DESIGN INTERIOR

19 poze din case mediteraneene din care să te inspiri, ca să pară că-i mereu vară la tine acasă

  O combinație de accente în nuanțe citrice și marine, materiale naturale, mobilier minimal, lumină naturală din abundență și senzația de vară nemărginită – le găsești pe toate în amenajările de case mediteraneene.

  Potrivit pentru o casă de vacanță la mare, dar și dacă îți dorești să ai sentimentul că e vară pe tot parcursul anului la tine acasă, stilul mediteranean are un farmec aparte. E originar din nordul Mării Mediterane, de unde își ia și numele, și vine la pachet cu nuanțe găsite în natură, în special în zonele cu deschidere la mare, mozaicuri cu influențe spaniole și linii curbe, organice.

  Dacă vrei să-l aplici în amenajarea ta, ia-ți inspirația din fotografiile din case mediteraneene de mai jos.

  Livinguri și dormitoare în case mediteraneene

  1. Dormitor solar invadat de lumină naturală

  a

  Lumina naturală este un element-cheie în amenajările în stil mediteranean, iar în acest dormitor face o pereche perfectă cu nuanțele solare, integrate subtil prin bârnele de lemn, scaunul de colț, dar mai ales prin accesoriile textile.

  2. Livingul casei de vacanță de la mare

  b

  Cum ți-ar plăcea o casă de vacanță la mare în care să-ți petreci trei luni pe an? Livingul de mai sus te ajută să-ți faci o imagine concretă, cu o amenajare mediteraneană modernă, mobilier cu cadru subțire ce nu aglomerează spațiul, rafturi rotunde încastrate în perete și, cel mai important, nuanțe marine.

  3. Zonă de socializare cu detalii mediteraneene

  c

  În lipsă de spațiu, în locul unui living în toată regula poți amenaja o simplă zonă de socializare, ca cea din imagine. Două scaune cu picioare subțiri de lemn și tapițerie în tonuri neutre, accesorizate cu perne decorative albe pot fi suficiente pentru a crea acea atmosferă relaxantă specifică unui living de vară. Coloanele cu forme organice și fereastra de la etaj nu sunt un must, însă adaugă autenticitate stilului.

  4. Living amenajat în nuanțele unei zile de plajă

  d

  Cum transpui sentimentul unei zile de plajă într-o amenajare? Simplu, o canapea în nuanțe nisipii și accesorii în tonuri marine. Ferește-te de mobilierul masiv și alege piese cu design minimalist.

  5. Colț de relaxare în culori fresh

  e

  Dacă te plictisesc nuanțele marine, atunci poți da un aer fresh amenajării tale folosind piese în culorile citricelor. Și ele sunt adesea folosite în case mediteraneene, iar în colțul de relaxare de mai sus aduc o notă de prospețime.

  6. Zonă de șemineu cu influențe spaniole

  f

  Fiind un stil inspirat din zonele cu deschidere la Marea Mediterană, nu puteau lipsi influențele spaniole din amenajare. Aici, ele se fac remarcate prin mozaicul cu care este placat șemineul, care se potrivește de minune cu nuanțele covorului.

  7. Mix&match: mediteranean și boho

  g

  Combinația dintre stilurile mediteranean și boho este una reușită, iar dovada este în amenajarea livingului de mai sus. Nuanțele solare și marine se completează perfect cu mobilierul din lemn natur și ratan specific stilurilor boeme.

  8. Living deschis cu influențe mediteraneene

  h

  Dacă ești printre norocoșii care caută case mediteraneene pentru că urmează să-și amenajeze casa de vacanță, atunci ia în considerare ideea unui living deschis, de vară. Cel de mai sus este amenajat cu mobilier de terasă din lemn natur, cu picioare subțiri ce dau transparență amenajării, și pardoseală placată cu mozaic în nuanța nisipului.

