Smart ideas

Dressing la mansardă – trucuri și idei de organizare

publicat pe 06 nov. 2019

  Dacă ești printre norocoșii care locuiesc la casă și ai avantajul unei mansarde, știi foarte bine că acel spațiu poate fi folosit în nenumărate moduri. Ți-am pregătit câteva trucuri și idei de organizare pentru un dressing la mansardă.

  Chiar dacă este un spațiu gol pe care nu l-ai valorificat până acum, se poate aglomera rapid când începi să aduci acolo toate lucrurile pe care nu vrei să le mai vezi prin casă. Cu ajutorul ideilor de mai jos, vei reuși să organizezi dressingul din mansardă astfel încât să rămână o încăpere aerisită.

  Cum să organizezi un dressing la mansardă

  1. Profită inteligent de spațiul de pe pereți

  dressing la mansarda rafturi pe pereti
  Împarte spațiile de depozitare
  Foto: Pinterest

  Când decizi să-ți faci dressing în mansardă, organizarea spațiului ar trebui să fie primul lucru la care să te gândești. Ai o întreagă cameră în care să-ți depozitezi ordonat toate hainele, încălțămintea și accesoriile, dar asta nu înseamnă să le îngrămădești fără noimă. E frustrant să nu știi unde ți-ai pus cămașa preferată. Ca spațiul să aibă o logică, poți opta să-ți împarți pereții laterali. Pe o parte poți să-ți pui pe șine hainele atârnate ordonat, iar pe cealaltă să montezi rafturi unde să ai la vedere tricourile.

  2. Pune în centrul mansardei un dulap scund

  dressing la mansarda dulap scund
  Pune un dulap scund în mijloc, pentru extra spațiu de depozitare
  Foto: Pinterest

  Dacă alegi varianta de la punctul unu, poți să-ți montezi un dulap voluminos, dar scund în mijlocul dressing-ului. În sertare poți pune accesoriile, precum bijuteriile și ochelarii de soare, iar pe rafturi lucrurile care nu au încăput în restul dressingului. Este important să fie scund, ca să nu ocupe spațiu pe înălțime. Ține cont de faptul că mansarda are pereții mai jos decât restul camerei, deci spațiul trebuie folosit în așa fel încât să nu se aglomereze. Pe dulapul din centrul mansardei poți adăuga elemente chic, precum vaze cu flori, lumânări parfumate sau alte obiecte de decor.

  3. Pune așternuturile în cutii pe rafturi

  lenjerii in cutii
  Ordonează lenjeriile în cutii
  Foto: Pinterest

  În loc să-ți îndeși așternuturile în dulapuri sau să le pui pe rafturi, împăturește-le cât mai compact și pune-le în cutii din răchită sau de pânză pe care le poți așeza pe rafturi. Așa știi că nu vor aduna praf, iar rafturile din mansardă vor arăta mult mai ordonat. Pentru un efect plăcut vizual, încearcă să alegi modele de cutii care se complimentează cromatic între ele, iar dacă vrei să ajungi cu organizarea la nivelul următor, pune-le și etichete ca să știi ce ai în fiecare.

  4. Alege lumină artificială cu spoturi

  dressing la mansarda lumina
  Spoturile sunt opțiunea cea mai eficientă de iluminat
  Foto: Pinterest

  Lampadarele și lustrele arată foarte cool, dar lumina pe care o emană nu este uniformă și să le aprinzi pe reprize în funcție de unde îți cauți lucrurile, îți consumă energia. Unde mai pui că îngrămădesc spațiul pe care până la urmă vrei să-l folosești cât mai inteligent. O variantă mai eficientă ar fi să montezi spoturi în tavan, pe toată suprafața dressingului din mansardă. Așa, cu o singură mișcare, cele mai importante locuri vor fi luminate.

  5. Montează o ușă glisantă sau o perdea despărțitoare

  dressing mansarda draperii
  Delimitează spațiile de depozitare cu o perdea
  Foto: Pinterest

  Dacă ții hainele pe o șină lângă perete, poți să-ți montezi o ușă glisantă sau o perdea la metru liniar care să servească drept paravan, în locul unei uși de dulap clasic. Din punct de vedere vizual, cromatica lucrurilor de pe umerașe nu va aglomera lookul dressingului din mansardă, iar hainele vor fi protejate de praf.

  Dacă, totuși, nu te-a convins complet ideea unui dressing la mansardă, poți folosi această încăpere pentru a-ți amenaja un dormitor.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Dressing la mansardă – trucuri și idei de organizare