Smart Shopping

VIDEO 5 criterii importante să alegi fotoliul perfect și 7 modele stylish

  Cum îți dai seama pe loc dacă un fotoliu e confortabil și cum alegi tapițeria potrivită pentru tine și stilul tău de viață – sunt doar două dintre cele mai importante lucruri după care să alegi un astfel de obiect de mobilier. Hai să ți le explicăm pe toate, pe-ndelete, și să-ți prezentăm câteva fotolii moderne.

  Un loc în care să te afunzi seara și să închizi puțin ochii după o zi lungă de muncă; un loc în care să te relaxezi la tine acasă și în care să-ți citești cartea preferată sau, pur și simplu, un loc în care să savurezi o ciocolată caldă în zilele ploioase. Da, încă vorbim despre fotolii. Iar ca să te bucuri de momente ca cele descrise mai sus, trebuie să știi care sunt criteriile cărora trebuie să le acorzi atenție atunci când îl alegi pe cel potrivit pentru tine. Ni le-a dezvăluit pe toate Dorina Curchi, decoratoare de interior la Natuzzi Italia.

  fotolii
  Când alegi un fotoliu, e important să te așezi pe el, să vezi dacă e confortabil

  În plus, dacă achiziționezi oricare dintre modelele de fotolii moderne de mai jos folosind cardul tău Premium Mastercard emis de o bancă din România, primești o reducere de 5%, care se cumulează cu alte reduceri sau promoții existente pe site.

  1. Cel mai important la un fotoliu: confortul

  fotolii moderne cu recliner
  Fotoliu cu recliner Re-vive Shuttle, Natuzzi, 3.417 euro sau 3.246,15 euro la plata cu cardul Mastercard

  Scopul suprem al unui fotoliu este să-ți ofere confortul necesar să te relaxezi. Tocmai de asta, Dorina Curchi nu recomandă să-ți comanzi unul online, fără să-l fi probat măcar la altcineva acasă sau într-un showroom. „Când ne așezăm pe el, este important ca picioarele să fie pe podea și să ne ridicăm apoi, foarte ușor din el”, explică Dorina Curchi. Iar brațele trebuie să fie și ele sprijinite pe cotiere la o înălțime confortabilă pentru tine.

  2. Spune-mi ce stil de viață ai, ca să-ți spun ce tip de tapițerie să alegi

  Ai două opțiuni de tapițerie atunci când alegi un fotoliu, piele sau textil, iar decoratoarea Dorina Curchi spune că e indicat să te orientezi în funcție de stilul tău de viață. „Dacă avem animale de companie, atunci trebuie să fim atenți la tapițeriile care se scămoșează foarte repede sau se zgârie”, explică ea. Pentru posesorii de pisici sau căței, nu sunt indicate tapițeriile de fotolii moderne din piele, de exemplu.

  3. Culori neutre sau culori tari?

  fotolii moderne aura
  Fotoliu Aura, Natuzzi, 1.421 euro sau 1.349,95 euro la plata cu cardul Mastercard

  Și la capitolul culori e important stilul de viață. „În cazul în care sunt copii mici, este recomandat să se evite tapițeriile de culoare deschisă, pentru că se vor păta imediat”, explică Dorina.

  fotolii moderne balansoar
  Balansoar Margaret, Natuzzi, 3.848 euro sau 3.655,6 euro la plata cu cardul Mastercard

  Dacă în cazul canapelelor decoratoarea recomandă nuanțele neutre, la fotolii ar fi bine să faci alegeri mai îndrăznețe și moderne, spune ea. „Pentru fotolii, putem merge pe forme un pic mai excentrice și o pată de culoare”, explică Dorina. „Ne putem juca foarte mult cu culorile complementare sau cu nuanțele care derivă din culorile de bază, dar niciodată nu putem combina culorile de bază”, atenționează ea.

  4. Atenție la stilul de amenajare

  fotolii albe piele
  Fotoliu Dodi, Natuzzi, 1.130 euro sau 1.073,5 euro la plata cu cardul Mastercard

   

  Oricât de mult ți-ar plăcea o piesă în magazin, dacă o cumperi și constați că nu se potrivește cu nimic ce e deja în casă, o vei considera o investiție eșuată. „Când alegem un fotoliu, e important să se potrivească cu stilul deja existent în locuință”, atenționează Dorina. Iar dacă simți că situația te depășește, cel mai bine ceri sfatul unui designer de interior – te va salva de o achiziție nefericită.

  5. Păstrează proporțiile

  fotoliu cu recliner electric balance
  Fotoliu cu recliner electric Balance, Natuzzi, 2.730 euro sau 2.593,5 euro la plata cu cardul Mastercard

  Dimensiunile fotoliului contează și ele – nu doar în sensul în care fotoliul trebuie să încapă în locul în care vrei să-l pui, ci în sensul în care trebuie să se potrivească cu tot ce e în jur. „În cazul în care avem un spațiu foarte mare și cu înălțime mare, dacă punem un fotoliu de dimensiuni mici, aproape că nu-l vom vedea în spațiul respectiv”, explică decoratoarea.

  Ideal ar fi să ții cont nu doar de spațiu, ci și de celelalte piese. Dacă ai o canapea mare, alege un fotoliu tot mare. Dorina Curchi are și un truc prin care-ți poți da seama cum va veni fotoliul în spațiul în care vrei să-l pui. „Poți efectiv pe pardoseală să trasezi cu o bandă adezivă dimensiunea fotoliului și astfel o să-ți dai seama de volumetrie”, explică ea.

  Acest material face parte din categoria conținut sponsorizat și vă este oferit de Mastercard.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  VIDEO 5 criterii importante să alegi fotoliul perfect și 7 modele stylish