Case

Mobilier, pereți și decorațiuni verzi, într-o casă amenajată cu 40.000 euro în timpul pandemiei

    O familie cu trei copiii și-a cumpărat o casă în Mogoșoaia, căreia a dorit să-i dea un aer fresh și să aibă cât mai multe spații de depozitare atent integrate în design, încât nici să nu le vadă. Problema? Au cumpărat casa și au amenajat-o pe parcursul anului 2020, când pandemia a îngreunat vizitele pe șantier și întâlnirile cu designerii de interior. Dar rezultatul merită tot efortul.

    Marina (economist-contabil) și Robert (inginer IT) și-au dorit pentru casa lor din Mogoșoaia un design modern și cât mai multe spații de depozitare ascunse. Însă înainte de toate voiau să se simtă cu adevărat „acasă” împreună cu cei trei copii ai lor. Au lucrat cu la cei de la Arhitect.O pentru amenajare, care au preluat proiectul când era la „gri” și le-au îndeplinit dorințele. 

    40.000 de euro a costat transformarea casei de 140 de metri pătrați (mp) într-un cuibușor confortabil și funcțional. Bugetul a fost împărțit cu aproximație astfel:

    • 15.000 de euro – mobila pe comandă;
    • 10.000 euro – finisajele, obiectele sanitare și ușile;
    • 15.000 euro – electrocasnicele, restul mobilei (canapele, mese etc.) și decorațiunile.

    Lucrările au durat 9 luni și nu au fost lipsite de peripeții, având în vedere că au fost unele probleme – constructorul a făcut inițial niște greșeli la finisaje, pe care le-a reparat până la urmă. „Fiind pandemie, nu am fost pe șantier atât de des pe cât mi-am dorit. Am lucrat mai mult online. La fața locului am fost ultima oară când a fost programată ședința foto. Toată casa era luminoasă și veselă din punct de vedere cromatic. Mi-a dat senzația că este o plăcere să locuiești acolo, pentru că te încarcă cu energie pozitivă”, spune Andreea Turbatu, de la Arhitect.O.

    O locuință echilibrată din punct de vedere cromatic

    Împărțită în parter și etaj, casa are o cameră de zi, o bucătărie, trei băi, un dormitor matrimonial și două dormitoare pentru cei mici.  Livingul – locul preferat al familiei – are un aspect echilibrat și aerisit datorită paletei de culori: nuanțe neutre (alb, stejar natur și gri), „condimentate” de accentele în culori vii – galben, verde și turcoaz. 

    Încăperea cuprinde și dining, și living cu două canepele și un fotoliu, dar au așezat mobila în așa fel încât să fie aerisit și să existe culoare de trecere. Corpurile de iluminat și micile detalii decorative aduc accente de culoare și combină texturi diferite. 

    Fotoliul și cele două canapele sunt cumpărate de pe Vivre.ro; cea cu trei locuri este extensibilă, dar nu și cea cu două locuri. Masa de dining este extensibilă, e realizată din lemn de stejar și MDF, fiind cumpărată de pe TheHome.ro cu puțin peste 1.000 de lei.

    Baia de la parter este finisată cu plăci ceramice care reproduc textura caldă a lemnului și cea rece a betonului – asociere care creează o ambianță primitoare. Aici Andreea a optat pentru obiecte sanitare freestanding, precum și un duș walk-in îmbrăcat cu mozaic.

    Holul de la intrare face legătura între cele două niveluri, dar și între încăperile din parter. Conține spații de depozitare, care au fost realizate pe verticală pentru a economisi spațiu, o băncuță și un cuier, ambele integrate în mobilier și având un rol practic. Holul a fost pus în valoare prin îmbinarea neregulată a hexagoanelor ceramice cu parchetul de culoare albă. Iar oglinda amplasată în fața ansamblului de mobilier îl lățește din punct de vedere vizual.

    Spații de depozitare în locul tocului ușii? De ce nu?

