Apartamente

O baie transformată în debara într-un apartament cu 3 camere din Cluj-Napoca

  Nume: Irina Rusu aka Coffentropy
  Oraș: Cluj-Napoca, cartierul Gheorgheni
  Tip de locuință: apartament cu trei camere
  Suprafață: 63 metri pătrați
  Stă aici: din octombrie 2018
  Împarte casa cu: soțul ei Dumitru & Poca The Dog

  Irina Rusu este graphic designer, lifestyle blogger & vlogger și mic antreprenor la Urbantale.ro. Locuiește într-un apartament cu trei camere din Cluj-Napoca, în cartierul Gheorgheni, împreună cu soțul ei Dima, medic stomatolog, și câinele lor Poca. Pentru că lucrează de acasă în majoritatea timpului, și-a creat în casă spații de lucru, dar și oaze de relaxare în care să se retragă după activitățile muncitorești.

  Când au ales să se mute în acest apartament din Cluj-Napoca, el avea două băi, însă cei doi s-au hotărât să transforme spațiul sanitar mai mic într-o debara în care să organizeze toate cutiile, produsele de curățat, valizele și electrocasnicele – mașina de spălat – uscător rufe. Au montat singuri polițe și au aranjat toate lucrurile pe care le foloseau prin casă, astfel încât să aibă totul la îndemână.

  Livingul și bucătăria fac parte dintre-un open space generos. Au pus o blibliotecă pe jumătatea unui perete, iar în continuarea acestuia un birou de la care Irina să poată lucra ori de câte ori are nevoie. Design-ul bibliotecii și al biroului au fost realizate de Ioana Ciurea de la Prototip Studio, iar execuția a fost făcută de Bogdan Rusu, de la RusBo.

  hometour-bucătărie-irina-rusu
  Bucătăria este custom made, iar mânerele corpurilor de mobilier sunt din fontă și sunt de la IKEA.

  În bucătărie, Irina și-a dorit mult ca faianța dintre corpurile de mobilier să fie cu aspect de marmură. După câteva încercări nereușite, în care printul de marmură nu era chiar ce trebuia, au găsit-o într-un magazin de pe strada Beiușului (Cluj–Napoca) pe cea câștigătoare. Mobilierul din bucătăria este realizat la comandă în atelierul Mobland.

  Dormitorul apartamentului din Cluj este acea oază de liniște, relaxare, culori calde și iubire, de care fiecare locuință din lume are nevoie. Aici au folosit mult bumbac, in și o cromatică neutră

  Chestionar cu idei bune

  Inspirație: După câțiva ani de garsonieră în chirie știam sigur cum NU vrem să fie casa noastră – înghesuită și copleșită de cutii. Instagram și Pinterest pot fi surse bune de inspirație.

  Locul preferat din casă: Îmi place acasă, în general, chiar dacă îmi petrec aici cea mai mare parte a timpului. Lucrez de acasă așa că mi-am creat zona de lucru și zonele de relaxare cât mai primitoare și confortabile. Îmi place să îmi iau seara o ceașcă de ceai de plante, o carte și să mă covrigesc pe canapea sau fotoliul de la geam, sub lampă.

  Cea mai mare provocare: Comunicarea cu echipele de muncitori a fost o provocare pentru mine și mă bucur că în mare parte s-a ocupat soțul meu de asta. Trebuie să găsești echilibrul acela misterios între a fi de treabă și prietenos ca să nu te lase baltă pentru un client mai puțin dificil, dar în același timp ferm, ca să nu ți se tot zică „Domnișoară, lăsați că e bine și așa”.

  Cel mai mare răsfăț: Trilogia uscător de rufe – roboțel aspirator – mașina de spălat vase. Nu mai știu cum e să nu le ai. Le-am cumpărat din primele zile de când ne-am mutat pe toate, chiar dacă a fost un efort financiar destul de serios după toate cheltuielile anterioare. Lucrurile astea nu sunt considerate în general “de primă necesitate”, dar pentru noi au fost extrem de importante. Avem lucruri mai interesante și faine de făcut decât să spălăm vase sau să aspirăm puf de câine zilnic.

  Proiectul DIY preferat: Debaraua. În proiect, apartamentul avea două băi. Nu zic că nu este important să ai două băi, dar spațiile de depozitare sunt extrem de utile. Am cumpărat scânduri și sisteme de montare rafturi de la Leroy Merlin, am făcut niște calcule și Dima le-a instalat. Acum toate soluțiile de curățare, scara, aspiratorul, mașina de spălat, cutiile cu încălțăminte, hainele de exterior, valize.. you name it – toate își au locul acolo frumos organizate.

  Cum este viața cu un câine în casă: Minunată! Un câine este o rază de căldură și energie fenomenală în casă, pe cât de cheesy nu ar suna ce zic aici. De când am luat roboțelul de aspirat și uscătorul cu pompă de căldură, nu mai vedem absolut nici un minus în “viața cu un câine”. Poate să năpârlească Poca liniștită.

  Ce înseamnă acasă pentru tine: Liniștea și sentimentul de siguranță alături de oamenii mei dragi și Poca.

  Foto: Irina Rusu

  Irina ne-a povestit despre dragul ei apartament din Cluj Napoca, dacă ai și tu o locuință în care te simți bine și care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Completează acest formular simplu și spune povestea casei tale!

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  O baie transformată în debara într-un apartament cu 3 camere din Cluj-Napoca