LIFE

Cazări din România care te duc cu gândul la insula Bali sau la alte destinații exotice

publicat pe 27 iun. 2024

  Când aud de Bali, imaginea pe care mi-o proiectez în minte este asta: o insulă plină de vegetație tropicală, umiditate extremă, cazări în case plutitoare, bungalouri cu priveliști fantastice și un decor cu mult bambus și palmieri. Asta pe lângă retreat-urile specifice, care le propun turiștilor terapii tradiționale anti-stres, precum celebrul masaj balinez sau clasele de meditație și de yoga. Am căutat astfel de destinații exotice în România.

  Pentru cei care-și doresc o experiență asemănătoare în peisajul neaoș din țară, am fost plăcut surprinsă să găsesc cazări cu aer de Bali, chiar dacă natura este complet diferită față de ceea ce-ți propune insula din Oceanul Indian.

  Zaga Zaga, Delta Siretului

  Am început căutarea de destinații exotice din România cu bungalouri și case plutitoare pe apă, iar această primă cazare propusă este un resort cu căsuțe plutitoare aflat în satul Doaga, la 25 kilometri distanță de Focșani.

  Cazarea din Delta Siretului, care include, mai nou, și corturi de lux, îți oferă liniște într-un spațiu natural unic, plimbări cu barca pe canale, răsărituri și apusuri privite chiar din cameră, mese gustoase cu pește proaspăt și senzația de bine oferită de interioarele în care predomină materialele naturale.

  Cherry Vintage Home, Târgoviște

  La o scurtă căutare pe net despre locurile din România care arată precum cazările din Bali, îți apare, invariabil, această proprietate din Târgoviște. Atracția centrală a acestei case este terasa amenajată exotic, cu o vedere superbă la piscină și la grădina luxuriantă. Are șezlonguri și mobilier confortabil, din materiale naturale.

  Retreat Mărgău, Apuseni

  E de ajuns să arunci un ochi pe imaginile propuse de cazarea adults only din Mărgău, județul Cluj, pentru a înțelege de ce m-am oprit la ea. Totul, de la piscina infinity cu vedere superbă asupra dealurilor înverzite la paturile amplasate în aer liber, în bătaia vântului, până la activitățile de wellness și wellbeing, precum yoga și meditație, pe care le poți face aici, strigă Bali.

  Casa de vacanță cu terasă și vedere la oraș are cinci dormitoare, un living, o bucătărie utilată, trei băi cu bideu și un centru spa, pentru o relaxare de cinci stele.

  Dream Tricule Boutique, Svinița

  La 49 kilometri de Băile Herculane, în județul Mehedinți și-n imediata vecinătate a Cazanelor Dunării, am găsit acest resort inedit cu mai multe căsuțe construite din materiale ecologice, care se integrează excelent în peisajul propus de Clisura Dunării.

  Resortul se află la doar 350 metri de Cetatea Tricule, al cărei nume l-a împrumutat, iar Dunărea se așterne chiar în fața căsuțelor cochete și-ți propune o priveliște răpitoare, dar și deosebit de liniștitoare, într-o atmosferă de Bali cu specific românesc.

  M-a încântat în primul rând decorul dormitoarelor, cu paturile învelite într-o pânză albă romantică, cu rol de apărătoare de insecte, și decorațiunile din lemn exotic, așa cum vezi în multe dintre cazările balineze.

  Moon Lake Bicaz

  O experiență zen pe lac, oferită de acest complex aflat la 18 kilometri de Barajul Bicaz, în satul Buhalnița din Neamț, care te îmbie cu două case private, fiecare situată la o distanță discretă una de cealaltă, înconjurate de natură și lipsite de vecini.

  Chiar dacă arhitectura cabanelor nu te duce neapărat cu gândul la Asia, priveliștea uluitoare, cu vedere la cel mai mare lac artificial din România și spre muntele Ceahlău, îți conferă acea liniște interioară pe care mulți oameni o caută în Bali.

  Și mai este, desigur, și decorul exterior, cu o piscină infinity și plante exotice, care completează frumos mobilierul din ratan de pe terasă, spre încântarea estetică totală a simțurilor.

  Complex Egreta, Cazanele Dunării

  Aflată în comuna Berzasca, județul Caraș Severin, prima staţiune lacustră din România propune 15 căsuţe suspendate pe piloni deasupra Dunării, legătura lor cu malul românesc al fluviului fiind un ponton lung. E drept că nu doar cazarea deosebită te-ar putea face să dai o șansă unei escapade aici, ci mai ales frumusețea regiunii Clisura Dunării, cu celebrele Cazane ale Dunării și Cascada Bigar la o aruncătură de băț.

  Fiecare bungalow este compus dintr-un dormitor, o sufragerie, o baie cu cabină de duș și o terasă prevăzută cu copertină împotriva soarelui, măsuță și scaune.

  În vara lui 2024, complexul se află în renovare, urmând să anunțe momentul reluării rezervărilor.

  Foto: paginile web ale cazărilor, Booking

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Cazări din România care te duc cu gândul la insula Bali sau la alte destinaț...