LIFE

Ferme cu animale unde poți petrece o vacanță plină de serotonină și dopamină

  Cui nu-i plac animalele? Sperând că-i o întrebare retorică și că ne aflăm, aici, printre iubitori de animale ne-am gândit să-ți dăm idei de cazări în care să te bucuri nu doar de priveliști deosebite și de natură, ci și de compania celor mai simpatice necuvântătoare. Într-un nou episod din seria „Vacanța din Țară”, îți propunem un fel de vacanță la bunicii de la țară pe nou, numai că, de data aceasta, te bucuri de gospodăria altora.

  Este demonstrat că, dacă iubești animalele, timpul petrecut alături de ele reușește să te relaxeze mai bine ca orice alt lucru sau activitate. Iar dacă ai copii, ideea de a face o excursie la o fermă cu animale împreună cu ei este și mai bine venită. Inspiră-te, așadar, din propunerile noastre de cazări la proprietăți în care să-ți faci și prieteni blănoși.

  Fermă agroturistică în Moșna

  Am avut ocazia să vizitez această casă săsească din satul Moșna, județul Sibiu, cu mulți ani în urmă, atunci când proprietarii implementau sistemul „stai la noi și plătești prin muncă”. Era vorba, evident, de acei turiști care n-au avut șansa să copilărească la bunicii de la țară și și-au dorit să trăiască această experiență chiar și la maturitate. Sau s-o retrăiască, ca-n cazul meu.

  O fermă agroturistică în care poți observa și ajuta la îngrijirea păsărilor și a văcuțelor, de exemplu, în timp ce te bucuri de bucate preparate din ingrediente proprii: pâine integrală, lapte de vacă, brânză maturată și proaspătă, unt, ouă, șuncă, slănină și legume din grădină.

  În ceea ce privește interiorul casei, camerele sunt renovate cu materiale naturale și decorate în spirit simplu, țărănesc și autentic.

  Ferma de sub Penteleu

  Pensiunea agroturistică este descrisă de proprietari ca fiind un colț de rai uitat de lume în Munții Buzăului, nu departe de orașul Buzău. Mai exact în fostul cătun Gura Milii, cuibărit de-a lungul râului Bașca Mare, la poalele Muntelui Penteleu, unul dintre cei mai sălbatici munți din lanțul Carpatic.

  După venirea pe lume a primului lor copil, proprietarii am extins gospodăria și au înființat o mică fermă de capre și o grădina de legume. După apariția celui de-al doilea fiu, proprietatea a continuat să se mărească, la fel și mica fermă de capre.

  Acum, gazdele au 17 unități de cazare și peste 50 de capre, porci, găini, rațe și vaci, care pot fi admirate de oaspeții care le calcă pragul.

  Stâna lui Aidan

  Stâna lui Aidan se află în comuna Ciurila din județul Cluj și este plasată într-un decor care-ți taie respirația, înconjurată de minunățiile naturii din orice colț ai privi-o.

  Aici, păsările și animalele trăiesc în armonie fix în prispa casei. În ferma de animale vizitată și apreciată cel mai mult de copii găsești ponei, iepuri, căței, oi, găini, rațe sau bibilici. Un loc plin de căldură și-o oază de liniște și de frumos care poate deveni destinația ta de vacanță de iarnă. Poți câștiga o întoarcere în timp la vacanțele petrecute în casa bunicilor.

  Ferma de biodiversitate Cobor

  Ferma din satul Cobor, județul Brașov, este locul ideal pentru o vacanță activă cu familia: te poți juca cu animalele de la fermă, gusta legumele din grădina ecologică, admira caii găzduiți în proprietate și încerca activități precum tir cu arcul și plimbări cu ponei sau cu sania.

  Natura din jurul fermei este una spectaculoasă, cu pădurile sale de fag, dealurile înalte și pajiștile bogate, în timp ce casa tradițională restaurată îți oferă odihna mult dorită.

  În plus, într-un tur de fermă poți admira cireada de sure de stepă care numără peste o sută de capete, o priveliște unică în Transilvania, ce nu trebuie ratată.

  La Saivan

  Considerată cel mai frumos proiect agroturistic din Bucovina, ferma situată pe colinele alpine din comuna suceveană Vama îți face o ofertă de nerefuzat: liniște, aer curat, preparatele tradiționale și animale care pasc libere.

  Ce animale, mai exact?  Oi, capre, vaci, cai, iepuri, câini și pisici, pe care tu și copiii tăi îi puteți admira în lumea lor simplă, dar tare frumoasă. De dormit, o poți face într-una dintre cele trei case tradiționale din gospodărie, readuse la viață de proprietarii pasionați, dar fără a li se știrbi din farmecul autentic bucovinean.

  The Cow Shed

  The Cow Shed este o locuință caldă, în stilul unei cabane de schi, situată pe frumoasele dealuri din Moieciu de Jos, la doar 150 metri distanță de un pârâu privat și înconjurată de munți.

  Aici, natura este peste tot și-n toate, căci locația este așezată într-o zonă superbă, cu vecini care cultivă și trăiesc o viață tradițională de familie transilvăneană. Vizitând această cabană, proprietarii promit că vei vizita o familie tradițională românească cu bovine și oi, găini, porci și cai, că vei experimenta cum să mulgi o vacă, să faci brânză sau țuică și să călărești un cal.

  Foto: paginile proprietăților, Booking, Travlocals

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Ferme cu animale unde poți petrece o vacanță plină de serotonină și dopami...