Advertoriale

Cum să călătoriți cu boli cronice?

publicat pe 19 feb. 2024

    Pregătindu-vă pentru vacanță, este important să aveți grijă de sănătatea dumneavoastră. Celor care suferă de afecțiuni cronice li se recomandă să viziteze medicul înainte de vacanță. Medicul vă va oferi sfaturi cu privire la capacitatea de a călători într-o anumită țară în funcție de starea de sănătate.

    Ce trebuie să faceți pentru o călătorie reușită?

    Când călătoriți, pe lângă procurarea de bilete avion, este foarte importantă asigurarea de călătorie. În legătură cu aceasta, este important să rețineți câteva aspecte. Aceasta oferă protecție împotriva efectelor neașteptate care pot apărea în timpul călătoriei. De asemenea, include o clauză referitoare la alcool în prețul asigurării de călătorie. Accesul la detalii despre polița de asigurare și la puncte medicale este facil prin intermediul telefonului mobil. În plus, această asigurare se caracterizează printr-un preț atractiv și o acoperire extinsă a riscurilor.

    Așadar, celor care suferă de afecțiuni cronice ale sistemului cardiovascular, cum ar fi hipertensiunea arterială, cei care au suferit un infarct, operații la inimă și vase de sânge, nu li se recomandă să călătorească în țări cu un climat cald și umed.

    Relaxarea la mare este recomandată celor care au probleme cu spatele – în acest caz, înotul are un efect foarte benefic, eliberând coloana vertebrală și mușchii. Este benefic și pentru cei care au articulații suprasolicitate din cauza excesului de greutate. Aerul marin este benefic pentru recuperarea după boli infecțioase ale plămânilor, cum ar fi pneumonia, la cei care suferă de bronșită cronică.

    Dacă nu aveți răbdare cu cozile, citiți despre Cum să planificați călătoriile pentru a evita cozile? pentru a găsi soluția optimă pentru dumneavoastră.

    Cu ce afecțiuni cronice nu puteți călători la mare?

    Cu toate acestea, există anumite afecțiuni pentru care concediul la mare este contraindicat:

    • boli infecțioase acute;
    • sângerări;
    • boli cardiovasculare cu risc crescut de complicații;
    • afecțiuni grave ale plămânilor (tuberculoză activă, abces pulmonar);
    • boli psihice, epilepsie;
    • precum și afecțiuni maligne.

    La mare trebuie să fiți precaut dacă suferiți de astm bronșic sau dacă sunteți alergic. Pentru acești bolnavi, un mediu montan ar fi mai potrivit. Diabeticilor le reamintim că insulina poate fi absorbită mai rapid într-un climat mai cald. Este important să vă măsurați nivelul de glucoză din sânge pentru a determina doza de insulină necesară în condițiile climatice specifice.

    Trusa de prin ajutor și alimentația

    Înainte de călătorie, pregătiți-vă și luați cu dumneavoastră o trusă de prim ajutor, care să vă ajute în caz de indispoziții ușoare, exacerbări ale afecțiunilor cronice, economisind bani și timp în căutarea medicamentelor.

    Dacă suferiți de orice afecțiuni cronice, este necesar să luați cu voi medicamentele pe care le luați în mod constant. Este de dorit să luați medicamentele sub formă de comprimate sau capsule, deoarece în acest caz nu necesită respectarea strictă a temperaturii de depozitare.

    Trebuie să înțelegeți că în țările calde alimentele se deteriorează mult mai repede și, în consecință, bacteriile se înmulțesc mai activ. În zona hotelului, de obicei, nu apar probleme cu alimentele, dar dacă începeți să scoateți mâncarea din restaurant și mai ales să o luați cu voi pe plajă, riscați grav sănătatea dumneavoastră. Este necesar să respectați măsurile sanitare și de igienă: să spălați fructele și legumele, să consumați apă, lapte și suc din sticle sigilate de fabrică. Nu cumpărați alimente și apă de la comercianții stradali. Spălarea mâinilor are o importanță crucială.

    Această procedură simplă ajută la evitarea multor neplăceri. Șervețelele dezinfectante umede sunt o opțiune bună atunci când nu aveți posibilitatea să vă spălați pe mâini.

    Vaccinarea – cât de importantă este?

    Asigurați-vă să aflați de la operatorul turistic dacă sunt necesare vaccinări preventive pentru călătoria în țara aleasă pentru vacanță. Vaccinările trebuie făcute în avans (cu aproximativ o lună înainte de plecarea în vacanță). Dacă nu știți ce vaccinări ați făcut sau copilul dumneavoastră, ar trebui să vizitați un medic terapeut, un pediatru în policlinica de la locul de domiciliu.

    Și în final, atunci când plecați în vacanță, este important să nu uitați de o componentă atât de importantă ca asigurarea medicală. Nu uitați că serviciile medicale în străinătate sunt plătite și foarte scumpe. Prin urmare, atunci când călătoriți într-o altă țară, asigurați-vă că achiziționați o asigurare de călătorie fiabilă.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments