
Într-o casă de 160 metri pătrați, designerul de interior a reușit să împace gusturile foarte diferite ale proprietarilor
publicat pe 31 oct. 2022Au pornit proiectul de amenajare a casei cu gândul că o să renoveze băile și o să mobileze sumar celelalte încăperi. Însă planul s-a schimbat radical după ce au discutat cu designerul de interior Adriana Iancu. Dintr-o amenajare de câteva săptămâni, s-au ales cu șase luni de șantier. Nu regretă însă decizia pentru că spațiul, în forma lui actuală, este croit la milimetru pe nevoile lor.
Adina și Victor sunt IT-iști și locuiesc într-o casă de 160 metri pătrați în comuna Corbeanca, într-o zonă căutată, mai ales, pentru cadrul său natural. Casa este alcătuită, la parter, dintr-un open space care cuprinde living, dining și bucătărie. Tot aici se regăsește un birou, o baie mică, holul, casa scării, cămara, camera tehnică și încă un hol care deservește intrarea secundară în casă. La etaj, există un dormitor matrimonial cu baie și dressing, plus încă două dormitoare, unul de oaspeți și unul al copiilor, cu baie pe hol.
Livingul are uși mari din sticlă ce se deschid către terasă
Casa din Corbeanca este construită pe marginea unui lac și se bucură de o priveliște superbă. Amenajarea livingului a ținut cont de împrejurimi, atât ca poziționare a mobilierului, cât și ca materiale integrate în decor. Canapeaua, de exemplu, este orientată către lac. În fața ferestrelor care se deschid către terasă, Adriana a propus construirea unei structuri care să găzduiască televizorul și șemineul.
În spatele canapelei, se află o mică bibliotecă, făcută pe comandă din MDF alb. Aici sunt expuse câteva piese decorative și obiecte de suflet ale proprietarilor. Peretele turcoaz este cel care delimitează bucătăria de living. Este o pată de culoare menită să aducă dinamism acestui colț al casei.
Biroul, integrat în open space
Ușor atipic pentru un home office este faptul că nu există o separare clară de living, dar este o soluție practică pentru că le oferă părinților posibilitatea să îi supravegheze pe cei mici în timp ce mai răspund la mail-uri. Există totuși o delimitare subtilă la nivelul podelei, realizată prin inserarea unui profil metalic. Toate zonele din open space sunt separate vizual în acest mod.

„Adina și Victor sunt foarte diferiți ca preferințe și mi-a fost destul de greu să aleg stilul de amenajare în care să se regăsească amândoi. Ei îi plac mult culorile și accentele glam. El, în schimb, preferă minimalismul și elementele rustice. Biroul se apropie mai mult de gusturile lui. Are o amenajare masculină, cu mult lemn la vedere și mobilier în stil contemporan”, spune Adriana.
Mobilierul din bucătărie a fost cea mai mare investiție a proiectului
Bucătăria este separată de living, deși planul inițial era ca tot parterul să aibă structura unui open space. Proprietarii iubesc să gătească și folosesc o mulțime de aparate pe care le țin pe blat ca să le aibă la îndemână. În această situație, un open space clasic nu ar fi fost neapărat o soluție potrivită, e de părere Adriana. Mobilierul alb este făcut pe comandă și a fost adus din Italia.
Peretele din dreptul blatului de lucru este placat cu faianță cu model în relief, într-o nuanță nisipie. Podeaua din bucătărie este un element statement și îți dă impresia că te afli într-un conac din perioada interbelică. Plăcile ceramice care imită lemnul și respectiv marmura sunt cumpărate de la Delta Studio.

Dormitorul matrimonial are parte de o priveliște minunată asupra lacului
Dormitorul matrimonial este spațios și se bucură de multă lumină naturală datorită ușilor mari din sticlă care dau spre terasă.
Adriana a reușit să dea căldură spațiului prin texturile folosite și prin cromatica liniștitoare. Tapetul Versace, patul cu tăblie atipică sau piesele de mobilier din lemn de nuc îți dau impresia că te afli într-un boutique hotel de cinci stele.
