Advertoriale

Importanța utilizării unui program de devize pentru arhitecți

  Rolul arhitectului într-un proiect de construcții pornește de la etapă de proiectare a unui imobil, trece prin faza de implementare și supervizare a execuției și poate viza și elemente specifice de realizare a acesteia, în funcție de cerințele clientului. Practică arată că prezența arhitectului pe tot parcursul desfășurării unui proiect de construcții poate scuti multe neplăceri ulterioare pentru beneficiarul clădirii. 

  Utilizarea unui program devize online ușurează sarcinile proiectantului și îi oferă beneficiarului atât o estimare corectă a costurilor, cât și cele mai bune soluții tehnice pentru o lucrare de calitate.

  De ce este bine că arhitectul să se implice în toate etapele unui proiect de construcții?

  Arhitectul proiectant este creierul întregii lucrări, cel care face că visurile și ideile clientului să capete contur clar și să poată fi susținute în realitate. O clădire este menită să reziste, să adăpostească oameni, să permită desfășurarea unor activități și să asigure confort locatarilor sau utilizatorilor ei. Pentru că toate aceste obiective să prindă viață este nevoie de planuri și detalii de precizie matematică. 

  Mai departe, implementarea soluțiilor tehnice din proiect, pentru respectarea strictă a celor mai mici specificații, ar trebui coordonată de arhitect. Tot acesta poate propune, la cererea clientului, tipuri de materiale și echipamente, pentru a obține cele mai bune rezultate din punct de vedere al eficienței energetice, al rezistenței la cutremure, al confortului, al fiabilității instalațiilor și al adaptării optime a clădirii la condițiile de mediu. 

  Chiar dacă lucrurile acestea presupun un volum mare de muncă și un onorariu pe măsură, practică arată clar că contractarea unui arhitect pe toată durata execuției proiectului este, de fapt, o sursă de economii, iar cheltuielile vor fi amortizate ușor chiar din primii ani de folosință a imobilului. Expertiză arhitectului îl scutește pe client pentru multă vreme de reparații și ajustări pentru a spori un confort pe care nu l-a obținut la construcție, din motive legate de buget. Proiectantul lucrează eficient cu ajutorul unui program de devize pentru arhitecți.

  Ce avantaje are un program de devize pentru arhitecți?

  Un program de devize pentru arhitecți este deopotrivă important pentru a ușura muncă arhitectului, cât și pentru a oferi clientului o estimare clară a cheltuielilor de construcție, cu soluții personalizate pentru fiecare etapă de execuție și cele mai eficiente materiale în vederea obținerii de rezultate optime în funcție de obiective și bugetul alocat. 

  Programul de devize îi permite arhitectului să realizeze devizul în funcție de proiect, ajutat de antemăsurătoare din soft, în care va introduce materialele necesare construcției. Programul conține o varietate largă de norme și tehnologii, dintr-o baza de date aferentă ultimelor patru decenii în domeniul construcțiilor, de care arhitectul se va folosi pentru a crea propriile norme în execuția proiectului. Programul actualizează automat prețurile medii pentru materiale, ceea ce va facilita calculul costurilor din devizul de construcție. Softul dispune de posibilitatea unui calcul parametric pentru case, pe baza căruia încadrarea costurilor într-un anumit buget va fi mult înlesnită. După finalizarea devizului, arhitectul poate face în orice moment modificări, în funcție de dorințele clientului, fără a fi nevoie să apeleze la un administrator de program.

  Utilizarea unui program de devize pentru arhitecți ușurează muncă proiectantului, scutește timp prețios alocat căutării celor mai eficiente materiale, comparării specificațiilor tehnice și prețurilor aferente și îi oferă beneficiarului construcției o estimare clară și corectă a costurilor în fiecare etapă de execuție. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Importanța utilizării unui program de devize pentru arhitecți