LIFE

Unele dintre cele mai frumoase cazări din jurul parcurilor și rezervațiilor naturale din România

publicat pe 18 sept. 2023

    Parcurile și rezervațiile naturale sunt ecosisteme protejate, cu păduri, animale sălbatice, vârfuri montane, lacuri și peșteri, printre alte mici secrete și minunății. E o bucurie să le vizitezi și tocmai de aceea am căutat cazări din jurul lor, în care să dormi și să te relaxezi după drumeții.

    Te ajut cu câteva idei de locuri din care poți admira cel mai bine frumusețea diferitelor parcuri și rezervații naturale din România, cu cele mai bune recomandări de la oameni care au fost acolo.

    Parcul Național Piatra Craiului

    Unul dintre cele mai vizitate parcuri naționale de la noi, situat pe o parte a teritoriilor județelor Argeș și Brașov, în Masivul Piatra Craiului, este foarte generos din punct de vedere al propunerilor de cazare. M-am oprit la un loc superb, din care nu m-aș mai da dusă, care poartă numele de Scandinave Chalet Bran și se află în… Zărnești, la doar șapte kilometri de rezervația de urși. Casa în stil scandinav, cu interior de lemn și cu perete frontal din ferestre are o vedere de invidiat: verdele pădurii.

    Preț: la cerere

    Parcul Național Munții Rodnei

    Vorbim de o bijuterie naturală din nordul țării, situată în județele Bistrița-Năsăud și Maramureș, și care are ca pol al turismului orașul Borșa. Aici sunt acele comunități care parcă au rămas încremenite în timp și și-au păstrat frumusețea intactă. Cabana pe care ți-o propunem este pe măsura magiei locurilor, în Borșa, pe numele ei Green Hill. Este o casă de vacanță cu trei dormitoare, poziționată în mijlocul naturii, unde te poți bucura de liniște, aer tare și simfonia păsărilor.

    Preț: de la 810 lei/6 persoane

    Parcul Național Apuseni

    Parcul Național Apuseni se împarte între județele Alba, Cluj și Bihor. Aici ai acele dealuri împodobite cu căpițe de fân demne de talentul unui pictor impresionist, dar și creste montane pe care e musai să le admiri dintr-o cazare bine aleasă. Ceea ce ne duce în Mătișești, Alba, la Togethernest Glamping, aflat la 18 kilometri de peștera Scărișoara. Este vorba despre o casă mobilată cu două patru duble, terasă mare și ciubăr, cu vedere la pădure și cu posibilitate de drumeții.

    Preț: de la 1.220 lei/două nopți

    Parcul Național Călimani

    Parcul Național Călimani cuprinde trei rezervații naționale, printre care și Rezervaţia Lacul Iezer, și se întinde din Mureș în Bistrița-Năsăud, Harghita și Suceava, cu orașele Toplița și Vatra Dornei capete de afiș. În Toplița am găsit un complex superb, Terra Resort, care oferă o vilă cu un dormitor și una cu două dormitoare și, neapărat, vedere la munte. Demne de menționat și jacuzzi-ul de pe terasă, intimitatea și decorul modern al vilelor.

    Preț: de la 1.600 lei/două nopți

    Parcul Național Retezat

    Dispus pe teritoriul județului Hunedoara, acest parc îți oferă un peisaj montan spectaculos și grandios, și anume Munții Retezat. Pentru a te bucura pe deplin de frumusețea locurilor, am ales pentru tine o cazare de tip glamping, și anume Green Garden Glamping Retezat, situat în localitatea Brazi, la 19 kilometri de rezervația de zimbri. Glampingul oferă cazare în corturi cu pat, echipate cu tot ce este necesar pentru un sejur confortabil, și cadă cu hidromasaj în fața acestuia.

    Preț: de la 996 lei/două nopți

    Parcul Național Ceahlău

    Frumusețea specială a acestor locuri nu este dublată, din păcate, de cazări la fel de spectaculoase, dar chiar și-așa am reușit să dau peste una cochetă și pe gustul nostru. Parcul se întinde în județul Neamț, la granița cu Harghita, și se mândrește cu superbele Chei ale Bicazului sau cu Cascada Duruitoarea. În localitatea Bistricioara am găsit cabana NOR, o cazare nouă cu vedere la râu, o grădină și o terasă, la 30 kilometri depărtare de Lacu Roșu.

    Preț: de la 3.494 lei/două nopți/10 persoane

    Parcul Național Cheile Nerei

    E vorba de un peisaj natural din județul Caraș-Severin, cu râul Nera și Cascada Bigăr ca principale puncte de atracție. Aici, am găsit o cazare un pic ieșită din peisaj în localitatea Ciudanoviţa, mai exact o cabană vânătorească decorată ca atare. Cazarea este situată la circa 8 kilometri de cea mai veche cale ferată montană din România, Semeringul Bănățean. De aici se pot face drumeții într-o zonă unde este posibil să te întâlnești cu cai sălbatici, iar Cascada Bigăr și Ochiul Bei sunt situate la o distanță de aproximativ 50 kilometri față de cazare.

    Preț: de la 511 lei/noapte

    Foto: Booking

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments