DESIGN INTERIOR

Shopping studențesc: 24 obiecte cool cu care să-ți decorezi camera

  Pune puțin deoparte orarul de la facultate și orientează-ți atenția către un subiect muuult mai distractiv: amenajarea camerei în care vei locui în acest an universitar. Că stai în chirie, că stai la cămin, că împarți o garsonieră cu încă cineva, două-trei decorațiuni vor face spațiul să se simtă un pic mai mult ca „acasă”.

  Vremea studenției trece repede, așa că nu e timp pentru decoruri minimaliste, scandinave sau plictisitoare. E vremea pentru mix&match, pereți încărcați cu prea multe postere și amintiri (oricum, cine decide câte sunt prea multe?), pete saturate de culoare și maximalism – în limita bugetului disponibil. Iar dacă-ți cumperi una-două decorațiuni care au potențialul de a înviora întreaga amenajare, atunci nici bugetul nu-ți va ridica așa mari probleme.

  Majoritatea obiectelor decorative din magazinele de la noi sunt mai degrabă adresate amenajărilor mature și, uneori, plictisitoare, însă am descoperit și câteva piese cool, pe care le-am adunat la un loc în lista de mai jos.

  Textile cu modele colorate

  Accesoriile textile pentru casă au și rol funcțional, dar și rol decorativ – așa că-ți faci și un moft în timp ce cumperi ceva practic.

  1. Set de husă pilotă de bumbac

  lenjerie galaxie
  Set de husă pilotă de bumbac (150×200 centimetri), H&M Home, 129,99 lei

  De exemplu, lenjerii de pat va trebui să cumperi oricum pentru mutarea în casa nouă, așa că de ce să nu alegi un model pe placul tău? Setul de la H&M are un imprimeu cu motive astrale strălucitoare și un mesaj simpatic pe fața de pernă.

  2. Pătură cu imprimeu diamant

  patura dekorera ikea
  Pătură cu imprimeu diamant DEKORERA, IKEA, 99,90 lei

  Pătura din bumbac DEKORERA are un model grafic multicolor și e genul de piesă care poate deveni element central în cameră. E suficient de încărcată cât să atragă atenția și să spargă din monotonia amenajării – mai pui pe jos un preș simpatic și ai terminat cu decorațiunile, mai ales într-un spațiu mic.

  3. Pernă TURILL

  perna turill
  Pernă TURILL, IKEA, 7,90 lei

  Dacă ai deja alte elemente foarte colorate în cameră, perna TURILL s-ar putea să-ți completeze perfect decorul. Are un model alb-negru, deci elimină riscul de a avea o amenajare tărcată. La 40 x 40 centimetri, e suficient de mică încât să nu te incomodeze și o poți pune ori pe pat, ori pe scaunul de birou.

  4. Husă de pernă AHIN

  husa de perna ahin
  Husă de pernă AHIN, ioooi.ro, 49 lei

  Dacă ai cumpărat deja perne însă nu te mulțumește prea tare modelul, le poți schimba husele. De exemplu, husa AHIN are un imprimeu pe care îl regăsești în multe amenajări de pe Pinterest în perioada asta.

  5. Pernă din catifea GRACIOS

  perna gracios decoratiuni studenti
  Pernă din catifea turcoaz GRACIOS, IKEA, 49,90 lei

  Dacă pernele acelea din catifea în nuanțe închise ți se par un pic prea elegante sau pretențioase, am găsit una turcoaz. GRACIOS de la IKEA e făcută cu umplutură moale din sticle PET reciclate, deci nu doar că-ți înfrumusețezi casa cu decorațiuni simpatice, dar ajuți și mediul.

  6. Husă de pernă TORI

  husa de perna tori
  Husă de pernă TORI, ioooi.ro, 51 lei

  Husa de pernă TORI are model grafic și închidere cu fermoar. Iar galbenul de pe ea are potențialul de a deveni acea pată de culoare la care tânjeai în camera ta.

  7. Covor GRÄSTED

  covor grasted
  Covor cu țesătură plată GRÄSTED, IKEA, 99,90 lei

  Roșu țipător combinat cu galben și oranj – rețeta perfectă pentru maximaliști, adusă într-un covor cu țesătură plată ușor de întreținut, lucru binevenit într-o cameră de studenți. Și dacă ceilalți colegi de apartament nu au nimic împotrivă, poți pune covorul GRÄSTED și în baie sau chiar pe holul de la intrare.

  8. Covor Lyse Gri, Wilton

  decoratiuni studenti covor
  Covor din PP Lyse Gri, Wilton, Somproduct, 167 lei

  O altă variantă cool de covor este modelul de la Somproduct. Este colorat, făcut din polipropilenă, cu model simplu, dar fotogenic – l-ai vedea în amenajările de pe Pinterest, deci ar da bine și pe contul tău de Instagram.

  Decorațiuni vesele pentru pereți albi și triști

  Adesea și în camerele de cămin, și în apartamentele date în chirie, pereții sunt zugrăviți în alb, ceea ce face decorul să fie monoton. Înveselește-i cu decorațiuni cu modele abstracte, postere, tapiserii saturate și fotografii înrămate.

  9. Ceas de perete

  ceas de perete
  Ceas de perete, Vivre, 89,99 lei

  Ceasul de perete de la Vivre are formă de ochi, e făcut din fier auriu și îi lipsesc detaliile inestetice – mai exact numerele care indică ora.

  10. Dreamcatcher

  decoratiuni dreamcatcher
  Dreamcatcher Cream, Vivre, 65,99 lei

  Dacă nu te deranjează clișeele, atunci atârnă-ți pe perete un dreamcatcher. Cel de la Vivre e făcut cu șnur crem, ceea ce-i dă un aspect foarte boho – perfect pentru o cameră de student.

