Sue Wadden, director de marketing al culorilor pentru Sherwin-Williams și echipa sa de cercetare globală, au analizat culorile, designul și tendințele din cultura pop, ca să selecteze cele cinci tematici. Paletele cromatice reprezintă o evoluție a predicțiilor în materie de culori din 2019. Cele din 2020 sunt menite să echilibreze stările de stres care parazitează viața contemporană. Urmează un an al schimbărilor, în care oamenii se pregătesc să pășească în noul deceniu. Conform celor de la Architectural Digest, următoarele cinci tendințe cromatice cercetate de Wadden vor defini anul 2020.

  1.Tendința Vie

  Tendințele cromatice în 2020
  Sufragerie realizată cu o paletă cromatică plină de viață

  După spusele lui Wadden, culorile vii sunt profunde, intense, în nuanțe inspirate de traiul mindful, al fructelor și legumelor. Este vorba despre conștientizarea lucrurilor cu care te hrănești și întreținerea unei vieți sănătoase acasă, cu familia. Ca să-ți amenajezi casa în conformitate cu tendința asta, folosește nuanțe de albastru intens și verde de măsline coapte.

  2.Tendința Mantra

  Tendințele cormatice în 2020
  Rozul prăfuite și albastrul pastel merg de minune cu parchetul din lemn din acest divan amenajat în tendința Mantra

  Mantra are la bază minimalismul japonez și designul scandinav. Wadden spune că materialele neutre, paleta echilibrată de nuanțe reci și calde sunt foarte delicate și liniștitoare. Cu versalitatea ei neutră, tendința Mantra are toate șansele să aibă un impact asupra comunității de design.

  3.Tendința Jocului

  Tendintele cromatice in 2020
  Aranjează o cameră îndrăzneață și veselă în care să scapi de stres și să iei decizii curajoase

  A treia din tendințele cromatice în 2020 este cea a jocului. Ideea în cazul ăsta este să folosești culori îndrăznețe și luminoase. Poți adăuga un astfel de accent cromatic prin intermediul unei canapele, opere de artă sau a unui perete vopsit. Este mutarea perfectă pentru cei care nu se iau prea în serios. Wadden vede tendința jocului în amenajări ca pe un pas în spate pe care decizi să-l faci în ceea ce privește stresul, ca să te simți bine, să râzi și să îmbrățișezi ludicul în viața de zi cu zi. Printre nuanțele acestei tendințe se remarcă rozul intens, aqua și auriul. Aceste culori aduc veselie și căldură unui spațiu.

  4.Tendința Refugiului

  Culori 2020
  O sufragerie ca un refugiu

  Ca o continuare la paleta cromatică neutră din 2019, tendința Refugiului este inspirată din nuanțele îmbelșugate, dar subtile ale naturii. Dacă vrei să creezi un ambient de ‘’refugiu’’ în casa ta, integrează elemente organice, precum marea, nisipul, pădurea sau cerul. Paleta cromatică inspirată de pământ merge de minune cu atenția pe care designerii o acordă unei noi tendințe: aceea de a te simți cât mai zen la tine acasă.

  5. Tendința Inimii

  Culori 2020
  Cameră în designul tendinței Inimii

  Una dintre tendințele cromatice în 2020 preferate ale lui Wadden, tendința inimii, este inspirată de umanitate. Paleta cromatică include tonuri neutre satinate, de la maro la un coral mai subtil, care inspiră la meditație și confort. Tonurile se potrivesc cu accesorii de inspirație retro și finisaje calde.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Trenduri cromatice în 2020: albastru intens, verde măsliniu, roz intens și ma...