Baie

7 soluții ca să nu-ți mai fie frig în baie în lunile de iarnă

  Dacă simți cum ți se contorsionează toți mușchii când tălpile tale ating podeaua rece din ceramică, te înțelegem perfect. Însă un prosop încălzit, un covor pufos sau chiar un anumit tip de becuri te vor scăpa de frig în baie.

  Cei de la Apartment Therapy au adunat câteva idei de încălzire a băii în anotimpul rece, care nu presupun costuri ridicate la gaze și energie electrică și nici risipă de apă.

  1. Pune covoare

  Oricum simți că ți-e frig în baie când tragi perdeaua de la duș și ieși din norul de aburi fierbinți. Ca să adaugi puțin confort termic, cumpără un covor de baie pufos. Nu numai că îți ferește picioarele de gresia rece, ci aduce și un suflu nou întregului decor.

  2. Alege un suport încălzit pentru prosoape

  Oricât ți-ai dori, nu poți sta pentru totdeauna în cadă, la căldură. Dar poți să te simți mai bine când ieși dacă ai prosoapele calde la îndemână. Investește în suporturi electrice pentru prosoape sau montează-ți un calorifer vertical.

  3. Ține prosoapele în apropiere de duș sau de cadă

  Dacă nu-ți permite bugetul să-ți cumperi suporturi pentru prosoape încălzite, ai totuși și alte opțiuni. Poți, de exemplu, să muți prosoapele mai aproape de duș sau de cadă. Nu e bine să le lași în zonele unde este curent, cum ar fi în apropierea ferestrei sau a ușii. Lângă duș, prosopul se va încălzi automat de la aburi și nici nu va mai trebui să mergi pe vârfuri ca să ți-l iei din cealaltă parte a băii. Și mai bine, cumpără-ți un halat de baie pe care să-l pui pe tine după ce ieși din baie.

  4. Instalează încălzire în podele

  Dacă ai deja în plan să-ți renovezi baia sau să-ți pui gresie nouă, poate ar fi cazul să iei în considerare varianta podelelor încălzite. Costul inițial este puțin cam mare, dar gândește-te cât de confortabil te vei simți în lunile friguroase de iarnă.

  5. Schimbă becurile

  Dacă nu petreci prea mult timp la raionul cu produse de iluminat, probabil că nu știi că există becuri cu încălzire. Nu sunt suficient de puternice să îți încălzească o cameră întreagă, însă le vei simți, totuși, efectul atunci când vrei să scapi de frig în baie.

  6. Ia-ți o aerotermă

  Ca să-ți fie bine și cald de dimineață, când te pregătești să pleci la muncă, poți să-ți iei o aerotermă pentru baie. Găsești la diverse dimensiuni și prețuri și sunt foarte ușor de folosit, cu diferite trepte de căldură și intensitate.

  7. Ia-ți o pară de duș mai mare

  Un duș cu pară mică nu e foarte prietenos când e iarnă și tot ce-ți dorești e să stai sub apa fierbinte ca să te încălzești. Încearcă să schimbi capul de la duș cu unul mai lat care va permite apei să curgă pe o suprafață mai mare.

   

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  7 soluții ca să nu-ți mai fie frig în baie în lunile de iarnă