Case

O vilă de 490 metri pătrați, amenajată cu piese create, produse și ambalate exclusiv în Italia

  O familie cu copil mic și-a cumpărat o vilă la alb (finisată), în care visa la o amenajare care să combine mai multe stiluri, dar care să nu dea senzația de spațiu încărcat.

  Beneficiarii aveau pasiuni și preferințe diferite pentru amenajare, așa că au apelat la o echipă de arhitectură și design interior care să le împace pe toate într-un mod unitar.

  „Această provocare a fost ghid pe parcursul amenajării așa că spațiul a fost împărțit pe două niveluri funcționale: parterul asigură camerele cu suprafețele cele mai generoase, astfel încât să primească confortabil invitați și să devină un loc de petrecere a timpului, în timp ce etajul devine spațiul intim care acomodează dormitoarele beneficiarilor”, explică arhitectul Sergiu Călifar, fondator al studioului de design interior Pure-Mess Design.

  Casa este dispusă pe două niveluri și are 490 metri pătrați. La parter se află zona de zi, cu living-dining-bucătărie, iar la etaj zona de noapte – dormitoarele și băile. La nivel cromatic, predomină accentele închise, temperate însă prin iluminatul atent controlat.

  „Atunci când implementăm fiecare proiect, încercăm întotdeauna să-l încadrăm în mediu cât mai organic posibil. Astfel, materialele folosite sunt o combinație cu accente metalice inspirate din designul industrial din zonă cu un fundal modern, cald și unitar”, explică Sergiu.

  În cazul acesta, Pure-Mess a ales câteva elemente-cheie, care să creioneze conceptul amenajării: ceramică în texturi de corten (metal oxidat), lumină naturală și artificială, forme asimetrice.

  În living, sursele de lumină variază de la leduri în scafă și șine încastrate la piesa de rezistență, candelabrul contemporan Zeppelin, o piesă iconică semnată de belgianul Marcel Wanders.

  Amenajare Pure Mess Design - Off The Grid (4)
  Bucătăria a fost amenajată în aceeași linie contemporană.

   

  Piesele de mobilier au reprezentat principala investiție din locuință, fiind cumpărate exclusiv din Italia. Eticheta „Made in Italy” nu se referă doar la faptul că produsele sunt create, produse și ambalate în Italia. Ea garantează înalta calitate a produselor, atenția la detalii și rezistența în timp.

  Masa de dining este modelul COP de la Bonaldo, iar baza ei este inspirată din forma sticlelor și a paharelor de șampanie. Baza este din metal vopsit negru, iar blatul din lemn cu margini rotunjite. Scaunele sunt de la brandul italian Calligaris.

  Amenajare Pure Mess Design - Off The Grid (6)
  Canapeaua, fotoliile și paturile sunt de la Ditre Italia.

  Dorința beneficiarilor a fost să aibă mobilier tapițat foarte confortabil, calitativ și rezistent, iar designerii de la Pure-Mess i-au ghidat către producătorii italieni Ditre, un brand de referință în fabricarea de mobilier tapițat. Biblioteca este făcută custom, cu Our Design. Ei s-au ocupat și de mobilierul de bucătărie.

  Conceptul tabloului din zona de dining a fost gândit împreună cu beneficiarii, doamna casei dorind o figură stilizată de înger cu chip de copil. Toate tablourile din casă sunt realizate cu o pictoriță dragă celor de la Pure-Mess, Iuliana Florea Lucan.

  Bucătăria ocupă o suprafață generoasă, astfel că a permis încadrarea unui mobilier minimalist, cu insulă, făcut pe comandă. Blatul insulei este placat cu ceramică de la Florim Italia, modelul Burnished. Vopseaua decorativă din toată casa e de la Benjamin Moore, prin Murali Store.

  O inserție specială o reprezintă fototapetul de la London Art, ce înlocuiește tradiționalele corpuri suspendate de mobilier și aduce o notă artistică încăperii. Tablourile din bucătărie au fost alese din considerente strict cromatice și în funcție de preferințele beneficiarilor. Pentru iluminarea insulei, arhitecții au ales două corpuri suspendate, cu finisaj de metal oxidat, element reluat pe parcursul amenajării.

  Cum arată dormitoarele și dressingul

  Pentru dormitorul matrimonial, tema a fost „confortul unei camere de hotel de cinci stele”. Peretele cu tăblia patului este centrul de atracție vizuală: pe lângă ancadramentele decorative de natură clasică, este vopsit în alb, negru și o pată de albastru, nuanță regăsită și în covor.

  Și aici se regăsește metalul oxidat, în placarea coloanei ce înglobează șemineul. Sticla neagră din spate adaugă profunzime spațiului.

  Baia matrimonială are ca punct de atracție placarea de sticlă colorată verde, montată impecabil în stil fluture. Lastrele de sticlă sunt modelul Clouds de la Sicis, luate de la Tempini. Cada freestanding neagră este așezată în prelungirea zonei de duș walk-in.

  Pentru dressingul matrimonial, beneficiarii și-au dorit un spațiu diferit de restul amenajării, cu cât mai puține elemente, în care să se poată relaxa imediat ce trec pragul. Stilul îmbină preferințele celor doi soți.

  O cameră ca o galerie de artă

  În dormitorul băiatului, imaginația e la ea acasă: un tărâm plin de culoare, în care chiar și corpurile de iluminat au forme deosebite. Elementele jucăușe continuă în baia copilului, prin placarea colorată din zona căzii.

  „Am urmărit să subliniem o combinație de confort, căldură și funcționalitate. De-a lungul parcurgerii amenajării, scoatem în evidență podelele din lemn, schema de culori și decorul pereților, ce creează o legătură vizuală între spațiile de noapte și cele de zi”, descrie Sergiu.

  Foto: Sabin Prodan

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  O vilă de 490 metri pătrați, amenajată cu piese create, produse și ambalate...