Design Interior

Shopping: 8 separatoare de cameră care te ajută să creezi iluzia intimității

Dacă, odată, ai fost atras de designul open-space, care continuă să rămână atât de actual, acum s-ar putea să simți nevoia de intimitate. Poți delimita diferite zone ale locuinței cu separatoare de cameră.

Și cei care locuiesc în garsoniere tânjesc, probabil, după iluzia spațiului delimitat în mai multe camere. Cea mai accesibilă modalitate de a-ți împărți locuința în mai multe colțuri cu destinații diferite este să folosești separatoare de cameră. Alege unele care pot răspunde la numele de etajeră, bibliotecă, suport pentru ghivece, paravan sau panou decorativ.

Inspiră-te din propunerile noastre de separatoare eficiente pentru interioare și alege-l pe cel care se potrivește cu stilul locuinței tale. Și cu buzunarul tău, evident.

Etajere sau biblioteci

Etajeră aspect stejar antichizat, Ikea, 449 lei
Etajeră aspect stejar antichizat, Ikea, 449 lei

Nu doar prețul accesibil, modelul cool și aspectul antichizat fac din acest obiect de mobilier unul practic pentru casa ta, ci și faptul că etajera KALLAX poate fi așezată fie pe verticală, fie pe orizontală. Cu o înălțime de 147 centimetri, este perfectă ca separator de cameră, în special în locuințele în care livingul comunică cu bucătăria. Nuanța deschisă a palului contribuie la eliminarea senzației de spațiu încărcat, iar rafturile sunt perfecte pentru depozitarea obiectelor mici.

Corp bibliotecă Nordic, Vivre, 3599Lei
Corp bibliotecă Nordic, Vivre, 3599 Lei

Prețul bibliotecii Nordic de la Vire este dat de materialul din care este realizat. Lemnul moale de mindi, cu aspect exotic, face din acest obiect de mobilier o piesă elegantă, dar și durabilă. Corpul vine la pachet cu patru sertare cu design special, care contrastează cu nuanța închisă a lemnului.

La fel ca etajera de la Ikea, și biblioteca Nordic are finisaj cu aspect antichizat. Folosește-o pe post de separator de cameră doar dacă și restul mobilierului se potrivește cu acest stil.

Paravane cu design interesant

Paravan din lemn de Paulownia, The Home, 399 lei
Paravan din lemn de Paulownia, The Home, 399 lei

Dacă vrei să aduci un aer exotic în casa ta, paravanul The Home e perfect. E realizat dintr-un lemn foarte popular în China, lemnul de Paulownia, cu consistență ușoară, și este sculptat în formă de frunză de palmier. Are o înălțime de 170 centimetri și o lățime de 120 centimetri, ceea ce îl face potrivit ca separator de dormitor într-o garsonieră, de exemplu.

Paravan cu suport de fotografii, Insignis, 1.400 lei
Paravan cu suport de fotografii, Insignis, 1.400 lei

Dacă tot vorbim despre eficientizarea spațiului, un paravan cu funcție de suport pentru fotografii ar avea un rol 2 în 1 în ecuația decorării casei. Despărțitorul din gama Pano te ajută să delimitezi spațiul locuinței tale cu ajutorul unor amintiri imortalizate pe hârtie. Paravanul are funcție pivotantă și panouri rotative, care pot fi controlate după bunul plac. Cadrul pivotant e realizat din țevi verticale din metal, cu un finisaj negru acoperit cu pulbere, iar panourile rotative oferă spațiu pentru 18 fotografii.

Panouri despărțitoare

separatoare camera perete despartitor
Panou decorativ, Emag.ro, 275 lei

Acest panou din polipropilenă are un aspect destul de cochet, tip mozaic, și se pretează unui decor minimalist și modern. Poate fi folosit în interior, pentru delimitarea spațiilor open space, ori în exterior, în grădină, pentru susținerea plantelor cățărătoare. Lungimea de 2 metri și lățimea de 1 metru fac din acest panou un despărțitor eficient de cameră.

Panou Decorativ PAISLEE, HMC.ro, 1.849 lei
Panou Decorativ PAISLEE, HMC.ro, 1.849 lei

Dacă ești gata să investești mai mult în separatoare de cameră, alege varianta mai scumpă, din MDF, cu finisaj de lemn natur și aspect traforat. Panoul decorativ PAISLEE poate fi folosit ca despărțitor în baie, bucătărie, dormitor sau chiar în camera de joacă pentru copii. Lungimea lui este de 278 centimetri, iar lățimea de 103 centimetri și este recomandat într-o locuință în care și celelalte piese de mobilier sunt din MDF sau lemn.

Separatoare cu flori

Separator cameră HALDAGER, Jysk, 575 lei
Separator cameră HALDAGER, Jysk, 575 lei

Cum ar fi să-ți separi colțul în care dormi, cu patul ca piesă principală de mobilier, de restul casei, cu un perete cu plante? Dacă îți surâde ideea, investește într-o etajeră cu 16 spații pentru depozitat ghivece sau vaze cu flori. Propunerea de la Jysk este din furnir decorativ alb, nuanță care lasă impresia de spațiu mai generos decât este în realitate, și are dimensiuni practice pentru rolul ei: 141 centimetri lățime și 147 centimetri înălțime. Umple toate spațiile cu flori, dar ai grijă ca etajera să fie destul de aproape de lumina naturală, atât de necesară plantelor în ghiveci.

Etajeră Vivre, 719 lei
Etajeră, Vivre, 719 lei

Propunerea mai scumpă este una de dimensiuni mai mici, dar care-și poate face treaba de separator discret de cameră. Etajera cu rafturi din MDF și cadru metalic de la Vivre poate fi folosită ca paravan frumos mirositor între bucătăria open space și spațiul de luat masa. Are patru brațe susținute de două stinghii din metal, în X, cu o înălțime de 138 centimetri și o lungime de 120 centimetri.

Produsele din acest articol au fost selectate de echipa lovedeco.ro în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
icon

VIDEO 5 branduri mici românești ale căror produse te învelesc în hygge