De la specialiști

Cel mai des întâlnite greșeli de compartimentare a dressing-ului pe care probabil că le faci și tu

    Când aduni multe haine, e greu să găsești un spațiu de depozitare care să nu ocupe mult dintr-o încăpere și să fie și destul de încăpător. Dar poți rezolva problemele de compartimentare în dressing rapid. 

    Pentru că pregătirea unui dressing e un lucru dificil în orice context, am adunat potențiale greșeli și soluțiile lor de la specialișți, care să te inspire și să te încurajeze.

    Nu folosești tot spațiul

    Iulia Văculişteanu de la Designful e de părere că o greșeală comună de compartimentare în dressing este că nu folosești întreg spațiul disponibil. Uneori, spațiul de deasupra dulapului se poate dovedi mai util decât crezi.

    Soluția: așază cutii cu diverse accesorii deasupra dulapurilor. În ele poți depozita genți, fulare, eșarfe, pantofi – cu utilizare sezonieră. De asemenea, poți extinde dulapul pe doi pereți, dacă ai loc, astfel încât să mărești spațiul de depozitare. 

    Nu-l iluminezi

    Iulia crede că multe dressing-uri nu dispun de suficientă lumină, vitală pentru o alegere potrivită a hainelor. Fie că vrei să analizezi culoarea sau miciile detalii, lipsa luminii îți face sarcina dificilă.

    Soluția: poziționează un corp de iluminat de plafon în dreptul dressing-ului sau introdu direct benzi de led pe rafturi. 

    Alegi un dressing masiv în dormitor

    În mod tradițional, aproape în fiecare dormitor se află un dressing masiv, în care sunt așezate haine numeroase, accesorii și uneori și pantofi. Acest lucru afectează atmosfera camerei, care ar trebui să fie aerisită și primitoare.

    Soluția: Iulia te sfătuiește să nu realizezi dressing-uri până în tavan în dormitor. În schimb, alege corpuri minimaliste, de culori deschise, care să nu aglomereze. Mută majoritatea lucrurilor pe hol, în balcon sau într-o cameră care să nu fie dedicată odihnei.

    Pui prea multe haine pe raft

    Atunci când garderoba ta este creată din multe tricouri și bluze, dressingul este dominat de rafturi. Chiar dacă ți se pare că economisești spațiu așezând multe haine pe același raft, îți va fi mai greu să îți scoți obiectele afară, apoi. 

    Soluția: Beatrice Marta de la Something We Design recomandă să realizezi rafturi pe care să încapă doar câte un rând de haine, pentru a nu exista tentaţia să supraaglomerezi. De asemenea, ea îţi recomandă să pui haine puţine pe rafturi şi ca să ai vizibilitatea asupra fiecărui produs.

    Planifici dulapuri prea înguste

    Designerul de interior Cosmina Nidelea de la Chiral Interior Design Studio a observat că există o tendința de a forța integrarea unor dulapuri înguste în spații mici. Acestea limitează obiectele care pot fi depozitate acolo.

    Soluția: “nu realiza spații de depozitare cu adâncimi mai mici de de 55 centimetri, în cazul în care se dorește folosirea unei bare pentru umerașe. În caz contrar, hainele așezate pe umerașe vor fi mereu agățate sau împinse de uși. În funcție de sistemul de închidere al dulapului (uși batante sau glisante), adâncimea poate varia de la 55 la 70 centimetri. Putem realiza corpuri mai puțin adânci pentru haine împăturite, spre exemplu”, spune ea.

    Așezi dulapul în locuri nepotrivite

    Amplasarea dulapului foarte aproape de ușa acces e o greșeală care va afecta funcționalitatea. Laterala corpului (circa 60 centimetri) va avea un impact vizual negativ, mai ales dacă acesta e realizat într-o nuanță închisă, crede Cosmina.

    Soluția: lasă loc între dulap și ușă, dar și între dulap și pat, dacă acesta se află în dormitor. Dacă spațiul e foarte mic și nu-ți permite asta, poți placa laterală cu oglindă sau poți așeza la margine câteva rafturi deschise, pe care să pui obiecte decorative. 

    Nu iei măsurători corect

    Atunci când faci mobila la comandă, furnizorul vine și măsoară spațiul pentru a se asigura că totul va fi așezat corect. Însă atunci când cumperi un dressing direct din magazin și măsori din ochi, adesea cumperi lucruri nepotrivite.

    Soluţia: măsoară de două ori spațiul disponibil, cu ajutorul unui metru. Asigură-te că iei toate măsurătorile necesare: lungime, lăţime, adâncime, dar că laşi loc suficient şi în faţa dulapului pentru a avea acces facil la el. Ia în calcul şi obiectele care se afla lângă dressing şi asigură-te că acesta nu va fi blocat de ele.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ULTIMELE ARTICOLE
    icon

    Cel mai des întâlnite greșeli de compartimentare a dressing-ului pe care prob...