Un duplex de 130 metri pătrați în care dormitorul are priveliște și către Pipera, și către living
publicat pe 20 iul. 2023De multe ori un element ignorat într-o amenajare, scara devine elementul cheie al acestui duplex din Pipera. Pentru a-i da un look contemporan, au fost nevoie de trei echipe de muncitori și de multe ore de lucru. Rezultatul? O ce evidențiază înălțimea generoasă a parterului.
În 2022, doi tineri bucureșteni au cumpărat un duplex situat în zona Pipera. Suprafața de 130 metri pătrați este distribuită astfel: la parter un open space format din living, dining și bucătărie, o baie și o terasă de 11 metri pătrați, iar la etaj, un dormitor și un birou. Duplexul a fost preluat la alb, cu parchetul montat și băile placate cu ceramică.
Punct forte al spațiului este înălțimea generoasă a parterului, care le-a permis arhitecților de la MiSo Architects să pună scara într-o lumină spectaculoasă. „Un astfel de spațiu are însă și un inconvenient, căci acoperirea ferestrelor este problematică“, spune Mihaela Tampiza, coordonatorul proiectului de amenajare. „Noi am optat pentru perdele si draperii acționate electric, dar întreținerea și curățarea lor este una dificilă“, completează arhitecta.
Lăsând la o parte această provocare, scara și deschiderea pe verticală sunt sarea și piperul amenajării, sunt acele elemente care personalizează și dau farmec duplexului. Structura scării este metalică, treptele sunt placate cu lemn, iar balustrada este din sticlă fumurie securizată, un material ce nu obturează vizual și pune în valoare înălțimea spațiului. Fiecare centimetru pătrat este exploatat, astfel că sub scară sunt corpuri de depozitare custom made, atât deschise și luminate cu benzi LED, cât și închise.
Culori și materiale sobre
În jurul scării gravitează toate zonele casei. Încă de la intrare, cromatica anunță un interior sobru și elegant. Ușa filomuro a grupului sanitar este din același lemn ales pentru mobilier și placările pereților. Rezultatul este o continuitate vizuală și o uniformizare a texturilor. Pe partea opusă a băii de la intrare e un perete generos placat cu oglindă, ce amplifică spațiul și face trecerea către open space-ul primului nivel.
În zona de living, aflată în strânsă legătură cu locul de luat masa și bucătăria, remarcăm numeroasele spații de depozitare gândite atât din punct de vedere practic, cât și estetic. Elemental wow din această zonă este barul cu polițe de sticlă și lumini LED ce se ascunde în spatele unor uși închise. Canapeaua modulară de la Divanissimi, într-o culoare caldă de gri, ce delimitează livingul de celelalte zone.
Focus pe corpul de iluminat
Continuând traseul de la parter, ajungem în zona de dining, unde corpul de iluminat Flos este una din cele mai importante investiții din această amenajare, pe care echipa de arhitecți a susținut-o de la început. O altă investiție reușită este masa realizată pe comandă din lemn masiv și rășină, lucrată pe comandă.
Tabloul de dimensiuni impresionante din imediata apropiere, de Georgiana Voicu (Kolor Me), echilibrează proporțiile.
Bucătăria se deschide către zona de luat masa și living cu o insulă placată cu Dekton, un amestec de materii prime folosit la fabricarea suprafețelor din sticlă, porțelan și quartz compozit. Același material este preluat și la blatul frontului de lucru și contrablat. Mobilierul este realizat pe comandă, pentru a obține un spațiu practic, compartimentat conform cerințelor proprietarilor. În zona de lucru este integrată o plită 70 centimetri.
Vitraj în locul unui perete din zidărie
În dormitor a avut loc una dintre intervențiile majore ale proiectului: înlocuirea peretelui interior cu un vitraj generos ce se deschide spre openspace-ul de la parter. Perdelele și draperiile în texturi bogate asigură intimitatea camerei.
Peretele în fața căruia e patul este placat cu lemn și vopsit cu decorativă model Marmo Antico de la San Marco. În locul parchetului e mochetă într-o nuanță caldă de gri, ce oferă o senzație sporită de confort.
În birou, ce păstrează cromatica închisă din restul duplexului, e un spațiu de lucru bine organizat, cu depozitări generoase și o canapea extensibilă pentru oaspeți. Peretele din spatele ușii este placat cu sticlă fumurie, pentru a obține un capăt de perspectivă elegant, impunător.
Resurse
Lucrarea a fost gata în opt luni, iar mare parte a mobilierului a fost realizată pe comandă la Movi Design. Excepție fac canapeaua și patul tapițat – de la Divanissimi, masa de dining – de la Urban Woods și piesele de mic mobilier (măsuțele de cafea, taburetul din dressing, noptiera din dormitor și scaunele de bar) – de la The Home. Corpurile de iluminat au fost cumpărate de la Luminna, obiectele sanitare de la Delta Studio, draperiile de la Emerald 2000 si mocheta din dormitor de la Vaalbara.ro (47 euro/metru pătrat). Vopseaua decorativă din dormitor este de la San Marco și a costat 39 euro/metru pătrat.
Tips&tricks pentru amenajare de la MiSo Architects
- Testează vopseaua dacă optezi pentru culori tari. În cazul acestui proiect noi am testat în jur de cinci nuanțe de gri antracit și negru înainte de a face alegerea finală.
- Folosește același material pentru contrablatul din bucătărie și blatul de lucru. În felul acesta obții continuitate și un design uniform.
- Investește în două-trei piese de design. Își vor pune amprenta asupra interiorului și îi vor spori valoarea.
- Folosește lumini ambiente, pentru a a da intimitate și un aer primitor decorului.
Foto: prin MiSo Architects
Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de MiSo Architects.
-
Apartamente cu 3 camere
Amenajare dificilă într-un apartament cu dormitor sub 6 metri pătrați, mai mic decât balconul
-
PROIECTE DE AMENAJARE
În amenajarea unui apartament cu trei camere, au creat spațiu pentru depozitare acolo unde nu era
-
Apartamente
Și-au amenajat apartamentul din Sibiu în 6 luni și cu 17.000 euro
-
UTILE
Curățarea parchetului cu oțet: cum se prepară cea mai simplă și utilă soluție
Nu aplica oțet direct pe parchet.
-
LIFE
Unde se pune șervețelul la masă: greșeli frecvente în aranjarea mesei în stil formal și informal
Contrar aparențelor, nu se folosește pentru șters.
-
Sponsored
VIDEO Cum poți crea un spațiu de locuit sănătos și eficient energetic prin ferestrele de mansardă și inovațiile arhitecturale VELUX
Ferestrele de mansardă îmbunătățesc semnificativ confortul și eficiența energetică a unei locuinței.