Cada cu hidromasaj a fost îmbrăcată în ardezie
În planul inițial al casei, baia matrimonială se afla în locul actualului dressing. Adriana a propus inversarea funcționalității celor două încăperi pentru a obține mai mult loc de depozitare a hainelor. Cada are o poveste interesantă. Este cumpărată din Dedeman, dar a avut parte de un upgrade glamuros după ce a fost placată cu ardezie flexibilă retroiluminată. Un DIY interesant aici este copăcelul cascadă, făcut din pietricele fosforescente. Peretele din dressing este placat cu oglinzi cumpărate de la IKEA, un DIY făcut de Adriana după o metodă văzută pe internet. Casa din Corbeanca a fost amenajată cu 100.000 euro, iar lucrările au durat o jumătate de an.
Resurse:
Mobila de bucătărie este de la Kult Homestories
Gresia din bucătărie cu aspect de marmură este cumpărată de la Delta Studio.
Patul tapițat, masa de machiaj și noptiera din lemn de nuc sunt achiziționate de la Somproduct
Covorul din living este de la Rugvista
Canapelele din living și home office sunt cumpărate de pe Vivre
Comoda din hol este achiziționată de pe maroom.ro
Multe corpuri de iluminat sunt cumpărate de pe egloromania.ro
Tips&tricks pentru amenajare de la Adriana Iancu
- Apelează la un designer. Nu poti obține rezultate spectaculoase fără un designer de interior. Această meserie nu se bazează doar pe simț artistic, ci și pe experiențe anterioare, furnizori de încredere etc.
- Lucrez cu schema cromatică 60 – 30 – 10. Ceea ce înseamnă că vom avea trei culori în amenajare, în proporții diferite per camere. De exemplu, pereții care reprezintă 60% din impactul vizual vor fi mentă, fotoliul din living, care reprezintă 30% va fi în culoarea roz prăfuit, și corpurile de iluminat, care reprezintă 10% vor fi pe negru. Astfel avem o schema cromatică plăcută și corectă. –
- Atunci când se începe o amenajare, printre primele lucruri pe care le fac la vizita la locație este să marchez pe pardoseală, cu o bandă adezivă colorată pozițiile pieselor de mobilier. Astfel putem vedea în spațiu cum va arăta mobila, și nu doar pe hârtie.
- Recomand întotdeauna un calcul corect în prealabil pentru necesarul de watti la iluminat. Corpurile de iluminat au foarte multe caracteristici de care ar trebui să ținem cont: puterea maximă admisă, număr de becuri, ce lumină dau în materie de culoare, unghi fascicul, directă, difuză etc.
Foto: Andrei și Flavia Ganera, Teoria Zâmbetului
Povestea acestei amenajări ne-a fost trimisă de Adriana Iancu. Dacă ești și tu arhitect sau designer de interior și ai amenajat o locuință care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Scrie-ne pe adresa de mail contact@lovedeco.ro și cineva din echipa noastră îți vă răspunde cât de curând.
-
Case
Într-o casă de 400 metri pătrați, amenajarea combină o atmosferă modernă cu detalii în stil clasic cu aer parizian
-
Case
Terrazzo, elementul care a dictat amenajarea unei case de 120 metri pătrați din Oradea
-
Case
Cum au integrat o sobă de teracotă în amenajarea de inspirație scandinavă a unei case din Călărași
-
DESIGN INTERIOR
Cele mai relaxante culori pentru dormitoare. 7 amenajări din care să te inspiri pentru o atmosferă zen
Culorile pot influența starea de spirit și calitatea somnului.
-
UTILE
De ce scârțâie patul cu somieră? Cum rezolvi repede această problemă
Rezolvarea este foarte rapidă odată ce află cauza sunetelor nedorite.
-
UTILE
Se poate face intabulare fără succesiune? Ce trebuie să știi înainte de a începe procedura
Legea arată ce ai de făcut, chiar și ce excepții există.