Și-au amenajat apartamentul din Sibiu în 6 luni și cu 17.000 euro
publicat pe 08 feb. 2024Nume: Ira Moldovan
Profesie: economist
Oraș: Sibiu
Tip de locuință: apartament cu trei camere, situat într-un cartier rezidențial construit în 2017
Suprafață: 72 metri pătrați
Stă aici: din 23 noiembrie 2017
Împarte casa cu: soțul ei Andy, Cezara, fetița lor de trei ani și cățelul familiei, Yujin
Ira este o maramureșeancă îndrăgostită de locurile în care a copilărit. Se simte norocoasă că a crescut printre oameni buni și veseli care au învățat-o să prețuiască arta, bunul gust, munca, și dragostea față de frumos. A terminat facultatea în Cluj, dar viața i-a îndumat pașii către Sibiu, orașul pe care astăzi îl numește „acasă”.
Apartamentul pe care Ira îl împarte cu familia ei (soțul, Andy, micuța Cezara și cățelul lor, Yujin) are 72 metri pătrați. Este compus din trei camere, bucătărie, baie și hol și o terasă de 12 metri pătrați. Locuința a fost cumpărată în stadiul de proiect, după câteva luni de căutări intense. Este un loc care bifează cam toate criteriile celor doi parteneri: este aproape de centru, dar ferit de marile bulevarde, este luminos și are ferestre mari care dezvăluie, în depărtare, minunata arhitectură a orașului.
„Am cumpărat apartamentul prin programul Prima Casă, după ani de zile în care am tot schimbat chirii. Când am semnat contractul, exista doar fundația blocului. Văzusem însă un apartament finalizat, și asta ne-a convins să facem pasul”, spune Ira. „Ne-a plăcut compartimentarea și faptul că e luminos. Ne-am dorit de la început o locuință cu orientarea S-V sau S-E ca să ne bucurăm cât mai mult de lumină naturală”.
S-au ocupat singuri de amenajarea apartamentului
Ira și Andy s-au ocupat singuri de tot proiectul de amenajare interioară, de la configurarea instalației electrice până la alegerea finisajelor și a pieselor de mobilier. Au gestionat achizițiile, au coordonat echipele de meseriași, și au fost prezenți non-stop pe șantier ca să se asigure că lucrurile ies conform planului. Șase luni a durat toată aventura, iar suma investită atunci a fost de 17.000 euro.
„Știam, în mare, care ne sunt gusturile și nevoile, așa că am hotărât să amenajăm apartamentul pe cont propriu, fără să apelăm la serviciile unui designer. Am căutat idei pe Pinterest, am schițat, am măsurat, am făcut moodboard-uri. Apoi am șters, am redesenat totul, am măsurat din zeci de ori fiecare spațiu și într-un final am ajuns la o formulă care să ni se potrivească”, spune Ira. „Eu mi-am dorit mult un interior cu influențe provensale. Intenția a fost să integrez elemente french country care să creeze atmosferă, dar care să nu dea senzația de spațiu aglomerat. La alegerea stilului de amenajare am negociat cu Andy care și-a dorit, de la bun început, un interior cât mai aerisit”.
Interior adaptat vieții de familie
Ira și Andy au o fetiță de trei ani și un cățel pe nume Yujin, așa că provocarea a fost ca spațiul să se plieze pe stilul de viață al familiei. Au căutat mobilier rezistent și confortabil, au delimitat bine zonele în funcție activitățile lor zilnice și au încercat să eficientizeze fiecare metru pătrat al locuinței prin soluții personalizate. Mobilierul este făcut, în mare măsură, pe comandă de firma Mastermob Sibiu, iar canapeaua și setul de dining sunt cumpărate de la Mobexpert. Ira a reușit să obțină acel aer de vacanță pe care și-l dorea prin pereții acoperiți parțial cu tapet și prin obiecte decorative care fac trimitere la sudul Franței. Cromatica este una neutră, cu tonuri discrete de gri și bej, înviorate, pe alocuri, cu accente de culoare, folosite în doze mici.
„Sentimentul pe care îl am întipărit încă din copilărie este acela că «Acasă» ți-l construiești, nu-l găsești într-un loc anume. Îl zidești din iubire și recunoștință, din mirosul aștenuturilor moi, din aroma cafelei băute pe canapea, în liniștea dimineților luminoase, din gustul cinei savurate în tihnă, alături de familie și de prietenii ce-ți calcă pragul”, crede Ira. „Fiecare suflet știe, în sinea lui, unde îi este «Acasă»”.
Chestionar cu idei bune:
Stilul casei: un stil provensal, adaptat spațiului nostru. Am încercat să recreez o atmosferă de vacanță, folosindu-mă de culori, textile, decorațiuni. Detaliile conturează un design relaxat și ușor feminin. Nu am vrut o amenajare care să bifeze doar partea estetică. La fel de mult a contat și funcționalitatea spațiului care să fie în acord cu dinamica noastră, ca familie.
Inspirație: cele mai multe idei le-am găsit pe Pinterest, dar, desigur, a trebuit să adaptăm totul realităților noastre. Mă refer, în primul rând, la spațiul pe care l-am avut la dispoziție.
Elementul preferat: masa din dining de la Mobexpert. Nu doar că este o piesă de mobilier care îmi este foarte dragă, dar este și locul în care ne adunăm cu toții.
Cea mai mare provocare: optimizarea spațiului. Cred că aceasta este marea provocare cu care se confruntă toți cei care stau la bloc, mai ales dacă este vorba de familii cu copii. A fost, într-adevăr, complicat să găsim soluții de depozitare care să nu aglomereze interiorul.
Cel mai mare răsfăț: colțarul din living. Petrecem mult timp aici, așa că ne-am dorit o piesă comodă și calitativă. Are și un design foarte frumos. Cred că este obiectul care atrage cele mai multe priviri.
Ce înseamnă acasă pentru tine: familie, veselie, tihnă, siguranță, confort.
Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând.
-
Apartamente cu 3 camere
Cum arată un apartament de 3 camere dintr-un bloc de la 1942, amenajat cu 25.000 euro
-
Apartamente cu 3 camere
Amenajare dificilă într-un apartament cu dormitor sub 6 metri pătrați, mai mic decât balconul
-
PROIECTE DE AMENAJARE
În amenajarea unui apartament cu trei camere, au creat spațiu pentru depozitare acolo unde nu era
-
Sponsored
Gătești rapid și sănătos cu grătarele electrice NINJA. Potrivite pentru orice ocazie (P)
Pentru mulți dintre noi, ideea de a avea un „cheat day” în timpul unei diete este tentantă. Dar ce ai spune dacă ai putea transforma acea zi de răsfăț într-o […]
-
hotnews
Casă cu etaj sau fără? Ce trebuie să știi înainte de a face alegerea
Sunt o mulțime de factori care dictează alegerea uneia sau alteia.
-
UTILE
Cu ce se curăță geamurile cel mai bine ca să fie curate lună. Trucuri și ingrediente banale care le scapă de pete
Important e să le cureți cum trebuie.