  11. Tapiserie din bumbac Surdic Flowers

  tapiserie bonami
  Tapiserie bumbac Surdic Flowers, Bonami, 219 lei

  Dacă tot vorbeam de decorațiuni în stil boho, tapiseriile au devenit foarte cool în ultimii ani. Modelul Surdic Flowers are motive vegetale colorate, pe fundal neutru, și elimină puțin din răceala vizuală specifică pereților goi.

  12. Tapiserie de perete Madre Selva Tigre del Sur

  decoratiuni textile tapiserie colorata
  Tapiserie perete Madre Selva Tigre del Sur, Bonami, 174 lei

  Tapiseria Madre Selva Tigre del Sur e piesa-statement care îți lipsea din cameră. Datorită nuanțelor saturate și desenului artsy e imposibil să treacă neobservată.

  13. Ramă de lemn

  rama de lemn hm
  Ramă de lemn, H&M Home, 39,99 lei

  Dacă ai deja un poster sau un print pe care-l vrei agățat pe perete însă nu are ramă, cea de la H&M e puțin altfel față de majoritatea celor din magazine. Asta pentru că se montează doar pe partea superioară și cea inferioară a posterului și se agață cu un șnur.

  14. Set două tablouri Pastel Pebbles

  set tablouri cu forme abstracte
  Set două tablouri Pastel Pebbles, 79,99 lei

  În caz că ți-e greu să potrivești atât de multe decorațiuni diferite și să le faci să funcționeze bine împreună, poți alege un set. Cele două tablouri Pastel Pebbles au nuanțe pastelate și forme abstracte similare.

  15. Tablou Framed Art Retro Abstract II

  retro_abstract_ii_-_50x70cm
  Tablou Framed Art Retro Abstract II, Somproduct, 308 lei

  Un alt print cu forme abstracte și culori ceva mai prietenoase cu ochiul e și tabloul Framed Art Retro Abstract II de la Somproduct.

  16. A little sun on the balcony – Cotroceni art print

  poster cotroceni decoratiuni student
  A little sun on the balcony – Cotroceni art print, Printoteca, 145 lei

  Dacă vrei decorațiuni autentice moderne, printul A little sun on the balcony cu fotografia unui bloc din Cotroceni e numai bun de agățat pe perete.

  17. Art print „Nu mai e aer în orașul ăsta!”

  print nu mai e aer in orasul asta
  Nu mai e aer în orașul ăsta! – art print, Printoteca, 145 lei

  De ce să nu faci și puțin activism de mediu în timp ce-ți decorezi camera? Printul „Nu mai e aer în orașul ăsa!” surprinde perfect atmosfera marilor orașe universitare din țară.

  18.  Abțibild tablă de scris KLÄTTA

  sticker tabla klatta
  Abțibild tablă de scris KLÄTTA, IKEA, 44,90 lei

  Sau mai bine îți scrii chiar tu mesajele activiste sau motivaționale pe o tablă. Stickerul KLÄTTA poate fi înrămat sau lipit direct pe perete și vine în două bucăți.

  19. Ghirlandă cu pompoane

  ghirlanda cu pompoane
  Ghirlandă cu pompoane, H&M Home, 49,99 lei

  Ghirlanda cu pompoane de la H&M vine cu puțină nostalgie la pachet, căci îți poate aduce aminte de copilărie și de căciulile cu moț. Tocmai de asta e potrivită ca decorațiune pentru camera din studenție. Are aproximativ 2,7 metri și vine în culori tomnatice.

  Mici decorațiuni de împrăștiat pe birou

  20. Ornament TORRE

  ornament torre
  Ornament TORRE, Jysk, 15 lei

  Pentru ca biroul tău să nu rămână gol, îl poți decora cu niscaiva ornamente abstracte, cum e statueta TORRE de la Jysk. Are un design inspirat din Dark Deco, un trend extravagant dar foarte artsy, și are un diametru de nouă centimetri, deci nu va ocupa prea mult loc.

  21. Vază multicoloră din sticlă și poliester

  decoratiuni boho vaza
  Vază multicoloră din sticlă și poliester Aleena Bloomingville, The Home, 53 lei

  Tot pe birou și-ar putea găsi locul și o vază pentru flori. Modelul de la The Home e îmbrăcat într-un macrame cu aer boho.

  22. Ghiveci Maro din teracotă Alvin Madam Stoltz

  ghiveci-maro-din-teracota-12-cm-alvin-madam-stoltz_223571
  Ghiveci maro din teracotă Alvin Madam Stoltz, The Home, 68 lei

  Ghiveciul Alvin Madam Stoltz poate sta foarte bine fie pe birou, fie chiar pe pervaz. Iar obiectele ceramice cu model de chip uman sunt și ele foarte căutate în ultima perioadă.

  23. Mâner din metal cu efect Martele

  manere din metal zara
  Mâner din metal cu efect Martele, Zara Home, 22,90 lei

  Mobila nu o poți schimba, dar o poți accesoriza. La asta sunt bune mânerele din metal de la Zara. Au finisaj auriu și vin la set de două, perfecte pentru sertarele unui birou.

  24. Mâner sfoară

  maner sfoara mobila
  Mâner sfoară, Zara Home, 25,90 lei

  Iar dacă modelul auriu e prea posh pentru gusturile tale, poți alege varianta boho, din sfoară împletită. Se vor asorta de minune cu niște decorațiuni de tip macrame puse undeva, în apropiere.

  Produsele din acest articol au fost selectate de echipa lovedeco.ro în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Shopping studențesc: 24 obiecte cool cu care să-ți decorezi camera