CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE

La ce temperatură îmi spăl lenjeria de pat încât arată și se simte ca nouă de ani de zile

  M-am mutat singură cu lenjeriile de pat date de mama, pe care le știam de mulți, poate prea mulți ani și pe care le spălam la temperaturi obscen de ridicate, din disperarea de a le curăța cât mai bine. Am aflat ulterior la ce temperatură se spală lenjeria de pat, de fapt.

  Am aflat la ce temperatură se spală lenjeria de pat după ce mi-am cumpărat singură câteva pe nu le-am distrus, dar pe care le-am decolorat și deteriorat rapid. După ce am lăcrimat cu gândul la câți bani am dat pe ele, mi-am învățat lecția și am început să fiu foarte atentă.

  La ce temperatură se spală lenjeria de pat

  la ce temperatură se spală lenjeria de pat

  Acum, am câteva lenjerii de foarte bună calitate de care țin cu sfințenie și pe care le spăl, în funcție de material, după cum urmează.

  La ce temperatură de spală lenjeria de pat din bumbac

  Poți spăla lenjeria de pat din bumbac la o temperatură de 40°C sau 60°C, în funcție de gradul de murdărie sau preferințe personale. Dacă lenjeria este ușor murdară sau are pete minore, o spălare la 40°C este suficientă. Dacă lenjeria este mai murdară sau necesită o curățare mai intensă, atunci poți alege să o speli la 60°C.

  Verifică și respectă recomandările de pe eticheta de îngrijire a produsului. Folosește un detergent adecvat și evită aditivii de spălare, cum ar fi înălbitorii, pentru a preveni decolorarea și deteriorarea fibrelor de bumbac.

  La ce temperatură de spală lenjeria de pat din mătase

  Te rog foarte mult, spală lenjeria de pat din mătase la maximum 30°C sau cu apă rece. În felul ăsta, previi deteriorarea fibrelor de mătase și menținerea calității și strălucirii materialului.

  Înainte de a pune lenjeria de pat din mătase în mașina de spălat, bag-o într-o pungă specială pentru haine delicate sau într-o față de pernă din pânză. Aceasta va proteja lenjeria de eventualele frecări sau agitare excesivă în timpul spălării.

  Folosește un detergent special pentru haine delicate sau pentru mătase. Asigură-te că alegi și programul de spălare tot pentru rufe delicate, pentru a evita ruperea sau deteriorarea țesăturii.

  Pentru și mai multă precauție, poți spăla manual lenjeria din mătase. Umple un vas cu apă rece sau la temperatura recomandată de 30°C și adaugă puțin detergent pentru haine delicate. Lasă lenjeria să se înmoaie timp de câteva minute și apoi clătește-o cu grijă.

  După spălare, nu stoarce, ci înfășoară lenjeria într-un prosop curat și uscat pentru a absorbi excesul de apă. Apoi așaz-o pe o suprafață plană și las-o să se usuce la umbră, departe de lumina directă a soarelui sau de sursele directe de căldură.

  La ce temperatură de spală lenjeria de pat din poliester

  Lenjeria de pat din poliester este mai rezistentă la temperaturi mai ridicate, dar totuși, pentru a prelungi durata de viață a materialului, se recomandă spălarea la o temperatură de 30°C sau 40°C. Poliesterul are capacitatea de a se usca rapid, deci poți folosi și programul de uscare la temperatură joasă sau medie, sau chiar uscarea naturală la soare.

  Detergentul pentru rufe obișnuit este perfect pentru spălarea lenjeriei de pat din poliester. În plus, poți adăuga o cantitate mică de oțet alb în compartimentul de clătire pentru a menține prospețimea culorilor și a preveni electrizarea materialului.

  În ceea ce privește uscarea, lenjeria de pat din poliester se usucă rapid, ceea ce o face potrivită pentru uscarea la aer sau în uscător, la temperatură scăzută.

  La ce temperatură de spală lenjeria de pat din bambus

  Lenjeria de pat din bambus e cunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene și respirabile, iar ca să și le mențină, temperatura optimă pentru spălarea lenjeriei de pat din bambus este de maxim 30°C sau 40°C. Verifică întotdeauna și recomandările de pe etichetă.

  Folosește un detergent moale, fără enzime sau înălbitori, iar în cazul în care e colorată, este un detergent special pentru rufe colorate sau delicate.

  Pentru uscare, lenjeria de pat din bambus se usucă rapid și în mod natural, de obicei, nu necesită uscător automat. Este recomandat să o usuci la umbră, departe de lumina directă a soarelui sau de sursele directe de căldură, pentru a menține integritatea materialului.

  La ce temperatură de spală lenjeria de pat din in sau cânepă

  Temperatura ideală pentru spălarea lenjeriei de pat din in sau cânepă este de 40°C. Temperatura asta e suficientă pentru a curăța lenjeria de pat din in sau cânepă de impurități și a păstra culorile și textura materialului intacte. Dacă lenjeria nu are pete, poți s-o speli și la o temperatură mai scăzută, de 30°C, pentru a proteja și mai bine fibrele naturale.

  Folosește un detergent pentru haine delicate sau un detergent specific pentru materiale naturale, cu enzime, pentru a menține integritatea fibrelor și a culorilor. Și, clar, nu folosi înălbitori sau alte substanțe agresive.

  Pentru uscare, scoate-o din mașina de spălat imediat după terminarea ciclului de spălare și alege întotdeauna uscarea la umbră și evită folosirea uscătoarelor automate, deoarece căldura excesivă poate deteriora fibra de in sau cânepă și poate cauza micșorarea lenjeriei.

  În cazul în care lenjeria de pat din in sau cânepă are pete sau murdărie persistentă, poți aplica o metodă de pre-spălare: o înmoi în apă cu detergent înainte de spălarea propriu-zisă.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  La ce temperatură îmi spăl lenjeria de pat încât arată și se simte ca nou...