Apartamente cu 3 camere

Fototapetul cu luna plină dă un aer cosmic acestui apartament de 100 metri pătrați

  Dacă intri în acest apartament, sunt șanse mici să nu îl uiți. Chiar de la intrare te întâmpină în hol o lună plină, iar pe măsură ce avansezi și descoperi restul spațiilor, întâlnești și alte surprize artistice.

  „Aspect de hotel, linii curate, mult spațiu de mișcare, simplitate vizuală, depozitare în living și mobilier de foarte bună calitate”: acestea au fost cerințele beneficiarei pentru amenajarea apartamentului său. L-a cumpărat la alb de la dezvoltator în 2020, într-un cartier central din capitală, și a vrut să îl personalizeze cât mai mult.

  Apartament Bucuresti - bucatarie alba - design interior Interiology arh. Alexandru Bucur - gif Sabin Prodan
  Apartamentul e la etajul șase și oferă o priveliște amplă spre oraș.

  Locuința are o suprafață generoasă de 100 de metri pătrați plus terase, iar de amenajare s-a ocupat arhitectul Alexandru Bucur de la Interiology. După aproape un an de zile (cu întreruperi cauzate de pandemie), totul a fost gata.

  Luna plină din living

  Conceptul de design interior a pornit de la o lucrare grafică ce înfățișează o lună plină uriașă. Proprietara a ales-o, la recomandarea lui Alexandru, din colecția Of love, fear and other demons a arhitectei Larisa Rățoi. Larisa a personalizat-o în culorile preferate ale proprietarei, apoi au printat-o și aplicat-o pe perete ca fototapet.

  Fototapetul a devenit un fundal care oferă profunzime și o atmosferă specială livingului. Lucrarea „To the moon and back” înglobează toate nuanțele din încăpere: bleumarin, inserții de roz pudrat, alb.

  Elementele care aduc eleganță spațiului sunt canapeaua roz generoasă, tapițeria albastru-regal a scaunelor, marmura (folosită pentru blatul mesei de dining, măsuțele de cafea și comoda din hol), inserțiile metalice bronz. Canapeaua cu două fronturi e făcută pe comandă cu Crisa’s Home, care s-a ocupat și de perdele și draperii.

  Forma rotundă a lunii pline e reluată în corpul de iluminat de deasupra canapelei și blatul celor două măsuțe de cafea. 
  Forma rotundă a lunii pline e reluată în corpul de iluminat de deasupra canapelei și blatul celor două măsuțe de cafea.

  Proprietarei îi place mult ceramica, are multe căni și obiecte din porțelan, așa că arhitectul a personalizat unul dintre pereți cu piese ceramice albe, cu forme organice, create special de Mădălina Teler de la De Ceramica.

  Apartament Bucuresti - hol elegant - design interior Interiology arh. Alexandru Bucur
  Tapetul din holul de la intrare redă misterioasa lună în toată splendoarea ei.

  Bucătăria pune în contrast nuanțele dulci cu fundalul negru tip tablă de scris. Fototapetul geometric servește ca fundal pentru zona de dining – o masă înaltă cu trei scaune de bar de la BoConcept.

  Cum au ascuns grinzile foarte vizibile

  Apartamentul e foarte spațios și luminos, însă are în fiecare cameră grinzi foarte vizibile, care fragmentează spațiul. Pentru a compensa acest neajuns, Alexandru a decis să distragă atenția de la ele punând în schimb accentul pe pereți.

  „Pereții erau înalți, albi și goi. Am desenat câteva casete din mobilier foarte vizibile și le-am montat pe ei: cadrul TV și cel din spatele canapelei, pe lângă rolul lor de depozitare, au devenit elemente de design care pun în valoare pereții și estompează fragmentările date de grinzi”, explică arhitectul.

  Pentru a crea o amenajare unitară, Alexandru a propus casete de mobilier personalizate și în dormitorul matrimonial, și la mobilierul de bucătărie. În living, fundalul este finisat cu vopsea decorativă cu aspect de ciment. În dormitor, caseta din spatele patului are un fundal din MDF cu aspect de bronz.

   

  Dormitorul are o atmosferă fancy și aerisită, de cameră de hotel, în care regăsim nuanța bronzului  în culoarea draperiilor și tapițeria patului.

  Tips&Tricks pentru amenajare de la arhitectul Alexandru Bucur

  Gândește un plan de iluminat de impact. Apartamentul avea electrica propusă de dezvoltator, dar a trebuit să suplimentăm cu lumini noi. Am adăugat sisteme led, spoturi pe zonele de circulație și lămpi dedicate locului de masă atât în living, cât și în bucătărie, și o iluminare discretă, ambientală și decorativă în dormitor. Corpurile de iluminat sunt de la Orion.

  Apartament Bucuresti - dormitor elegant - design interior Interiology arh. Alexandru Bucur (2)

  Optimizează spațiul din dormitor. Am prelungit dressingul până în tavan și peste ușă, ca să folosim la maxim spațiul și să creăm un perete cu aspect unitar, nu un dulap banal.

  Apartament Bucuresti - dormitor elegant - design interior Interiology arh. Alexandru Bucur (1)

  Foto: Sabin Prodan

  Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de Alexandru Bucur.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Fototapetul cu luna plină dă un aer cosmic acestui apartament de 100 metri pă...