    În bucătărie sunt linii drepte și simple. Mobilierul e alb cu accente de verde-smarald și are deschideri de tip push-on sau mânere ascunse. Blatul de lucru este unul generos în formă de „L”, de culoare gri beton, iar toate electrocasnicele sunt incorporate, pentru unitate. Cât despre finisaje, Andreea a optat pentru gresie porțelanată de la Delta Studio.

    Dormitorul matrimonial, împreună cu dressingul și baia, reiterează același contrast temperat dintre albul mobilierului simplu și verdele proaspăt al elementelor de decor: al tapetului, draperiilor și covorului. Corpurile de iluminat completează atmosfera relaxată cu o notă de eleganță. Baia este finisată cu plăci ceramice în culori deschise, accentele de culoare fiind date de piesele de mobilier. De altfel, cada și lavoarele freestanding completează cadrul elegant al băii.

    Dormitoarele copiilor au tot un stil fresh, dar conturează o lume imaginară de basm pentru cei mici, folosind culori pline de viața. Nuanțele predominante sunt albastru – în cazul dormitorului pentru băiețel, și roz pastel – pentru dormitorul celor două fetițe. „Cea mai mare provocare a fost dormitorul fetițelor, pentru că totul a fost la dublu – dulapuri, birou, spațiu pentru joacă – elemente pe care a trebuit să le gândesc în așa fel încât să nu încarc prea mult camera”, povestește Andreea.

    Baia comună dormitoarelor celor mici emană un aer jucăuș și energic datorită faianței aplicată dinamic pe perete.

    Tips&tricks pentru amenajare de la Andreea Turbatu (Arhitect.O):

    Comunicarea și înțelegerea între arhitect/designer și beneficiar sunt cheia unei amenajări de succes. Dacă arhitectul/designerul va ține cont de dorințele beneficiarului, iar beneficiarul va ține cont de sfaturile arhitectului/designerului, atunci amenajarea va fi o reușită.

    Căutarea unui constructor sau a unei firme de construcții ar trebui luată foarte în serios. Sunt mulți pe piață care fac multe greșeli sau pleacă de pe șantier înainte de finalizarea lucrării.

    Stabilirea unei palete de culori de la începutul proiectului este un aspect important. Pe lângă culorile neutre, în fiecare încăpere trebuie să avem și accente de culori puternice pentru a înveseli atmosfera camerei.

    Folosirea unor elemente, atent amplasate, care unifică spațiul, va schimba total percepția încăperii. De exemplu: o măsuță de cafea, un covor etc.

    Foto: Dan Călin

    Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestei case din Mogoșoaia ne-a fost trimisă de Andreea Turbatu, Arhitect.O.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    3 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Manuela Roman
    Manuela Roman
    3 years ago

    Toate camerele arata ca cele de la hotel, reci, fără personalitate, dar curate și utile pentru ca ești în tranzit și trebuie sa ai unde pune capul pe perna și să-ți depozitezi bagajele.

    Cezara Palade
    Admin
    3 years ago
    Reply to  Manuela Roman

    Bună, Manuela. Îți mulțumim pentru comentariu, ne-a luat puțin prin surprindere, căci la o amenajare atât de colorată și cu atâtea detalii personalizate nu ne așteptam să apară impresii precum „fără personalitate”. Însă să nu uităm că fiecare casă este amenajată după gusturile și nevoile proprietarilor, deci nu ne așteptăm să placă tuturor. Sperăm totuși să găsești unele care îți plac și te inspiră în secțiunile Proiecte și Tururi de case de pe site 🙂

    Eliza
    Eliza
    2 years ago

    Casa frumoasa,moderna si luminoasa,perfect compartimentata..cu zone bine determinate…culori vii care incanta ochiul…bucataria deosebita si vesela,livingul frumos e bine gandit,camerele copiilor deosebit mobilate…O casa care da senzatia de modern si relaxare.Bravo!

    ULTIMELE ARTICOLE
    icon

    Mobilier, pereți și decorațiuni verzi, într-o casă amenajată cu 40.000 eur...