LIFE

6 dintre cele mai frumoase cazări de pe litoralul mediteranean pe care le-am găsit la prețuri mici

  Numele meu este Oana și recunosc că sunt o turistă care visează cai verzi pe pereți în materie de cazări la mare. Mai exact, locuri care arată ireal, ca-n posterele pentru vreun resort de vacanță din broșurile turistice, dar pe care le poate accesa și românul de rând ca mine.

  Hotelurile și pensiunile pline de turiști nu-s genul meu, oricât de cochete și luxoase ar fi, prefer oricând să înnoptez în casa de vacanță a unui localnic, mi se pare o cazare mult mai autentică și familiară, în care să simți, fie și pentru câteva zile, că tu ești proprietarul acelui loc.

  Din păcate, litoralul nostru nu are încă exercițiul închirierii caselor de vacanță particulare: sau dacă acestea există, nu sunt promovate pe platformele turistice care să-i ajute pe unii ca noi să ajungem la ele. Litoralul mediteranean abundă, în schimb, de locuințe cochete pe care localnicii le oferă turiștilor contra cost, pentru ca aceștia să aibă parte de o experiență cât mai neaoșă în țara lor. Am ales unele dintre cele mai frumoase regiuni din Italia, Spania și Grecia și am căutat pentru tine cazări ca din povești, care întrunesc cele mai bune review-uri.

  Italia-Puglia

  Este o zonă de a cărei frumusețe s-au convins din ce în ce mai mulți români, în ultima vreme. Această regiune din sudul Italiei, care cuprinde tocul Cizmei, este presărată cu orașe mici în nuanțe de alb și auriu, cu arhitectură unică, cum ar fi faimoasele case conice numite trulli din localitatea Alberobello. Un trullo tipic are o bază cilindrică cu un acoperiș conic din țiglă de calcar. Zidurile groase din piatră, vopsite în alb, asigură răcoare vara și căldură iarna în acest locuințe vechi și unice. Așa ceva am căutat și noi pentru tine…

  Trulli cu piscină în Castellana Grotte

  Acești trulli antici dintr-o localitate situată la 11 kilometri de Alberobello sunt compuși din două conuri din calcar, un alcov și o baie elegantă. Într-un astfel de trullo vei găsi un dormitor cu un pat matrimonial, o canapea extensibilă dublă, o bucătărie utilată și un foișor cu grătar din piatră. Autenticul modern este conferit de acea piscină săpată în piatră, cu șezlonguri, ideală pentru a petrece seri minunate la lumina lunii.

  Preț: de la 488 lei/noapte (în funcție de sezon)/4 persoane

  Trullo cochet în Locorotondo

  Aflată la 50 minute de mers cu mașina de aeroportul din Salento, aceasta este o altă cazare care te îndeamnă să experimentezi magia șederii într-un trullo autentic din Puglia (Apulia). Datând din anul 1714, dar echipată pentru a garanta cel mai modern confort, această casă din piatră îmbie cu o atmosferă bogată în istorie, intimă, dar îngrijită în fiecare detaliu.

  Preț: de la 421 lei/noapte (în funcție de sezon)/2 persoane

  Spania – Insulele Canare

  Acest arhipelag era, până nu de mult, ca o destinație exotică pentru români, deși face parte din Europa. Ofertele turistice spre acest colț de Paradis s-au mai îmblânzit, între timp, iar tot mai mulți dintre noi aleg să meargă acolo. Insulele Canare sunt locul cu cele mai multe ore de soare din Europa, 3000 pe an, iar ăsta-i un fapt dovedit științific, așa că aceasta poate fi o destinație viabilă și după terminarea verii. Sau mai ales atunci. Dintre cele opt insule din Oceanul Atlantic, cea mai cunoscută este, bineînțeles, Tenerife.

  Apartament cu vedere la mare în Tabaiba (Tenerife)

  Locația se află la 8 minute de mers cu mașina din capitala Santa Cruz de Tenerife și este poziționată ideal, la doar câțiva metri depărtare de mai multe plaje. Proprietarii susțin că în această casă vei contempla oceanul și sunetul lui din toată locuința și că poți vedea răsăritul direct din patul tău. O casă cu spații decorate exotic și-n culori intense, unde ți se promite că te vei simți ca pe puntea superioară a unui vas de croazieră ancorat.

  Preț: de la 546 lei/noapte (în funcție de sezon)/2 persoane

  Cabană cu saună în La Orotava (Tenerife)

  Dacă vrei să experimentezi o cazare verde, o poți încerca pe cea din zona muntoasă a insulei Tenerife, cu vedere la Valea Orotavei, un cadru unic cu vederi panoramice spectaculoase. Cabana este alimentată cu energie solară și se află în apropierea Parcului Național Teide, dar și a oceanului. Locuința are bucătărie completă, baie privată cu chiuvetă, duș și toaletă complet funcționale și, cel mai important, o saună sub formă de butoi în curtea proprietății. Totul este idilic, însă locuința se află în mijlocul naturii, așa c-ar trebui să te aștepți la o experiență semi izolată.

  Preț: de la 554 lei/noapte (în funcție de sezon)/3 persoane

  Grecia – Creta

  Parcă nicio altă parte a acestei țării nu transmite mai fidel spiritul grecesc precum această insulă, cea mai sudică de la Marea Egee. Aici, poți admira rămășițele unor civilizații strălucite, poți explora plaje spectaculoase și peisaje montane impresionante și poți deveni parte din bogata cultură gastronomică a insulei. La urma urmei, Creta este un univers plin de frumuseți pe care vei avea nevoie de o viață întreagă pentru a le descoperi! Chiar dacă cele mai populare destinații pentru români sunt orașele Chania și Heraklion, poți încerca să cunoști mai îndeaproape tradițiile cretane în satele de munte de pe insulă.

  Pivniță – loft în Pigi

  Pigi este o comunitate locală a municipiului Rethimno, iar cazarea în cauză este situată departe de agitația turistică din oraș. Această casă a fost o pivniță veche de peste 100 ani, complet renovată în anul 2020 și foarte răcoroasă în zilele caniculare. Este o mansarda de 40 metri pătrați și poate găzdui patru persoane. Casa este dotată cu o cameră de zi și o bucătărie complet utilată. Locuința-pivniță este locul perfect, așadar, pentru cei care doresc să se relaxeze într-un mediu liniștit, dar având confortul de a se afla la mică distanță de oraș.

  Preț: de la 493 lei/noapte (în funcție de sezon)/4 persoane

  Casă cu grădină și terasă în satul Stilos

  În satul aflat la 25 minute de mers cu mașina de orașul Chania, te așteaptă o locuință generoasă, albă și decorată elegant-tradițional, care se pretează unui cuplu sau unei familii cu un copil. Spațiul are un dormitor, zonă de luat masa și cameră de recreere, o canapea extensibilă în lounge și bucătărie complet utilată. Pe terasă există șezlonguri și un grătar, iar de la balcon poți admira portocalii exotici de pe proprietate. Satul te îmbie și el cu numeroase taverne non-turistice, pentru ca tu să te simți ca un adevărat cretan.

  Preț: de la 488 lei/noapte (în funcție de sezon)/2 persoane

  Foto: Airbnb

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  6 dintre cele mai frumoase cazări de pe litoralul mediteranean pe care le-am g�...