DESIGN INTERIOR

Cele mai răcoroase materiale de lenjerii de pat, ca să dormi bine pe timpul verii

  Ca să suporți canicula din timpul verii mai ușor, investește în așternuturi răcoroase, care nu se lipesc de tine pe timpul nopții și absorb foarte bine umezeala. Îți spunem care sunt cele mai potrivite materiale de lenjerii de pat pentru sezonul cald.

  Fără aer condiționat și fără ventilator e greu să supraviețuiești vara. Nici la lăsarea serii nu se răcorește prea tare afară, așa că chiar dacă dormi cu fereastra deschisă, tot cald îți va fi. O soluție salvatoare e să cumperi lenjerii făcute din materiale răcoroase.

  Cele mai răcoroase materiale de așternuturi

  Deși nu există recomandări medicale legate de materiale anume pentru lenjeria de pat, totuși există o regulă importantă pentru calitatea somnului. „Trebuie ca așternuturile să fie curate și din materiale confortabile”, explică dr. Doina Dumitru-Didita, de la clinica Somnolog.

  Bumbacul este cu siguranță un material confortabil, iar cel cu țesătură percal este unul dintre cele mai bune materiale pe timp de vară, conform Apartment Therapy. Are un finisaj mat și uniform, fără luciu, textură fermă care nu se lipește de corp și o țesătură vizibil mai strânsă decât în cazul bumbacului normal, dar care permite o mai bună ventilare.

  Lyocell-ul este un material prietenos cu mediul, făcut din celuloză, de obicei extrasă din copaci precum bambusul sau eucaliptul. Este un material moale, dar foarte puternic, cu o fibră capabilă să absoarbă umezeala – perfect dacă ai tendința să transpiri mult pe timpul nopții.

  Inul este cel mai scump, dar printre cele mai bune materiale pentru lenjerii de vară. Absoarbe foarte bine umezeala și în nici un caz nu se va lipi pe tine. Aerul circulă liber prin țesătură, ceea ce ajută la păstrarea unei temperaturi optime a corpului în timpul somnului. La prima folosire, o lenjerie din in poate fi dură, însă materialul se înmoaie după fiecare spălare. Și apropo, e super rezistent în timp.

  Lenjerii din bumbac cu țesătură percal

  lenjerie bumbac percal
  Lenjerie de pat SUS fir vopsit 1 persoană, Jysk, 149 lei

  Lenjeria SUS de la Jysk este făcută 100% din bumbac percal, și este perfectă pentru un pat de o persoană sau de două, cu dimensiunile 140×200 centimetri. Este albă cu dungi gri, deci ușor de asortat în diverse amenajări, chiar și în cele mai colorate.

  lenjerii bumbac percal dubla jysk
  Lenjerie de pat+cearșaf PAULA dublă, Jysk, 299 lei

  Pentru un pat mai mare, de 240×260 centimetri, dar pe care ți-l dorești la fel de răcoros, alege lenjeria PAULA. Are un model imprimat alb negru, vine în set complet, cu cearșaf de pat, cearșaf de plapumă și două fețe de pernă, și este făcută din 100% bumbac percal.

  lenjerie bumbac percal vivre
  Cearșaf de pilotă Percale Agartha, Vivre, 229,99 lei

  Dacă nu poți dormi fără pilotă nici vara, atunci cearșaful de pilotă Agartha îți poate asigura confortul de a fi învelit, fără disconfortul căldurii excesive. Și vine într-un model ultra simpatic, cu ilustrații florale.

  lenjerie motiv vegetal
  Cearșaf de pilotă Percale Yelitza, Vivre, 229,99 lei

  Există și varianta de cearșaf de pilotă Yelitza, cu model vegetal verde, un imprimeu în stil watercolor, făcut tot din bumbac percal.

  Lenjerii din Lyocell

  ikea lyocell
  Husă pilotă+2 fețe pernă KRYDDSALVIA, IKEA, 249 lei

  Lenjeria de pat KRYDDSALVIA de la IKEA este făcută 100% din lyocell răcoros și absorbant. În plus, vine și într-o culoare rece, care îți poate crea iluzia de răcoare în cameră.

  lenjerii bumbac percal hm
  Set de husă pilotă în carouri, H&M Home, 99,99 lei

  Dacă preferi nuanțe neutre la lenjerii, atunci cea în carouri de la H&M Home e mai potrivită pentru tine. Setul vine cu husă de pilotă pentru o persoană și o față de pernă, făcute din țesătură moale de bumbac și lyocell Tencel.

  ikea lyocell satin
  Husă pilotă+2 fețe pernă JATTELLILJA, IKEA, 249 lei

  JATTELILJA este un model de lenjerie din satin și lyocell albă cu broderie decorativă cu păsări, flori și fluturi. Se potrivește pentru un pat cu dimensiunile de 200×200 centimetri.

  Lenjerii de pat din in

  ikea in
  Husă pilotă+2 fețe pernă PUDERVIVA, IKEA, 299 lei

  Tot la IKEA găsești și lenjerii de pat din in. PUDERVIVA vine într-o nuanță măslinie de verde și setul include o husă de pilotă 200×200 centimetri și două fețe de pernă.

  lenjerii de pat din in bonami
  Husă pentru pilotă din in Linen Tales, Bonami, 537 lei

  Pentru o pilotă mai mică, de 140×200 centimetri, poți alege husa Linen Tales. Nuanța de maro deschis, combinată cu textura inului fac patul perfect pentru o amenajare boho – o și vedem lângă o noptieră din lemn cu puțină iarbă de Pampas într-un vas.

  lenjerii de pat in fata de perna
  Față de pernă din in Linen Tales, Bonami, 118 lei

  Te-ar putea cuceri și fața de pernă din in în nuanța lavandei de la Linen Tales. E disponibilî atât în dimensiunile 45×45 centimetri, cât și pentru perne de 70×90 centimetri.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Cele mai răcoroase materiale de lenjerii de pat, ca să dormi bine pe timpul ve...