CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE

Curățarea aragazului cu bicarbonat, o metodă eco și eficientă de întreținere a bucătăriei

  Un lucru este cert atunci când vine vorba despre cel mai greu de întreținut obiect din casa ta: aragazul nu poate fi detronat. Acesta pare un magnet care atrage resturi de mâncare și pete de grăsime în permanență, oricât de atent și organizat ai găti. Curățarea aragazului cu bicarbonat s-ar putea să-ți facă viața un pic mai bună.

  Află tot ce trebuie să știi despre acest truc eficient și foarte ieftin.

  Curățarea aragazului cu bicarbonat, un proces rapid și eficient

  Poate ai auzit deja de metoda de curățare a aragazului cu bicarbonat de la bunici, mătuși sau părinți, dar încă nu ai avut încredere să îl pui în aplicare, pentru că ți se pare învechit. Niciodată nu este prea târziu, iar un lucru este sigur: pe cât de vechi acest truc, pe atât de eficient. Unde mai pui că nici nu trebuie să investești o sumă mare în soluții de curățare profesionale, care deseori își fac treaba mai greu decât bicarbonatul.

  Truc: poți încerca și curățarea cuptorului cu bicarbonat, funcționează la fel de bine, spun cei de la Apartment Therapy.

  Cum cureți aragazul cu bicarbonat

  Procesul prin care cureți aragazul cu bicarbonat este unul foarte simplu și rapid. Prepară o soluție din jumătate de cană de bicarbonat și jumătate de apă caldă, aplic-o pe suprafața aragazului și las-o să acționeze timp de câteva minute. Este bine să ții cont și de starea în care se află petele. Dacă sunt proaspete, este nevoie de două, trei minute de acțiune. Dacă sunt vechi de câteva zile, cel puțin zece minute sunt necesare.

  După ce soluția își face treaba, cu un burete sau o lavetă moale, poți îndepărta reziduurile. Rezultatul? O suprafață ca nouă, lipsită de orice urmă de grăsime.

  Sfat: bicarbonatul de sodiu este abraziv, așa că este bine să ai grijă atunci când îl îndepărtezi, pentru a nu afecta suprafața aragazului. Tocmai din acest motiv, nu se recomandă folosirea unui burete abraziv, din sârmă, pentru eliminarea bicarbonatului de pe suprafața aragazului.

  Cât de des este recomandată curățarea aragazului cu bicarbonat

  Poți repeta procesul de curățare a aragazului cu bicarbonat ori de câte ori este nevoie. Chiar și după fiecare utilizare a aragazului, dacă vrei să te bucuri de o bucătărie impecabilă. Deși pare o muncă serioasă, vestea bună este că întregul proces durează cel mult 15 minute. Cât timp tu te bucuri cina gustoasă pe care ai pregătit-o, soluția acționează asupra petelor. Apoi, o îndepărtezi în două, trei minute și ai un aragaz ca nou.

  Alte soluții eficiente pentru curățarea aragazului, de pe rafturile magazinelor

  Pentru cei care cred mai mult în efectul produselor de curățat moderne, am păstrat pentru final trei sugestii de soluții cu recomandări bune și preț rezonabil.

  curatarea aragazului wenko
  Detergent solid pentru curățarea aragazului, Wenko Hobbie, 19 lei

  Sub forma unui baton, detergentul solid Wenko Hobbie primește numeroase recomandări pozitive din partea celor care l-au încercat. Acționează rapid și combate eficient chiar și cele mai grave pete de grăsime sau mâncare arsă. Poate fi folosit pentru curățarea întregii suprafețe a aragazului, însă este destinat mai ales capacelor de email de pe ochiuri. Înainte să îl folosești, trebuie să încălzești capacele, deci aprinde toate ochiurile, setează flacăra la cel mai mic nivel și lasă-le aprinse timp de două-trei minute. Apoi, aplică stick-ul cu mișcări circulare pe capacele emailate. Batonul de detergent se va topi în acest proces, iar soluția trebuie lăsată să acționeze încă două sau trei minute. Când se răcesc capacele, șterge totul cu o cârpă umedă. Stick-ul poate fi folosit și pentru curățarea plitelor electrice.

  curatare aragaz sano
  Detergent tip spumă pentru curățarea aragazului, Sano Forte, 17,48 lei

  Detergentul tip spumă Sano Forte se utilizează pentru curățarea grăsimii de pe aragaz, plită sau veselă de bucătărie. Acționează rapid și rezultatele sunt foarte bune. Produsul conține sodă caustică, așa că se recomandă utilizarea lui doar cu mănuși.

  triumf aragaz
  Soluție lichidă pentru curățarea aragazului, Triumf, 8,25 lei

  Triumf Aragaz dizolvă rapid grăsimea. Ține cont că și acest detergent este pe bază de sodă caustică, deci protejează-ți mâinile, ochii și căile respiratorii atunci când îl folosești. Se aplică pe porţiunea murdară cu ajutorul unei pensule. Se lasă să acţioneze 15-20 minute, se şterge cu un burete umed, iar în final se limpezeşte suprafaţa cu apă din abundență.

  Produsele din acest articol au fost selectate de echipa Lovedeco în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Curățarea aragazului cu bicarbonat, o metodă eco și eficientă de întrețin...