Lifestyle

Cinci căsuțe de la munte pe care le poți închiria complet, pentru un concediu răcoros și neaoș

publicat pe 13 iun. 2021

  Dacă ai chef de o escapadă la munte, în care să te relaxezi, să te deconectezi de la rutina obișnuită și să te bucuri de natură, am făcut o listă cu cinci căsuțe superbe de închiriat, în care noi ne-am muta și mâine dacă ar fi posibil!

  Vrei să respiri din toți plămânii aer curat de munte și să trăiești o experiență altfel, departe de poluarea din București? Este perioada perfectă pentru o escapadă într-o căsuță boemă, inedită, așezată într-un peisaj verde de vis și, dacă se poate, mai puțin știută de către turiștii de weekend din România.

  Am căutat pentru tine noi căsuțe de închiriat la munte, aproape de munte sau chiar într-un oraș de la poalele muntelui, cinci experiențe diferite pentru gusturi diferite, în care te poți refugia într-una dintre mini-vacanțele din lunile de vară.

  Casa Bunicilor

  Valea Geogelului, Apuseni

  Mulți dintre noi împărtășim nostalgia vacanțelor de vară în gospodăria de la țară a bunicilor. Din fericire, oferta locațiilor de acest gen, căsuțe rurale ca-n povești, cu detalii din alte vremuri, s-a îmbogățit serios în ultimii ani. Casa Bunicilor se află pe Valea Geogelului și oferă cazare cu grădină și terasă, lângă pădure, într-o casă românească tradițională.

  Simțurile tale pot fi răsfățate nu doar de peisajul natural al Munților Apuseni, ci și de decorul în care alegi să te cazezi, unul realizat integral din lemn, în care vechiul și noul se îmbină perfect și cu mult gust.

  Casa Bunicilor a fost construită tocmai în 1925 și a văzut crescând sub acoperișul ei mai multe generații. Apoi, căsuța a fost restaurată în anul 2020 și transformată într-o oază de liniște pentru oaspeții care aleg să-și petreacă aici zilele de vacanță, capacitatea maximă fiind de nouă persoane.

  Preț: 207 euro/noapte/întreaga locație

  Măgura dintre munți

  Măgura, județul Brașov

  Să te relaxezi privind de pe canapeaua din living spre dealurile și munții din apropiere, grație ferestrelor până-n podea, asta e relaxare. O poți face într-o casă modernă din lemn amplasată într-o locație idilică, cu vedere spre dealurile Transilvaniei și flancată de două lanțuri muntoase, Bucegi și Piatra Craiului.

  Utilată complet, casa poate găzdui opt oaspeți în cele patru dormitoare, completate de trei băi și un living extrem de spațios, cu pereți vitrați, care lasă soarele să lumineze din abundență locuința și-ți dă posibilitatea de a te bucura de peisaj chiar și din interior.

  Măgura este un sat rupt, parcă, din altă lume, care poate fi accesat din Moeciu de Jos sau Zărnești, pe drumuri de ţară fără asfalt.

  Preț: 1.300 lei/noapte/8 persoane

  La Maisonette

  Brașov

  O locuință cochetă pentru animalul urban din tine, care vrea și la munte, și-n oraș. La Maisonnette! O pensiune situată în Piața Sfatului, la doar 100 de metri de Biserica Neagră, cu apartamente decorate extreme de șic, în stilul caselor vechi din orașele cu influențe germane.

  Camerele au podea cu parchet, zonă de relaxare, baie privată cu duş, uscător de păr şi articole de toaletă gratuite, și mic dejun la cerere. Locația este apreciată în special de cuplurile doritoare de o escapadă romantică, în care să îmbine confortul cazării cu locurile frumoase pe care le pot vizita, cu plecare din Brașov.

  Locația dispune și de o curte interioară în care să te relaxezi cu o limonadă, în zilele toride de vară, dacă alegi să nu pleci pe un traseu de munte sau să faci o urcare cu telecabina pe Masivul Postăvarul.

  Preț: de la 145 lei/camera dublă

  Satul Banului

  Măgureni, Prahova

  Vrei o destinație mai aproape de București, dar suficient de departe încât să simți aerul curat de munte? Am găsit o casă de oaspeți cu camere amenajate în stil tradițional muntenesc.

  „Te invităm să redescoperi cum e viața fără tablete și telefoane mobile, laptop-uri și pc-uri, x-box sau playstation, să redescoperi joaca liberă în aer curat, să transpiri jucându-te, să obosești relaxându-te. La noi copiii se joacă în iarbă, prin livadă, pe gârlă, în căpița de fân și se cațără în copaci”, zic proprietarii.

  Casa din Satul Banului a fost ridicată în 2012, cu materiale recuperate de la casele din sat și cu un aspect inspirat din casele țăranilor din această zonă. Hambarul gospodăriei s-a transformat acum într-un spațiu comun de relaxare și socializare la un pahar de vin, dar și un loc unde se pot servi mesele de peste zi. Tot aici poți asculta muzică veche la pick-up-ul cu plăci de vinil la fel de vechi.

  Căsuța se află într-un loc superb, o zonă colinară plină de păduri, fânețe, pajiști și izvoare, pe care o poți parcurge la pas, pe jos sau cu bicicleta.

  Preț: 75€/camera dublă cu mic dejun inclus

  Tiny House

  Baia de Fier, județul Gorj

  Conceptul de tiny house este din ce în ce mai popular printre români, așa că-ți propunem să-l testezi în vacanța ta de vară. Dacă vrei să vezi cum este să locuiești într-o căsuță modernă în miniatură, poți încerca experiența Tiny House – Baia de Fier, o locație cu terasă și grădină cu gazon spectaculos, pe care să te întinzi la soare și să te bronzezi mai ceva ca la mare.

  Situată la 26 km depărtare de Rânca și-n apropiere de Transalpina, proprietatea este descrisă de cei care i-au călcat pragul ca fiind o oază de verdeață și relaxare.

  Toate camerele au aer condiționat, zonă de relaxare, două dormitoare, un living cu bucătărie și zonă de dining și o baie cu duș, uscător de păr și articole de toaletă gratuite.

  Căsuța este suficient de mare pentru a adăposti patru persoane și este așezată într-un loc retras, la poalele munților, fără vecini, fără zgomot, dar cu aer curat. Design-ul căsuței este unul modern, cu influențe nordice și elemente tradiționale românești și oltenești.

  Preț: de la 470 lei/întreaga căsuță

  Foto: Travlocals, Booking, Airbnb, paginile proprietăților

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Cinci căsuțe de la munte pe care le poți închiria complet, pentru un concedi...