DESIGN EXTERIOR

Cum faci ghivece din haine vechi: trucuri pentru o grădină haioasă

  Plantele aduc un aer fresh în orice amenajare. Ne înfrumusețează casele, birourile sau grădinile și au numeroase beneficii pentru sănătate. Pentru că ne îmbunătățesc viața în atâtea feluri, și noi, la rândul nostru, le putem face mai frumoase. Sau, cel puțin, „mai bine îmbrăcate”. Am strâns pentru tine câteva trucuri care îți arată cum să faci ghivece din haine vechi!

  Singura condiție ca să reușești e să îți lași imaginația să zboare. Odată ce ai decis care sunt hainele pe care nu le mai porți, dar pe care ți-ar plăcea să le vezi încă în casa sau grădina ta, poți trece la treaba.

  Cimentul, vedeta sezonului

  Cum sa faci ghivece din haien vechi si ciment
  Cimentul este ingredientul-cheie.

  Există nenumărate decorațiuni pe care le poți crea pentru casa ta cu ajutorul cimentului. De la elemente de design industrial precum mese, blaturi de bucătărie și rafturi, până la suporturi pentru flori, lumânări și veioze.
  De altfel, betonul își face din ce în ce mai mult loc în amenajările interioare și poate fi încadrat în categoria lucrurilor „must have” în debaraua oricărui pasionat de grădinărit. Nu degeaba cimentul este vedeta și în cele mai frumoase case din lume, prezentate în seria ”The World’s Most Extraordinary Homes”, de pe Netflix.

  Ca să înveți cum să faci ghivece din haine vechi ai nevoie de apă, ciment și orice material textil.  Ca măsură de precauție, pune un ciolofan în zona de lucru, fiindcă vei face ceva mizerie.
  Mai adaugă și niște răbdare la pachet pentru că rezultatele muncii tale nu se vor vedea chiar imediat. Betonul începe să se întărească, de regulă, după două ore, răstimp după care nu mai poate fi modelat, dar durează în jur de două zile până se usucă complet.

  Prima încercare: ghivece din prosoape și ciment

  Cum sa faci ghivece din prosoape
  Un prosop vechi poate deveni un ghiveci nou. Foto: Shutterstock

  După ce ai pregătit cele trebuincioase, următorul pas constă în amestecarea cimentului cu apa. Pune o lingură mare de ciment într-un recipient, apoi adaugă treptat apă până obții o pastă care să nu fie nici foarte groasă, nici prea apoasă. Cam două părți de ciment și opt de apă. Apoi scaldă un prosop în amestecul obținut și pune-l la uscat pe o găleată, ca să prindă formă, cel puțin 24 de ore.

  A doua încercare: ghivece din blugi vechi

  Cum sa faci ghivece din haine vechi DIY
  Iată cum poți recicla hainele vechi. Foto: Shutterstock

  Hainele vechi nu doar că ocupă foarte mult spațiu atunci când sunt depozitate la groapa de gunoi, dar pot contamina solul și pânza freatică și degajă niște mirosuri foarte urâte. Așa că mai bine le reciclezi într-un mod creativ și aduci un element de design haios în grădina ta!
  Poți să-i dai un aer amuzant cu niște ghivece originale, în formă de picioare.
  Urmează instrucțiunile de la primul punct, amestecă cimentul cu apă, iar de data aceasta înlocuiește prosopul cu o pereche de jeans. De ce? Fiindcă este un material mai tare și mai rezistent, care poate susține greutatea cimentului până când acesta se va usca.

  Cum să-ți „îmbraci” plantele în haine vechi

  cum faci ghivece din haine vechi jeans
  Poți îmbrăca ghivecele în blugi. Foto: Pinterest

  Dacă te-ai plictisit de ciment, poți folosi doar materialul din blugi pentru a-ți aduce plantele în pas cu moda. Este o modalitate mai simplă, durează puțin și îți trebuie doar o bucată de material, un foarfece și o sfoară: pur și simplu îmbraci ghiveciul în bucăți decupate din jeans și legi partea de sus cu o sfoară ca să rămână fixate.
  Poți, de asemenea, să lipești materialul, dar îți recomandăm să alegi varianta cu sfoară, în caz că vrei să schimbi în funcție de sezon designul materialul în care îmbraci ghivecele.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Cum faci ghivece din haine vechi: trucuri pentru o grădină haioasă