Proiecte

Amenajarea unei case din Pipera combină piese din plexiglas, piele, catifea și obiecte de colecție

publicat pe 28 nov. 2020

    Ce obții când amesteci elemente glam cu scaune din plexiglas, o oglindă veche de 100 de ani cu o banchetă din piele și roșu cu auriu, negru și alb? O amenajare în stil eclectic, cu zone bine definite și multă joacă. Atâta timp cât fiecare element are sens în combinație, poți încerca orice într-o amenajare.

    Alexandra, designer vestimentar (33 ani) și Octavian, notar (31 ani) au cumpărat în 2018 o casă gata finisată, în ansamblul rezidențial Catted, din Pipera. Cei doi au trecut cu vederea inconvenientul spațiului relativ mic al livingului și au pus în prim plan avantajele: zona, curtea privată și arhitectura caselor din ansamblu.

    Casa are 125 metri pătrați, bucătărie, living, dining și baie de serviciu la parter. La etaj sunt două dormitoare și două băi. Pentru amenajarea interiorului au apelat la Alina Duculescu și Anamaria Căpățineanu de la Gavia Concept.

    amenajare stil eclectic living
    Stilc eclectic: livingul și dining-ul formează un open-space.

    Alina și Anamaria au pornit amenajarea plecând de la nevoile beneficiarilor: expunerea colecției de cărți a lui Octavian, plăcerea lor de a organiza și găzdui des mese festive și pasiunea Alexandrei pentru artă.

    „Am împărțit zona de zi în living și dining, pentru a răspunde celor două necesități ale proprietarilor: de a avea o zonă de socializare și una de luat masa alături de familie și prieteni. Artista Lavinia Falcan a pictat unul dintre pereții livingului cu desene abstracte, la dorința Alexandrei”, spune Alina. Desenele, alese de Alexandra dintr-un catalog, sunt trasate de mână cu creionul și evidențiate cu vopsea aurie. Totul a fost gata într-o singură zi.

    Punctul de atracție: oglinda de 100 ani

    Un alt element care personalizează casa este oglinda din holul de la intrare. Cu ramă din lemn sculptat manual, aceasta este moștenită de la bunica Alexandrei și are o vechime de mai bine de 100 de ani. În completarea ei, Alina și Anamaria au adus o banchetă cu depozitare din piele lăcuită și metal.

    stil ecletic
    Stil eclectic: oglinda cu ramă din lemn sculptat are mai bine de 100 de ani și este o moștenire de familie.

    Amenajarea e un cumul controlat de stiluri: picturile abstracte, acentele de culoare, noblețea catifelei roșii a canapelei, liniile drepte, imprimeul animal print, transparența sticlei și sobrietatea metalului, toate la un loc personalizează casa.

    „Ador să mă joc cu stilurile, formele și texturile, si mă bucur de fiecare dată când am ocazia. Este vorba de crearea unui stil eclectic, care nu se demodează niciodată și care înglobează toate gusturile membrilor unei familii”, povestește Alina.

    Încă de la intrare simți povestea casei, nonconformismul proprietarilor și preferințele lor pentru lucruri fine și materiale naturale. Oglinda și bancheta formează un punct de atracție principal.

    Open-space eclectic

    Echipa a proiectat spațiul deschis cu living, dining și zona de bucătărie, pornind de la modernismul formelor din living și dining până la liniile clasice ale mobilierului de bucătărie. Canapeaua din catifea roșie creează un contrast puternic cu finisajele deschise și cu candelabrul textil.

    În spatele ei începe zona de luat masa, care are ca element central scaunul negru Her, al designerului Fabio Novembre, de la Casamania. O bibliotecă din MDF și metal completează spațiul.

    Bucătăria este despărțită de dining printr-o insulă tip bar, o extensie a blatului de lucru, unde de obicei proprietarii iau micul dejun pe cele două scaune roșii din plexiglas. Lustra și faianța aurie de pe peretele frontului de lucru dau un aer glamour amenajării. Pentru a preveni răspândirea mirosului de mâncare în toată casa, au montat o hotă cu putere mare de absorbție.

    amenajare stil eclectic suport sticle
    Stil eclectic: un suport de sticle a fost fixat pe peretele cu frontul de lucru din bucătărie.

    În dormitorul matrimonial domnesc confortul și liniștea. Patul, din fier forjat, este „îndulcit” de tapetul cu pattern inspirat din pădurile tropicale și de draperiile din catifea roz pudrat. O veioză sub formă de maimuță și un covor din piele de vacă accesorizează spațiul.

    În baia de serviciu, Alina și Anamaria au folosit plăci de lemn natural rezistent la umiditate. Pentru celelalte două, au mers pe ceramică cu forme gometrice și linii fluide, în ton cu întreaga amenajare.

    Lucrarea a fost gata în trei luni, cu un buget de aproximativ 20.000 euro. Mobilierul, accesoriile și finisajele au fost cumpărate de la Euromobila (canapea), ARN Store (scaune bar, corpuri de iluminat, veioză dormitor), Ioooi (scaune dinning), Mobexpert (masă de dining), SomProduct (pat dormitor), Zara Home (covoare), Delta Studio (parchet toată casă, obiecte sanitare și finisaje băi).

    Tips&tricks pentru amenajare de la Gavia Concept

    1. Folosește culori deschise într-un spațiu mic. Pentru dinamism, adu câteva pete de culoare cu ajutorul accesoriilor (perne decorative, vaze, draperii) sau una singură dacă este vorba de o piesă principală de mobilier (canapea, fotoliu).
    2. Punctează fiecare zonă importantă din casă folosind corpuri de iluminat. Astfel, spațiile vor fi puse în valoare mai bine.
    3. Unui tapet cu pattern încărcat alătură-i finisaje uni, simple pentru a nu crea o amenajare foarte aglomerată, care deranjează vizual.
    4. Într-un spațiu cu deficit de lumină naturală, mergi pe finisaje cu suprafață reflectorizantă și pe mobilier alb.
    5. Folosește în baie doar lemn tratat împotriva umidității. În caz contrar, se va umfla și va trebuie să îl schimbi la intervale scurte de timp.
    Povestea acestei case ne-a fost trimisă de Gavia Concept. Dacă ești și tu arhitect sau designer de interior și ai amenajat o locuință care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastra îți va răspunde cât de curând.
    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments