Au transformat o baie în debara, ca să aibă mai mult spațiu de depozitare într-un apartament de 3 camere
publicat pe 09 apr. 2020Nume: Irina Rusu aka Coffentropy
Oraș: Cluj-Napoca, cartierul Gheorgheni
Tip de locuință: apartament cu trei camere
Suprafață: 63 metri pătrați
Stă aici: din octombrie 2018
Împarte casa cu: soțul ei Dumitru & Poca The Dog
Irina Rusu este graphic designer, lifestyle blogger & vlogger și mic antreprenor la Urbantale.ro. Locuiește într-un apartament cu trei camere din Cluj-Napoca, în cartierul Gheorgheni, împreună cu soțul ei Dima, medic stomatolog, și câinele lor Poca. Pentru că lucrează de acasă în majoritatea timpului, și-a creat în casă spații de lucru, dar și oaze de relaxare în care să se retragă după activitățile muncitorești.
https://www.instagram.com/p/By5c3MBogjp/
Când au ales să se mute în acest apartament din Cluj-Napoca, el avea două băi, însă cei doi s-au hotărât să transforme spațiul sanitar mai mic într-o debara în care să organizeze toate cutiile, produsele de curățat, valizele și electrocasnicele – mașina de spălat – uscător rufe. Au montat singuri polițe și au aranjat toate lucrurile pe care le foloseau prin casă, astfel încât să aibă totul la îndemână.
În biblitotecă cărțile sunt aranjate în funcție de utilitatea lor
Canapeaua este din IKEA, însă Irina nu o recomandă din cauza faptului că „fuge șezutul„ – perna mare pe care stai începe să se deplaseze în momentul în care te așezi
Livingul și bucătăria fac parte dintre-un open space generos. Au pus o blibliotecă pe jumătatea unui perete, iar în continuarea acestuia un birou de la care Irina să poată lucra ori de câte ori are nevoie. Design-ul bibliotecii și al biroului au fost realizate de Ioana Ciurea de la Prototip Studio, iar execuția a fost făcută de Bogdan Rusu, de la RusBo.
În bucătărie, Irina și-a dorit mult ca faianța dintre corpurile de mobilier să fie cu aspect de marmură. După câteva încercări nereușite, în care printul de marmură nu era chiar ce trebuia, au găsit-o într-un magazin de pe strada Beiușului (Cluj–Napoca) pe cea câștigătoare. Mobilierul din bucătăria este realizat la comandă în atelierul Mobland.
Dormitorul apartamentului din Cluj este acea oază de liniște, relaxare, culori calde și iubire, de care fiecare locuință din lume are nevoie. Aici au folosit mult bumbac, in și o cromatică neutră
Ilustrațiile sunt realizate de proprietară și aduc originalitate camerei
Dressing-ul este realizat la atelierul Mobland din Cluj – Napoca, iar perdelele portocalii, din in, sunt de la H&M Home
Chestionar cu idei bune
Inspirație: După câțiva ani de garsonieră în chirie știam sigur cum NU vrem să fie casa noastră – înghesuită și copleșită de cutii. Instagram și Pinterest pot fi surse bune de inspirație.
Locul preferat din casă: Îmi place acasă, în general, chiar dacă îmi petrec aici cea mai mare parte a timpului. Lucrez de acasă așa că mi-am creat zona de lucru și zonele de relaxare cât mai primitoare și confortabile. Îmi place să îmi iau seara o ceașcă de ceai de plante, o carte și să mă covrigesc pe canapea sau fotoliul de la geam, sub lampă.
Spațiul de citit este unul cozy și tare intim, perfect pentru momentele în care vor să se decontecteze
În colțul de citit, Irina ține la îndemână într-un coș simpatic cărțile și revistele pe care vrea să le citească
Cana face parte din colecția de lucruri cu umor de pe Urbantale
Jumătate din cea de-a doua cameră este biroul Urbantale: de acolo se preiau comenzile, se pregătesc coletele și se trimit mai departe în țară
Un perete s-a transformat în „Gallery Wall„ – ilustrații și amintiri dragi
Cea mai mare provocare: Comunicarea cu echipele de muncitori a fost o provocare pentru mine și mă bucur că în mare parte s-a ocupat soțul meu de asta. Trebuie să găsești echilibrul acela misterios între a fi de treabă și prietenos ca să nu te lase baltă pentru un client mai puțin dificil, dar în același timp ferm, ca să nu ți se tot zică „Domnișoară, lăsați că e bine și așa”.
Cel mai mare răsfăț: Trilogia uscător de rufe – roboțel aspirator – mașina de spălat vase. Nu mai știu cum e să nu le ai. Le-am cumpărat din primele zile de când ne-am mutat pe toate, chiar dacă a fost un efort financiar destul de serios după toate cheltuielile anterioare. Lucrurile astea nu sunt considerate în general “de primă necesitate”, dar pentru noi au fost extrem de importante. Avem lucruri mai interesante și faine de făcut decât să spălăm vase sau să aspirăm puf de câine zilnic.
Proiectul DIY preferat: Debaraua. În proiect, apartamentul avea două băi. Nu zic că nu este important să ai două băi, dar spațiile de depozitare sunt extrem de utile. Am cumpărat scânduri și sisteme de montare rafturi de la Leroy Merlin, am făcut niște calcule și Dima le-a instalat. Acum toate soluțiile de curățare, scara, aspiratorul, mașina de spălat, cutiile cu încălțăminte, hainele de exterior, valize.. you name it – toate își au locul acolo frumos organizate.
Proprietarii au transformat cea de-a doua baie a apartamentului într-o debara complexă și bine organizată
Scândurile și sistemele de montare sunt cumpărate de la Leroy Merlin și sunt montate de Dima, soțul Irinei
Aspiratorul de tip roboțel este prietenul de nădejde al familiei contra pufului lăsat de Poca
Cum este viața cu un câine în casă: Minunată! Un câine este o rază de căldură și energie fenomenală în casă, pe cât de cheesy nu ar suna ce zic aici. De când am luat roboțelul de aspirat și uscătorul cu pompă de căldură, nu mai vedem absolut nici un minus în “viața cu un câine”. Poate să năpârlească Poca liniștită.
Ce înseamnă acasă pentru tine: Liniștea și sentimentul de siguranță alături de oamenii mei dragi și Poca.
Foto: Irina Rusu
Irina ne-a povestit despre dragul ei apartament din Cluj Napoca, dacă ai și tu o locuință în care te simți bine și care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Completează acest formular simplu și spune povestea casei tale!
-
TURURI DE CASE
Și-au amenajat apartamentul pe măsură ce au locuit în el și au descoperit nevoile familiei
-
TURURI DE CASE
Doi români și-au amenajat apartamentul din Bruxelles cu influențe japandi și mult alb
-
TURURI DE CASE
Doi fotografi și-au amenajat singuri apartamentul ideal pentru poze de revistă
-
Curte
Molidul argintiu: cum se îngrijește și înmulțește acest copac superb de curte
Un arbore unic, care poate fi punctul central al grădinii tale.
-
LIFE
Semnificația coroniței de Crăciun. Unde e bine să o așezi în casă și ce simbolizează
Îți spunem și cum să îți faci una acasă.
-
CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE
La câte grade se spală pernele și ce trebuie să știi dacă nu vrei să le duci la spălătorie
Depinde de tipul pernei.