LIFE

Ce se mai întâmplă prin oraș: 7 evenimente la care să mergi în weekend în București

publicat pe 19 apr. 2023

  Unul dintre cele mai pline weekenduri cu evenimente este cel care urmează. Festivalul Spotlight luminează Bucureștiul, un festival culinar îmbie papilele gustative, se anunță un concert mare la Sala Palatului, iar la Therme are loc un eveniment de weekend pe bază de relaxare. Iată câteva recomandări de evenimente de weekend la care poți să mergi dacă ești în București. 

  1. Spotlight Festival #7

  Ajuns la cea de-a şaptea ediţie, festivalul de artă vizuală în aer liber Spotlight a pregătit, pentru weekendul 21-23 aprilie 2023, o nouă serie de experienţe multimedia în locaţii consacrate şi în premieră pe Calea Victoriei şi la ARCUB – Hanul Gabroveni.

  Tema acestei ediții poartă denumirea de Geometry of the City şi îşi propune să transforme geometria oraşului prin spectacole de lumină, culoare şi sunet. Astfel, clădiri celebre din Bucureşti prind viaţă prin videomapping, locuri importante sunt populate de instalaţii multimedia, iar statuile oraşului sunt animate prin proiecţii de light art.

  În premieră la Spotlight, Hotel InterContinental Athénée Palace Bucharest este inclus în circuitul festivalului cu o proiecţie luminoasă de foarte mari dimensiuni, ce poartă semnătura unuia dintre cei mai importanţi artişti contemporani din România, Roman Tolici. De asemenea, harta Spotlight se extinde, în acest an, cu o instalaţie în Centrul istoric, pe faţada Hanului Gabroveni. 

  Un alt element de noutate în al ediţiei din acest an a festivalului este muzica corală inclusă în programul Spotlight ca element de inspiraţie pentru un spectacol de video mapping. Spotlight Festival 2023 marchează împlinirea a 60 de ani de existenţă ai Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” cu o sesiune de video mapping pe faţada Teatrului Odeon, realizată de Mindscape Studio după un fragment muzical interpretat de celebrul ansamblu vocal. 

  „De la statuia lui Mihai Eminescu din parcul Ateneului transformată într-un joc vizual, la Palatul Telefoanelor escaladat de personaje ilustrate, la Teatrul Odeon devenit teren de joacă sau parcul Kretzulescu devenit o grădină de flori din lumină, Spotlight – Geometry of the City a pregătit pentru bucureşteni o aventură vizuală spectaculoasă”, zic organizatorii. 

  Traseul Spotlight din acest an începe de la intersecţia Calea Victoriei cu strada Piaţa Amzei şi continuă de-a lungul acesteia până la Cercul Militar, cu o ultimă oprire în Centrul vechi, la ARCUB – Hanul Gabroveni.

  Programul Spotlight începe, în fiecare zi de festival, de la ora 20:00 și se încheie la ora 23:00. 

  2. American Independent Film Festival .7

  American Independent Film Festival (AIFF) revine anul acesta la București cu cea de-a șaptea ediție. Proiecțiile vor avea loc la Cinema Elvire Popesco și Cinemateca Eforie, între 21 și 24 aprilie. Vor fi și proiecții în aer liber, între 23 și 25 iunie, la Roaba de cultură, în Parcul Herăstrău. 

  Festivalul continuă să-și asume și anul acesta misiunea de a aduce în discuție teme sociale și comunitare și de a dona către cauze umanitare toate încasările ce revin organizatorilor din vânzarea biletelor. Spectatorii sunt îndemnați să susțină aceste cauze prin prezența la film și participarea la dezbaterile organizate în cadrul AIFF.

  Biletele pot fi luate de aici, iar programul proiecțiilor filmelor independente americane poate fi consultat aici

  3. Sărbătoarea primăverii @ Grădina Floreasca

  sarbatoarea primavarii the fresh
  Păturica e un accesoriu musai de luat Foto: The Fresh

  Primăvara e sărbătorită cu un picnic în grădină și cu multe concerte, sâmbătă de la ora 12:00. „Celebrăm și anul acesta venirea primăverii, cu o adunare mare la Grădina Floreasca, unde fetele preiau scena”, anunță organizatorii. 

