LIFE

Ce se mai întâmplă prin oraș: 5 evenimente la care să mergi în weekend în București

  A început sezonul târgurilor dedicate sărbătorilor pascale, astfel că o parte dintre evenimentele de weekend se concentrează pe această temă. Concerte și workshop-uri sunt alte evenimente care pot să îți atragă atenția. Iată câteva recomandări de evenimente de weekend la care poți să mergi dacă ești în București. 

  1.Târg handmade de Florii și Paște, la Sala Dalles

  targ handame dalles
  Poți să găsești un cadou de Paște la acest târg Foto: Facebook

  Sărbătorile de Florii și de Paște fiind foarte aproape înseamnă că în București se vor desfășura o mulțime de târguri care să marcheze evenimentele. 

  La Sala Dalles se organizează până pe 8 aprilie târgul handmade de Florii și Paște, un eveniment cu tradiție în București. La acest eveniment de weekend vor fi prezenți artizani talentați cu diverse creații, de la cadouri, accesorii și decorațiuni specifice acestor două mari sărbători. 

  Iată ce poți să descoperi la târgul handmade: 

  • bijuterii handmade din mărgele și pietre semiprețioase
  • bijuterii handmade și decorațiuni din rășină epoxidică
  • lumânări decorative parfumate
  • cosmetice handmade
  • decorațiuni pentru casă din cele mai diverse materiale
  • articole vestimentare și accesorii unicat
  • aranjamente florale
  • cărți și jocuri educative pentru copii
  • cadouri handmade personalizate  
  • cadouri specifice sărbătorilor pascale

  „La acest târg, cu siguranță veți găsi cadoul perfect pentru persoanele dragi vouă și de ce nu, chiar pentru voi”, anunță organizatorii. 

  Intrarea este liberă. 

  2.Târg de Florii, la MȚR

  targ mtr florii
  Un târg cu tradiție te așteaptă în acest weekend Foto: Facebook

  Niciun weekend nu e complet fără un târg cu tematică organizat la Muzeul Național al Țăranului Român (MȚR). 

  Târgul dedicat Duminicii Floriilor se ține aici de peste 20 de ani, fiind primul eveniment cu meșteri organizat în an. „Vom sărbători Floriile alături de încondeietoare, țesătoare, împletitoare, cusătorese, iconari, olari, lingurari, pielari, rudari… meșteri vechi, care și-au dovedit iscusința de-a lungul timpului și care duc mai departe tradiția meșteșugului lor”, spun organizatorii. 

  Ouă încondeiate, icoane, obiecte din lemn, ceramică, țesături, jucării, podoabe și multe altele vor fi prezentate la Târgul de Florii, care va avea loc în curtea Muzeului de la Șosea. Cozonaci și prăjituri de casă, turtă dulce, miere de albine, polen și propolis, ierburi de leac, pălincă și dulcețuri se numără printre preparatele pe care le vei putea descoperi. 

  Târgul are loc de vineri până duminică, între orele 10:00 și 18:00. Biletul costă 12 lei pentru adulți, 6 lei pentru pensionari și 3 lei pentru elevi și studenți. 

  3.Workshop-ul Fii pe bune!, la Urban Hub

  workshop Fii pe bune
  Un workshop de ajutor pentru orice adolescent

  Sâmbătă și duminică, la Urban Hub, are loc un workshop legit despre tine. Fii pe bune!, un eveniment alcătuit din module diferite pentru adolescenți între 11 și 19 ani. Workshop-ul este împărțit pe două grupe: Grupa 11-14 ani (duminică între 11:00 și 13:00) și grupa 15-19 ani (sâmbătă, între 16:00 și 18:00). 

  Modelul de lucru pentru acest weekend este: Modulul 3: Vocea mea contează. 

  Iar temele aduse în discuție vor fi: Imaginea de sine și cât de importantă e; Respectul și iubirea/acceptarea de sine; Stabilirea unor limite care să mă ajute să explorez în siguranță și să pot spune NU atunci când ceva nu este în acord cu mine; Bullying; Dependențe diverse. 

  Costul unui modul este de 120 de lei/ participant, iar costul întregului workshop este de 400 lei.

  Workshop-ul Fii pe bune! Va fi condus de către: 

  • Denisa Elena Zdrobiș – psihoterapeut sistemic, cu o activitate concentrată pe cuplu, familie și pe relația părinți-copii. 
  • Alexandra Bucălae – actriță, cu o vastă experiență în ateliere de teatru și de creație cu copii și adulți, antreprenor și creator June Space.

  4.hip hop takeovers #53, la Grădina Alhambra

  Pentru fanii genului și nu numai, sâmbătă de la ora 21:00, la Grădina Alhambra, de pe Strada Constantin Mille 13, se organizează hip hop takeovers

  „Concertăm cam des, e momentul perfect să petrecem. hip hop takeovers #53 revine cu o ediție ca pe vremuri, toată noaptea, într-o locație pe același beat cu primăvară: Grădina Alhambra”, menționează organizatorii. 

  Dress code-ul anunțat este definitely #hiphop & something special. Bilete găsești aici, momentan la prețul de 70 de lei, dar și la intrare, la 120 de lei. 

  5.Concert Passenger, la Arenele Romane

  Poți să îți închei periplul evenimentelor de weekend în București prin participarea la concertul Passenger, de la Arenele Romane. 

  Concertul trebuia să aibă loc în vara anului trecut. Biletele cumpărate atunci își păstrează valabilitatea. Dacă nu ai apucat încă să îți iei bilet o poți face de aici.

  Mike Rosenberg, cunoscut mai mult sub numele său de scenă Passenger, este un cântăreț-compozitor de folk-rock din Anglia. A câștigat un număr impresionant de premii pentru activitatea sa muzicală. Cu toate că și-a pornit cariera cântând la colțurile străzilor din Marea Britanie, a ajuns în scurt timp să umple stadioane din toată lumea, după ce single-ul „Let Her Go”, s-a clasat pe prima poziție în topurile din mai multe țări și a atins succesul internațional, având acum peste trei miliarde de vizualizări pe YouTube. 

  Stu Larsen și Valeria Stoica vor cânta în deschidere. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Ce se mai întâmplă prin oraș: 5 evenimente la care să mergi în weekend în...