LIFE

Ce se mai întâmplă prin oraș: 7 evenimente la care să mergi în weekend în București

  Vara s-a instalat comod peste București, așa că evenimentele în aer liber și nu numai se țin lanț. Un mare concert de rock, un salon de carte, un festival cu și despre burgeri sau evenimente de weekend pe Mătăsari și în Cotroceni fac parte din oferta acestor zile. Iată câteva recomandări de evenimente de weekend la care poți să mergi dacă ești în București. 

  1. Salonul Internațional de Carte Bookfest

  bookfest 2023
  Cartea e la putere, la Romexpo, în acest weekend Foto: Facebook

  Cel mai așteptat eveniment expozițional dedicat cărții, Salonul Internațional de Carte Bookfest a ajuns la ediția a XVI-a. Salonul a început deja de pe 24 mai și se desfășoară și în ambele zile de weekend. 

  Bookfest are loc, așa cum și-a obișnuit vizitatorii, în Pavilionul B2 al Complexului Romexpo, intrarea publicului fiind liberă, ca la toate edițiile anterioare. 

  Peste 200 de expozanți din întreaga țară și din Republica Moldova, alături de institute culturale cu reprezentanțe la București, sunt prezenți zilnic de miercuri, 24 mai, și până duminică, 28 mai, în intervalul 10:00 – 20:00 (24, 25 și 28 mai), respectiv 10:00 – 21:00 (26 și 27 mai).

  Anul acesta, Bookfest înseamnă: reduceri spectaculoase, circa un milion de volume, dintre care 3.000 de titluri noi, peste 400 de lansări de carte și dezbateri, peste 60 de evenimente dedicate copiilor, cu participarea celor mai îndrăgiți autori români, mese rotunde dedicate stării culturii scrise şi recitaluri muzicale. 

  Evenimentele vor avea loc atât la standurile expozanților, cât și în cadrul locurilor special amenajate în cadrul Bookfest: trei scene, două cafenele, un Cinema Bookfest și un stand dedicat copiilor, Bookfest Junior.

  Programul complet și actualizat al evenimentelor va fi afișat aici

  2. Burgerfest 2023 

  burger fest 2023
  Deja ne e foame și poftă în același timp Foto: Facebook

  Aparent, niciun weekend în București nu e exclus de la un festival gastronomic. Între 26 și 28 mai, cei mai buni burgeri din țară se adună în Capitală. E motto-ul cu care Burgerfest 2023 prezența în București. 

  Pe lângă mâncărurile de tot felul, unul dintre highlight-urile ediției va fi desemnarea celui mai bun burger. Burgerfest va desemna pentru al șaptelea an „CEL MAI BUN BURGER”, în cadrul unei competiții unde sunt invitate toate restaurantele din festival, jurizate de personalități relevante din domeniul culinar, anunță organizatorii. 

  Vor mai avea loc concerte, spectacole de stand-up și demonstrații culinare. 

  Evenimentul de weekend are loc la Verde Stop Arena, iar accesul se face pe bază de bilet

  Cățeii sunt mai mult decât bine veniți în spațiul festivalului, anunță organizatorii. Iar intrare este gratuită pentru copiii sub 14 ani, dacă aceștia sunt însoțiți de cel puțin un adult cu bilet valid. 

  3. Bazar de Cotroceni 

  bazar de cotroceni
  Cotroceniul este considerat unul dintre cele mai frumoase cartiere din București Foto: Facebook

  Cel mai frumos cartier din București, Cotroceniul urmează să primească oaspeți și vizitatori în acest weekend. Asta pentru că pe 27 și 28 mai are loc a VI-a ediția Bazar de Cotroceni. 

  Bazar de Cotroceni înseamnă descoperirea acestui cartier prin muzică, voie bună, diverse activități, mâncăruri, artă și design, tururi ghidate și evenimente dedicate copiilor. 

  Programul complet al activităților poate fi consultat aici. Organizatorii recomandă ca participanții să meargă la Bazar de Cotroceni cu mijloacele de transport în comun sau cu orice alte mijloace alternative. 

  4. MoBU 2023, prima ediție

  mobu 2023
  Artă, nu vorbe! LA Romaero, în weekend Foto: Facebook

  MoBU, Târgul Internațional de Artă Contemporană București, este cea mai nouă platformă de artă contemporană din zona Europei Centrale și de Est care expune împreună galerii, spații artist run, grupări de artiști independenți și artiști emergenți.

  La MoBu vei descoperi, printre altele, 120 de lucrări în valoare de două milioane de euro, 40 de standuri ale expozanților și expoziția de artă augmentată de Artivive cu realitate virtuală. De asemenea, vor avea loc trei paneluri moderate de Horea Avram, critic de artă, Președintele Asociației Internaționale a Criticilor de Artă România, împreună cu invitații săi. 

  Nu în ultimul rând, la standurile expozanților vor avea loc ateliere deschise, workshopuri pentru copii, performance-uri, live music și live painting. 

  Evenimentul de weekend de la Romaero se desfășoară între orele 12:00 și 21:00, iar bilete poți să iei de aici

  5. Femei pe Mătăsari #11

  femei pe matasari
  Vor avea loc și multe, multe concerte Foto: Facebook

  „Femei pe Mătăsari nu este doar un festival. Este un punct pe harta orașului, este o stare, este o lume”, anunță organizatorii. 

  Anul acesta, cea de-a XI-a ediție vine să confirme că o poveste bine spusă are puterea de a schimba percepția asupra unei străzi – marginalul se apropie de centru prin oameni.

  Pentru trei zile, între 26 și 28 mai, arta, muzica și voia bună te așteaptă pe strada Mătăsari. Intrarea este liberă. 

  6. Pantera @ Metalhead Meeting 2023

  În 2023 Metalhead Meeting sărbătorește zece ani de la prima ediție și revine la formatul de trei zile de festival, între 26 și 28 mai la Romexpo, în aer liber. 

  Headlinerul festivalului este trupa americană Pantera, trupă considerată ca fiind una dintre cele mai mari formații de metal din toate timpurile. Pantera va urca pe scenă sâmbătă, pe 27 mai.

  Phil și Rex cântă cu Charlie Benante de la Anthrax și cu Zakk Wylde. Trupa americană LIFE OF AGONY se alătură ca headliner al zilei de 28 mai, iar VV se alătură lineup-ului Metalhead Meeting în calitate de cap de afiș pe data de 26 mai. Setlistul va include cu preponderență piese HIM, dar și piese proprii, inclusiv de pe albumul lansat recent, Neon Noir. 

  Bilete mai sunt disponibile și le poți găsi aici

  7. Bucharest Tech Week 2023

  Nu în ultimul rând, pentru fanii tehnologiei, Bucharest Tech Week e un alt eveniment de weekend la care poți să mergi. Asta pentru că Bucharest Tech Week transformă Capitala României în capitala internațională a tehnologiei.

  Cel mai mare festival de tehnologie din România adună specialiști, oameni de business, studenți și iubitori de tehnologie într-un singur loc, pentru a participa la summit-uri dedicate și expoziții diverse. 

  Anul acesta la Bucharest Tech Week vei găsi două scene special create pentru gaming și inovațiile din domeniul tehnologic. Evenimentul are loc la Romexpo, în Pavilionul B1. 

  Intrarea este liberă, cu înregistrare aici

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Ce se mai întâmplă prin oraș: 7 evenimente la care să mergi în weekend în...