  Alexandra Ușurelu, Cătălina Cara, Corina Sîrghi, Dora Gaitanovici și Valeria Stoica vor susține concerte pentru sărbătoarea primăverii. 

  Dacă mergi la Grădina Floreasca nu uita să îți iei pătura pentru un loc asigurat pe iarbă. Vor exista sesiuni de yoga, muzică live, fresh mimosa și dish-uri speciale, pregătite de chef Păpuș. 

  Biletele pot fi cumpărate de aici

  4. Goran Bregovic – The Best Of

  Sâmbăta asta e cu concert, dar pe alte ritmuri. Asta pentru că ai șansa să mergi să îl vezi și să îl asculți live pe Goran Bregovic. Artistul vine la Sala Palatului alături de Wedding and funeral band pentru a susține un show de tip „Best Of”. Vei putea astfel asculta toate piesele celebre din cariera lui Bregovic. 

  Invitat special cu un show în recital de 45 de minute este cobzarul Simion Bogdan, care vine alături de Lăutarii de Mătase. 

  Poți să iei bilete de aici

  5. Bucharest Street Food Festival

  Bucharest Street Food Festival

  Se anunță un weekend apetisant pe Bulevardul Kiseleff, unde zeci de food trucks se reunesc să prepare la foc continuu bunătăți inspirate din toate colțurile lumii, la Bucharest Street Food Festival

  De la clasicii burgeri și hot dogs, fructe de mare, pulled pork sau wrapuri, până la pizza, arrosticini, pleșcaviță, tacos și multe alte delicii internaționale, toate le vei putea găsi la acest festival. Pe lângă aceste mâncăruri te așteaptă și multe tipuri de deserturi: clătite, waffles, cannoli, churros, înghețată și alte tentații dulci.

  Intrarea este liberă și chiar recomandată, anunță organizatorii. 

  6. POLIFEST 2023

  Universitatea Politehnica din București își deschide porțile pentru a promova educația, știința și tehnologia la cea de-a XII-a ediție a POLIFEST, cel mai mare târg educațional din domeniul ingineriei dedicat tinerilor pasionați de tehnologie. 

  Timp de trei zile, de joi până sâmbătă, sub cupola Rectoratului se vor reuni zeci de mii de participanți – elevi, studenți, profesori, părinți și reprezentanți ai mediului de afaceri. Pe tot parcursul evenimentului, aceștia vor avea acces la conferințe științifice, workshop-uri, expoziții de echipamente și noi tehnologii, prezentări de oferte educaționale și oportunități de angajare. 

  Evenimentul își propune să creeze o punte între mediul academic și cel economic și să ofere viitorilor ingineri o imagine mai clară asupra evoluției acestei profesii în raport cu progresul tehnologic. 

  7. Herbarium, primul festival cu plante și ritualuri străvechi

  Herbarium facebook

  Pentru că relaxarea e literă de lege în orice weekend, iată o recomandare care îți poate satisface simțurile. 

  Între 17 și 23 aprilie, Therme organizează în premieră Herbarium, eveniment care reunește experiențe, terapii, ritualuri și produse naturale bazate pe plante. La Herbarium vei experimenta ritualuri din cele mai vechi timpuri, adaptate provocărilor moderne, de la scruburi pe bază plante, ritualuri de îmbăiere și până la terapii cu boluri tibetane. 

  Peste 30 de specialiști internaționali în terapie holistică, erborsim și aromaterapie, precum și Maeștri Aufguss din toate colțurile lumii, vin la Therme să îți dezvăluie secretele unei vieți sănătoase, anunță organizatorii. 

  Rezervările se fac aici

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Ce se mai întâmplă prin oraș: 7 evenimente la care să mergi în weekend în...