  9. Hol luminos cu influențe minimaliste

  i

  Dacă tot îți amenajezi locuința în stil mediteranean, atunci adu-l și în hol. Poți face asta păstrând un fond alb, simplu, pe pereți, pe care să îl completezi cu mozaic sau travertin pe podea și elemente de mobilier în stil minimalist, din lemn sau fier forjat.

  Bucătării și zone de dining mediteraneene

  10. Bucătărie în nuanțe marine

  j

  Poți aduce nuanțele marine și în bucătărie, prin corpurile de mobilier, ca în amenajarea acestei locuințe din Berceni, București. N-ai cum să dai greș prin combinația de albastru închis și alb.

  11. Dining în stil mediteranean, în mijlocul orașului

  k

  Poți aplica același principiu și în amenajarea zonei de dining. Cea din imagine face parte din aceeași locuință din Berceni, și în ciuda peisajului citadin de la fereastră, nuanțele și materialele naturale te duc cu gândul la mare.

  12. Bucătărie și zonă de dining în același spațiu

  l

  Dacă ai suficient loc, poți aduce bucătăria și zona de dining în același spațiu. În amenajarea de mai sus, corpurile de bucătărie sunt în nuanța verde salvie, complimentată perfect de restul mobilierului. Lipsesc cu desăvârșire corpurile suspendate, ceea ce face spațiul să pară cu atât mai aerisit și deschis.

  13. Bucătărie open space în tonuri nispii

  m

  Dacă nu-ți place albastrul în amenajarea locuinței, asta nu înseamnă că nu poți amenaja în stil mediteranean. Ia ca exemplu bucătăria open space de mai sus, amenajată exclusiv în tonuri nisipii.

  14. Stil mediteranean modern într-o bucătărie cu insulă

  n

  Dacă ai spațiu pentru o insulă de bucătărie și îți dorești să combini stilul mediteranean cu cel modern, atunci poți aduce mozaicul în amenajarea ta ca în exemplul de mai sus. În mod obișnuit, podelele sunt acoperite cu gresie sau travertin în multe case mediteraneene, însă și parchetul se potrivește stilului.

  15. Depozitări deschise, linii curbe și mozaic în nuanțe solare

  o

  Simplitate și coordonare: două cuvinte-cheie după care să te bazezi dacă vrei să obții o bucătărie mediteraneană în casa ta de vacanță. Dacă într-o locuință permanentă ai nevoie de tot felul de oale și ustensile de gătit, în locuința de vacanță îți vor fi suficiente câteva farfurii – coordonează-le cromatic cu restul decorului, preferabil cu un mozaic în nuanțe solare, și ai obținut o bucătărie mediteraneană.

  16. Zonă de dining cu scaune în formă de pește

  p

  Dacă nici o zonă de dining cu scaune din fier forjat în formă de pește nu se încadrează în stilul mediteranean, atunci nu știm ce altceva ar putea face-o mai bine. Iar mozaicul de pe jos și accentele aurii de pe marginea mesei și din ramele foto dau eleganță încăperii.

  Băi din case mediteraneene

  17. Mix&match: cromatică mediteraneană și mobilier minimalist

  r

  Încă o dovadă că minimalismul se potrivește de minune în case mediteraneene: baia din imagine combină cromatica neutră inspirată din culoarea nisipului, cu liniile drepte specifice minimalismului.

  18. Albastru și lemn natur

  s

  Am văzut lemnul natur în combinație cu alb și nu putem contesta că fac pereche bună, însă nu ne așteptam să funcționeze atât de bine cu albastrul marin. Mozaicul de pe perete include și diverse variații de gri colorat sau chiar verde stins și se armonizează perfect cu blatul din lemn și lavoarele din cupru.

  19.  Dușul exterior, răsfățul suprem în case mediteraneene

  ș

  Dacă amenajezi o casă pe pământ în stil mediteranean, atunci nu poți rata ocazia să amenajezi un duș exterior, mană cerească pe timp de vară și caniculă. Montează-l pe un perete alb și completează peisajul cu un mozaic în nuanțe de oranj.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  19 poze din case mediteraneene din care să te inspiri, ca să pară că-i mereu...