
Ce se mai întâmplă prin oraș: 6 evenimente la care să mergi în weekend în București
publicat pe 01 feb. 2023Târguri de sezon, două festivaluri de film sau participarea la discuții practice sunt doar câteva dintre evenimente de weekend la care poți să participi. Iată câteva recomandări de evenimente de weekend la care poți să mergi dacă ești în București.
1.Tur ghidat la TNB

Poți să îți începi weekendul de evenimente cu o vizită la Teatrul Național „I.L. Caragiale” București (TNB). Aici, vineri, se organizează trei serii de tururi ghidate. Orele de începere sunt: 13:00, 15:00 și 17:00.
Fiecare tur durează 45 de minute, iar prețul unui bilet este de 10 lei. Vor putea fi vizitate noile săli, atelierele şi culisele Teatrului Naţional.
„Locul de întâlnire este în foaierul Sălii Ion Caramitru, în faţa Agenţiei de bilete. Vă rugăm să vă prezentaţi cu un sfert de oră înainte de ora aleasă pentru vizitarea teatrului”, anunță reprezentanții teatrului.
Dacă nu prinzi un loc vineri, poți încerca și să ajungi la tururile TNB și în zilele de sâmbătă și duminică.
2.Mergi la Festivalul de animație japoneză IZANAGI

A treia ediție a Festivalului de animație japoneză IZANAGI are loc în weekendul 3 – 5 martie, la Cinemateca Eforie din București. Vor fi proiectate filme marca Studio Ghibli care au ca temă spiritualitatea.
În cultura japoneză, există un simț foarte puternic al armoniei, fie că vorbim de cea cu noi înșine, fie de cea cu alți oameni sau cu alte elemente. Armonia este calea către menținerea păcii. Fiind un concept de bază al celor mai răspândite religii din spațiul japonez, budismul și șintoismul, japonezii caută să arate respect forțelor naturii și relațiilor de interdependență dintre oameni, pentru a putea păstra o conexiune benefică de ambele părți.
Festivalul IZANAGI își propune, printr-o selecție de cinci filme, să exploreze spiritualitatea societății japoneze așa cum este ea portretizată în anime, concentrându-se pe ce înseamnă armonia cu sine, cu trecutul și viitorul, cu destinul, dar și cu forțele divine și umane care influențează viețile personajelor.
Bilete și abonamente disponibile pe site-ul IZANAGI, www.izanagi.ro.
3.Zilele Filmului German #15, la Cinema Elvire Popesco

Un alt festival de film, un alt eveniment de weekend cu total o altă tematică, te așteaptă la Cinema Elvire Popesco. Este vorba de Zilele Filmului German, care revine cu o nouă ediție, între 2 și 5 martie. Festivalul vrea să aducă publicului din România cele mai noi producții germane.
Mai mult, dacă mergi la Zilele Filmului German îi vei putea întâlni în persoană pe doi dintre realizatorii filmelor prezentate: Mario Sixtus – regizorul și scenaristul filmului „Hyperland” și Lisa Bierwirth ce semnează regia și este co-scenarista filmului „Le Prince”.
Evenimentul va fi deschis de „Touabab”, o comedie care urmăreşte relaţia dintre doi prieteni care sunt nevoiţi să se căsătorească, deşi nu sunt gay.
Și în „Ein tag fasr immer” tot despre căsătorie este vorba, însă, de această dată, una care se tot repetă într-un viitor din care personajele principale au multe de învăţat.
Filmul „Mein sohn” este despre provocările prin care trec o mamă şi fiul acesteia în încercarea de a se apropia, iar în „Nă”, despre cele prin care trec Dina şi Michael în relaţia lor înăbuşită de aşteptări absurde şi presiuni sociale de tot felul.
Cea de-a 15-a ediţie a Zilelor Filmului German este organizată de Goethe-Institut. La Timişoara, festivalul urmează să fie organizat în parteneriat cu Centrul Cultural German Timişoara.
Întregul program şi biletele sunt disponibile aici.
4.Piața Țărănească de primăvară, la Muzeul Național al Țăranului Român

În curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din 3 până în 5 martie 2023, se organizează Piața Țărănească de primăvară.
Producători din toate zonele țării vor fi prezenți aici cu produse de post și de dulce. Aici vei putea găsi și cumpăra: suc de mere, cătină și aronia, dulceţuri, salate, murături şi zacuşti de toate felurile, specialități crud uscate, brânzeturi, cașcavaluri din Cluj și Teleorman, prăjituri de casă, ciocolată, turtă dulce și covrigi, baclavale și specialități turcești, fructe, poame și legume, plăcinte, kurtos kalacs și langoși, miere şi produse apicole, verdețuri de sezon, baclava şi cafea de prăjitorie artizanală, țuică de la Cuca și fel de fel de bunătăți, toate pe degustate, cum cere tradiția la Piața Țărănească, anunță organizatorii.
Nu lipsesc preparatele gustoase pregătite la fața locului de bucătari pricepuți: sărmăluțe cu mămăliguță de post și de dulce, fasole la ceaun cu salată de ceapă roșie, ciuperci cu brânză de burduf, bulz ciobănesc, borș de pește, saramură de crap, păstrăv la grătar, lipii și fel de fel de bunătăți.
Intrarea este liberă. Târgul are loc între orele 10:00 și 18:00, de vineri până duminică.
5.Proiecție „4 iulie 1977. Cutremurul neștiut”, la Cinema Muzeul Țăranului

În contextul în care dezbaterea despre un iminent cutremur devastator în București are loc tot mai des, la Cinema Muzeul Țăranului se proiectează sâmbătă, de la ora 15:00, filmul „4 iulie 1977. Cutremurul neștiut”.
Un film de Șerban Georgescu (Kolectiv film), bazată pe piesa de teatru omonimă (regia: Carmen Lidia Vidu), care s-a pus în scenă o singură dată – în octombrie 2022, la Teatul Odeon.
După proiecție va avea loc și o sesiune de discuții și dezbateri. Speakeri vor fi: Carmen Lidia Vidu, regizoul piesei „4 iulie 1977. Cutremurul neștiut”, Andrei Ursu, istoric și fiul inginerului Gheorghe Ursu, și Cristian Iftode, conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Filosofie, Universitatea din Bucureşti.
Accesul este gratuit, pe baza unei rezervări făcute aici.
Evenimentul de weekend este organizat de Re:Rise, o organizație alcătuită 100% din voluntari care își donează timpul liber pentru dezvoltarea și propunerea de proiecte și soluții cu scopul limitării impactului viitorului cutremur major.
6.Maratonul Resuscitării, la ParkLake Shopping Center

Un alt eveniment util la care poți să mergi în acest weekend este Maratonul Resuscitării, organizat la ParkLake Shopping Center.
„Maratonul Resuscitării este o inițiativă lansată la nivelul SMURD Cluj și extinsă național de Fundația pentru SMURD prin care ne dorim educarea populației cu privire la importanța vitală a acordării primului ajutor în caz de stop cardiorespirator”, anunță organizatorii.
La eveniment vor participa peste 60 de medici, paramedici, asistenți, studenți la medicină și voluntari SMURD. Aceștia te vor ajuta să exersezi pe manechine, în cadrul stațiilor practice, și te vor mai ajuta cum să recunoști și cum să acționezi în cazul unui stop cardiorespirator.
Maratonul va cuprinde peste 20 stații practice cu câte doi instructori fiecare. Vor fi cursuri succesive a câte 30 de minute fiecare. Participarea este gratuită.
-
LIFE
Peste 3500 de vizitatori și 300 designeri sunt așteptati la Deco Days 2023, eveniment dedicat amenajărilor de interior
-
Sponsored
„Desculți prin Dumbravă”, un eveniment care vorbește despre valorile, aspirațiile și autenticitatea acestei comunități
-
LIFE
Ce se mai întâmplă prin oraș: 7 evenimente la care să mergi în weekend în București
-
UTILE
Ce trebuie să știi înainte de a demola un perete intr-un apartament
De la evaluarea structurală și până la obținerea autorizațiilor necesare, uite ce să ai în vedere dacă vrei să spargi un perete din locuință.
-
Sponsored
Amenajarea grupurilor sanitare dintr-o clădire de birouri (P)
Într-o clădire de birouri, grupurile sanitare joacă un rol esențial în asigurarea confortului și igienei angajaților și vizitatorilor. Un design bine gândit al acestora contribuie nu doar la o experiență […]
-
UTILE
3 avantaje majore pentru care ar trebui să alegi încălzirea în pardoseală
Senzația de încălzire uniformă este ceva de dorit.