LIFE

Revelion last minute: șase cazări simpatice în care mai găsești loc, dacă te grăbești

publicat pe 05 dec. 2022

  Omul înțelept își cumpără vara ce are nevoie iarna. Nu și vacanța de Revelion, căci pandemia ne-a învățat, totuși, să nu ne mai plănuim călătoriile cu atâta timp înainte.

  Dacă ești pe firul meu de logică, atunci sigur ești genul care plănuiește Revelionul pe ultima sută de metri, când, ce-i drept, nu vei mai găsi decât cazări fie inacceptabil de scumpe. Dacă nu se dau și alea. Cu toate acestea, după o operațiune serioasă de căutare, am reușit să descoperim unele locuri de cazare care se prezintă ca fiind încă disponibile în Noaptea dintre Ani, la noi la munte sau în împrejurimi. Și nu-ți propunem orice, ci locuri în care ne-ar plăcea și nouă să ne prindă anul 2023.

  Bușteni

  Da, cazarea de mai sus e în Bușteni și încă-i liberă. Și arată și bine, ca acele căsuțe tipice de munte din Austria. Este vorba despre un apartament care poate găzdui două persoane, așa că această cazare este perfectă pentru cupluri. Proprietatea se află în centrul orașului Busteni și oferă, pe lângă acel decor cât se poate de vintage-romantic, și cele necesare unei vacanțe moderne: wifi, Netflix, minibar, cafea și produse de îngrijire corporală.
  Preț: 1000 lei/noapte

  Brașov

  Dacă ajungi în Brașov, ajungi și pe cea mai lungă pârtie din țară, cea din Poiana Brașov, așa că-i o variantă bună pentru vacanța de Revelion. Ce-am găsit aici? Un apartament în centrul vechi, localizat la primul etaj al unei clădiri vechi. Clădirea a fost atent restaurată pentru a-și păstra farmecul și caracterul inițial, este înconjurată de străzi pietruite, iar apartamentul are grinzi puternice și podele de stejar și a fost decorat cu piese din satele transilvănene.

  Preț: 492/noapte

  Criț (Brașov)

  Încă o variantă bună de cazare la munte, dar nu neapărat în stațiune, unde-i extrem de scump sau nu mai găsești nimic. Satul transilvănean Criț a devenit destul de cunoscut pe plan turistic, așa că nu te trimitem oriunde, ci într-o locație excelentă. Situată la 13 km de Biserica Fortificată Viscri și de Biserica Fortificată Saschiz, casa de vacanță Critz Cross oferă cazare cu grădină și terasă, ca să te bucuri cât mai mult de aerul curat. Toate camerele pensiunii sunt dotate cu zonă de relaxare, iar decorul este și rustic, și organic, și cochet.

  Preț: 600 lei/noapte

  Cluj

  Această cazare este una dintre preferatele mele din Cluj, iar pozele vobesc de la sine. Este vorba despre hotelul Lol et Lola, mic și cochet, care arată ca unul din străinătate. Situat într-o zonă liniștită din centrul orașului Cluj-Napoca, acest mic hotel oferă camere cu design cu tematică diferită, izolate fonic, cu control de acces inteligent și dotate cu TV. Grădina Botanică este la 650 de metri, iar Piața Unirii este la 800 de metri de Hotelul Lol et Lola. Cuplurilor le place în special locația și au evaluat-o cu media de 9,4 pentru o excursie de două persoane la Cluj.

  Preț: de la 370 lei/noapte cu mic dejun

  Cloasterf, Mureș

  Un Revelion în zona satelor săsești din Mureș sigur are farmecul lui, așa că-ți recomandăm această bijuterie găsită în Cloasterf. Cazarea poate fi găsită sub titulatura de Dominic Boutique și este situată într-un fost sat săsesc din Transilvania, la 23 km de Sighișoara. În plus, casa păsatrează esența istorică a unei vechi clădiri rurale din 1775. Oaspeții stau bine și pe natură, căci cazarea are în față pârâul Cimaș și în curtea din spate o livadă veche de meri, care continuă cu un deal și o pădure.

  Preț: de la 525 lei/noapte

  Bistrița

  Situată în Bistrița, Honey Home este o casă de vacanță cu două dormitoare, terasă, șemineu, bucătărie cu frigider și cuptor, mașină de spălat și o baie. Este foarte ușor de observat că proprietatea asigură un spațiu natural plăcut, cu vedere montană, potrivit pentru un Revelion mai intim. Căsuța se închiriază integral și este destul de încăpătoare pentru patru persoane. Locația arată adorabil, cu un plus pentru interiorul cozy, pe bază de lemn, cărămidă și piese în nuanțe nature.

  Preț: 1.500 lei/noapte

  Foto: Booking, Airbnb

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Revelion last minute: șase cazări simpatice în care mai găsești loc, dacă ...