DESIGN INTERIOR

Shopping: 4 piese de mobilă inteligentă care îți ușurează traiul

  Când spaţiul este limitat, eşti nevoit să te gândeşti la soluţii creative care să poată integra şi patul şi biroul în camera unui şcolar, dar şi măsuţa de cafea şi masa de dining într-o încăpere mică. Una dintre cele mai eficiente metode a reuşi acest lucru este de a apela la mobila inteligenta care să se transforme cu uşurinţă, în funcţie de context.

  Iar noi ţi-am adunat o listă cu patru modele de mobilă inteligenta care se schimba mai ceva ca un Transformer, pentru că tu să beneficiezi de mai multe funcţionalităţi:

  1. Fotoliu modular care devine pat

  fotoliu modular
  (Fotoliu Q6, Feydom, 1886 lei)

  Un fotoliu care devine pat, ca apoi să se fragmenteze în doi tabureţi şi o masă de cafea. Iar asta fără un sistem de prindere. Dacă ai o cameră de oaspeţi pe care vrei s-o foloseşti ocazional şi pentru stat la vorbă cu o prietenă, alege acest fotoliu gândit pentru o transformare cât mai uşoară. „Viaţa într-o locuinţă compactă ne învaţă să mizăm pe inventivitate şi adaptabilitate. Canapelele Feydom sunt pentru adepţii versatilităţii şi ne arată că, de la mare la mic şi de la mic la mare, sunt doar câteva module”, spune Iuliana Porcescu, Director de Vânzări Feydom România.

  2. Paturi suprapuse ce devin dulap 

  paturi suprapuse
  (SmartBed Twin, Transforms.ro, 11 660 lei + TVA)

  Ca mobilă inteligentă, te aştepţi de la ea să se transforme în altceva, dar şi să ocupe spaţiu restrâns sau să camufleze anumite elemente. Aceste paturi suprapuse bifează toate aceste aşteptări: sunt perfecte pentru zona de noapte a doi copii ce împart dormitorul, dar pe timp de zi se restrâng într-un dulap îngust, cu o estetică plăcută.

  3. Pat care devine birou 

  (Pat rabatabil Diva Academy, Multimo, 5.595,50 lei)

  Cu această piesă de mobilă inteligentă ai rezolvat cu cele mai mari piese din camera unui şcolar: patul şi biroul, 2în1. Setul conţine tot ce înseamnă partea de mobilier (inclusiv rama din aluminiu a somierei), dar nu şi salteaua. Mecanismul este simplu de folosit, aşa că poate fi folosit de copil: structură metalică vopsită în câmp electrostatic, acţionată cu pistoane cu gaz şi arcuri pentru o coborâre lentă a patului.

  „Un birou spațios care poate fi folosit pe parcursul zilei, dar care printr-un simplu gest se transformă într-un pat de o persoană fără ca măcar să eliberezi biroul. Toate obiectele, inclusiv laptop-ul, pot rămane pe blat, deoarece acesta culisează dedesubtul patului”, explică un reprezentant al companiei de mobilier inteligent Multimo. 

  4. Masa de cafea care devine masa de dining 

  masa extensibila
  (Masa extensibilă Trio, Dedeman, 749 lei)

  Poţi găsi mobilă inteligentă chiar şi în magazinele unor retaileri de masă, precum Dedeman. Masă compactă de cafea se transformă într-una de dining, cu o suprafaţă dublă şi cu o înălţime potrivită zonei de mâncat. De altfel, are trei modalităţi de a fi desfăşurată, în funcţie de context.

  Una dintre recenzii menţionează că are şi o greutate pe măsură, 75 de kilograme. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Shopping: 4 piese de mobilă inteligentă care îți ușurează traiul