DIY

DIY: cum poți să personalizezi textilele din casă cu elemente din natură

  Caută un șervet de masă, într-o nuanță uni și fă-ți timp pentru un proiect de bricolaj care să te scoată din rutină. Ai nevoie de o pensulă nu foarte groasă, de puțină vopsea textilă și de câteva frunze pe care să le folosești ca șablon. Uite cât de simplu este.

  Începe prin a alege textilele pe care vrei să le personalizezi. Noi am folosit un șervet de masă, dar poți la fel de bine să folosești naproane, traverse, fețe de masă, fețe de pernă, un șorț de bucătărie. Important este ca țesătura să fie una de calitate, preferabil din fibre naturale și să nu aibă imprimeuri. O să ai nevoie și de vopsea textilă. O găsești online sau în magazinele de craft-uri într-o varietate mare de culori, iar prețul este accesibil. Oricum, nu ai nevoie de o cantitate foarte mare.

   

  Următorul pas este să alegi imprimeurile. Și aici poți fi creativă. Adună frunze în plimbările tale de prin parc sau plante pe care să le imprimi. Chiar și unele fructe pot fi folosite ca șablon, lămâile, de exemplu, sau merele tăiate felii. Aplică apoi un strat de vopsea pe fiecare frunză în parte, așază frunzele pe material, cu partea vopsită în jos și presează puțin cu mâna. Asta a fost tot. Singurul lucru care îți mai rămâne de făcut este să calci șervetul de masă ca să fixezi vopseaua.

  Tips&tricks:

  • Ca să îți dai seama cum o să arate imprimeul tău, încearcă să faci o simulare înainte. Așază frunzele pe materialul textil și reorganizează-le până obții modelul care îți place.
  • Aplică un strat uniform de vopsea, altfel imprimeul nu va arăta bine.
  • În loc de vopsea lichidă, poți să folosești un spray. O să ai nevoie atunci de mănuși de plastic și de o coală albă de hârtie pe care să o folosești ca fundal. Mută apoi frunza pe materialul textil și continuă respectând instrucțiunile prezentate anterior.
  • Folosește vopsea non-toxică dacă vrei ca cei mici să îți dea o mână de ajutor în realizarea proiectului!

   

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  DIY: cum poți să personalizezi textilele din casă cu elemente din natură