LIFE

S-a lansat Design Stories, primul podcast despre design din România, cu arhitecții Alina Vîlcu și Omid Ghannadi

  Design Stories, primul podcast despre design din România, și-a făcut recent lansarea oficială. Arhitecții și designerii Alina Vîlcu și Omid Ghannadi își propun să arate, o dată pe lună, povești cu și despre design, să răspundă curiozităților, dar să vină și cu soluții.

  Design Stories, podcast găzduit de canalul de YouTube Inside Channel, își propune să democratizeze Designul, oferind inspirație amatorilor și, în egală măsură, o scenă pentru profesioniști – cu dialoguri ușor accesibile, pline de substanță, cu informații de primă mână din marele domeniu al esteticii, fără discuții prețioase.

  Proiectul este inițiat de către arhitecții și designerii Alina Vîlcu și Omid Ghannadi, consacrați public la Visuri la Cheie, fondatori ai școlii de design Inside Academy și ai asociației Inside Social.

  Designul interior se trăiește în podcastul Design Stories

  Design Stories spune, în primul rând, poveștile oamenilor pasionați de design, un podcast în care designul se trăiește. În cadrul său sunt invitați cei mai importanți designeri din România, arhitecți sau persoane publice, care sunt atrași de design și arhitectură.

  Podcastul, care va apărea o dată pe lună, conține trei momente, denumite generic Design Talks and Works, Design around you și Your house doctor.

  Design Talks and Works este secvența dedicată invitaților. Pentru prima dată, mari designeri sau arhitecți coboară din turnul de fildeș și vorbesc, din interior, despre proiectele care i-au făcut mari. Dialogurile se desprind de forma clasică cu întrebări și răspunsuri și urmăresc mai degrabă să obțină mărturisiri, confidențe.

  DESIGN AROUND YOU este rubrica de lifestyle din care poți afla, de exemplu, cum arată restaurantul sau hotelul din lume cu cel mai spectaculos design interior.

  Iar YOUR HOUSE DOCTOR este dedicat problemelor tale. Poți să ceri o părere, un sfat, o direcție, o idee pentru orice spațiu din casă, care merită să fie transformat printr-un design bun. Omid Ghannadi și Alina Vîlcu ascultă, rezolvă și inspiră.

  De ce e important să se vorbească despre designul interior

  „Credem cu tărie că designul trebuie gândit și creat pentru a fi folosit și nu pentru a constitui o poză frumoasă. Mult timp, designul de interior a fost considerat drept «fratele vitreg» al arhitecturii, o preocupare mai degrabă frivolă, fără miză sau semnificații majore, un moft.

  Însă, spațiile interioare în care ne petrecem peste 80% din viață sunt cele care ne influențează cel mai mult existența, aproape fără să ne dăm seama. Sunt scenografiile unei piese de teatru în care noi suntem actorii principali. Cu Design Stories, ne propunem să rămânem o voce sinceră, imparțială și mai ales caldă și, prin design, să facem lumea înconjurătoare un loc mai frumos”, a declarat Alina Vîlcu.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  S-a lansat Design Stories, primul podcast despre design din România, cu arhitec...