Apartamente cu 2 camere

Mobilierul făcut pe comandă și culorile deschise fac un apartament de 50 metri pătrați să pară mai mare

  Proprietarul unui apartament de 50 metri pătrați din zona Popa Nan, București, și-a dorit o amenajare luminoasă și aerisită, cu accente puternice de culoare și organizarea cât mai eficientă a spațiilor de depozitare, încât să nu încarce un spațiu atât de mic. Arhitectul Valentin Drăgănescu, de la Atelier Fama, i-a îndeplinit toate dorințele.

  Inițial, apartamentul era împărțit în două camere, living și dormitor, o bucătărie închisă, hol și un spațiu tehnic pentru spălătorie și depozitare. Ca să aerisească spațiul și să câștige atât lumină naturală, cât și un flux cât mai fluid de trecere, Valentin a spart peretele dintre living și bucătărie. Acum e un open-space care cuprinde living, zonă de dining și bucătărie cu insulă.

  Noul open-space e organizat în jurul mesei de dining și a insulei de bucătărie. Împreună, cele două formează nucleul locuinței și al amenajării, sunt vizibile din toate punctele și dau coerență încăperii. Mobilierul e făcut pe comandă în colaborare cu echipa Our Design.

  În jurul insulei și a mesei se desfășoară bucătăria, organizată în formă de „L”, cu toate electrocasnicele mari incorporate în mobilier, și livingul. Acesta din urmă vine în completare prin nuanțe neutre de bej și gri, cu un colțar încăpător și draperii care se desfășoară pe întreg peretele și permit luminii naturale să-și facă de cap.

  Dormitorul are o amenajare simplă, care-i permite să rămână un spațiu strict pentru somn și relaxare, care să nu stimuleze vizual excesiv. Patul e făcut pe comandă și el, în nuanțe similare mobilierului de bucătărie. În jurul lui sunt câteva piese cu design foarte simplu, dar de efect.

  „Încă de la început, atmosfera amenajării s-a dorit a fi una cu nuanțe neutre, pe fondul căreia să adăugăm pete de culoare. În felul acesta, bejul și griul formează fundalul locuinței, peste care se așaază petele de verde, crem și nuanțe de lemn”, povestește Valentin.

  Pentru că apartamentul e într-un bloc nou, iar proprietarul l-a cumpărat direct de la dezvoltator cu o mare parte din finisaje deja alese și montate, procesul de amenajare a fost unul scurt. Asta a ajutat și ca bugetul total al amenajării să se încadreze undeva între 15.000 – 20.000 Euro. Din această sumă, puțin mai mult de jumătate a asigurat producția mobilierului pe comandă, iar restul procentajului a fost împărțit între mobilierul de serie, manoperă și accesorii.

  Resurse:

  Pentru mobilierul pe comandă e făcut împreună cu Our Design (ourdesign.ro), iar restul obiectelor și accesoriilor sunt The Home (thehome.ro) / Arn Store (arnstore.ro) / Ioooi (ioooi.ro) / Zara Home (zarahome.com) / Som Product (somproduct.ro).

  Tips&tricks pentru amenajare de la Valentin Drăgănescu:

  • Nu fugi de culori și nuanțe deschise. De cele mai multe ori conferă amenajării o atmosferă confortabilă și o stare de bine.
  • Combină piese de mobilier custom-made cu cele de serie. În așa fel, spațiul capătă o dinamicitate și un caracter aparte.
  • Pe cât posibil, nu fragmenta spațiul. Oferă relații de vizibilitate și vecinătate zonelor din cadrul amenajării.
  • Decorațiunile și accesoriile conferă o notă distinctivă amenajării.

  Foto: Constantin Iordache

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Mobilierul făcut pe comandă și culorile deschise fac un apartament de 50 metr...