O casă glam de lângă Pădurea Băneasa, cu ferestre mari, mansardă și panouri solare
publicat pe 02 iul. 2020Nume: Crina Ionela Criț, pasionată de beletristică
Oraș: București, cartierul Băneasa
Tip de locuință: casă cu trei dormitoare
Suprafață: aproximativ 200 metri pătrați
Stă aici: din 2018, proprietară
Împarte casa cu: soţul său, Stelian, şi cele două fetiţe
Cristina şi familia sa locuiesc într-o casă elegantă, care îmbină armonios trei culori: alb, lemn natur şi turcoaz, iar această paletă cromatică oferă o atmosferă veselă şi jucăuşa încă de la intrare. Construită pe două nivele, la 50 de metri de pădurea Băneasa, aceasta include trei dormitoare şi trei băi, o bucătărie deschisă cu zonă de dining şi zonă de living, dar şi o mansardă încăpătoare cu mobilă de bucătărie. Familia s-a mutat aici în 2018, dar Crina consideră că mai are încă de lucru la partea de accesorii.
Pentru Crina, acasă înseamnă locul unde se simte ea însăşi, dar şi spaţiul pe care-l împarte cu cei dragi. În ciuda faptului că lucrările au avut întârzieri, iar bugetul iniţial a fost cu mult depăşit, ea consideră că proiectul conceput de arhitectul Irina Radu de la iDecorate alături de arhitectul Teodora Ungureanu o defineşte perfect.
O amenajare luminoasă
Chiar dacă se află foarte aproape de pădure, această casă elegantă a fost creată astfel încât să adune toată lumina naturală prin ferestrele mari şi uşile glisante transparente, dar şi cu ajutorul spaţiilor deschise. Piesele de mobilier în număr redus, culorile deschise şi suprafaţa generoasă accentuează senzaţia de spaţiu aerisit.
Locul unde familia petrece cel mai mult timp este livingul, dominat de o canapea tapiţată de culoare turcoaz, de inspiraţie Chesterfield. Modelul cu butoni este un laitmotiv regăsit nu doar în spatele canapelei, pe fotoliul bleumarin, dar şi în dormitorul matrimonial, pe o tăblie de culoare gri atrancit.
Un open space generos
Alăturat livingului se află zona de dining, cu un aer elegant subliniat de ramele aurii ale scaunelor, de modelul lor clasic şi de tapiţeria colorată în nuanţe pastel. Zona pregătită pentru şase persoane este probabil cea mai luminoasă din întreaga casă.
Vis-a-vis, bucătăria deschisă asigură continuitatea pereţilor albi cu un set de dulapuri de aceeaşi culoare, cu fronturi frezate, ce aduc cu modelul Shaker. Deşi compactă, bucătăria include şi o insulă multifuncţională, jumătate blat de lucru, jumătate bar pentru servirea micului dejun. Hota piramidală cu accesorii din lemn şi faianţă cu model spaniol aduc dinamică şi ies în evidenţă pe fundalul alb. În timp ce zona de living şi zona de dining sunt elegante şi cu accente glam, bucătăria are un aspect mai degrabă farmhouse şi e o zonă foarte.
Dormitoare primitoare
Dormitorul matrimonial poate părea la prima vedere un pic mai sobru: patul tapiţat gri se asortează cu tapetul vintage cu imprimeu în aceeaşi culoare, însă draperiile turcoaz readuc pata de culoare şi în acest spaţiu. Dormitorul încăpător include şi două noptiere cu aspect elegant şi două aplice în lateralele patului, care ofere lumina de citit celor doi proprietari.
Dormitorul fetiţelor este cea mai veselă încăpere a casei, dominată de nuanţe de roz, temperate de un fundal alb, prezent pe pereţi şi pe dulapul generos. Paturile suprapuse sunt decorate cu fluturi de jucărie, iar piesa de rezistenţă este castelul inspirat din poveştile Disney, aflat chiar pe biroul unde cele mici îşi fac lecţiile.
Una dintre băi readuce în prim-plan culoarea turcoaz nu doar prin pardoseala de răşină epoxidică într-o nuanţă intensă, dar şi prin pereţii de accent din zona duşului, dintre care unul creat cu un joc creativ de ceramică multicoloră.
Mobilier la comandă într-o casă elegantă
Multe piese au fost găcute pe comandă, realizate de o firmă românească din Ploiești. Unele au fost comandate de la Mobexpert, dar și de pe site-uri online precum Vivre, Somproduct sau Retro Boutique. Corpurile de iluminat au fost de la Domicilio, Mobexepert şi Vivre.
Stilul casei: Minimalist şi elegant, cu accente glam.
Inspirație: Ne-am dorit câte un pic din ceea ce ne bucură sufletul: alb, turcoaz, bleumarin și culoarea nisipului ca să ne ducă cu gândul la mare, ceva elemente de inspirație orientală, dar și elemente clasice combinate cu cele moderne. O casă care să îți inspire acasă.
Elementul preferat: Nu mă pot decide între masă de lemn din living și canapeaua turcoaz 😊.
Cea mai mare provocare: Execuția calitativă a lucrărilor. Unele lucrări nu au fost la standardele dorite, altele au fost chiar refăcute și anumite materiale au mai avut întârzieri la livrare.
Cel mai bun lucru iarna: Vedem cum cade zăpada pe toată înălțimea casei, datorită spațiilor vitrate tip cortină.
Cel mai bun lucru vara: Foarte multă lumină în interior și categoric best thing ever, să ieșim din living direct pe terasă și mai apoi în curte.
Cel mai costisitor obiect: Cel mai costisitor obiect va fi lustra ce va lumina spațiul de dining. Până acum, cel mai costisitor a fost biblioteca suspendată din living, urmat de canapea.
Include vreun element eco: Panouri solare.
Un personaj de ficțiune care s-ar simți bine la tine acasă: Greta Wegener, soția pictoriță a personajului principal din cartea Daneză, a lui David Ebershoff. Sigur ar fi apreciat lumina și geamurile imense 😊
Sfaturi de amenajare pe care le-ai aplicat în acest proiect: Piesele să nu fie doar frumoase, dar și confortabile și practice. De asemenea, să evităm piesele de mobilier joase, fără picioare și din considerentul că avem încălzire în pardoseală, dar și fiindcă este foarte ușor să curățăm podeaua de sub mobilier.
Dacă ai și tu o locuință în care te simți bine și care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Completează acest formular simplu și spune povestea casei tale!
-
Case
O familie de români locuiește într-o casă pe 3 niveluri din vestul Londrei, pe care a amenajat-o într-un stil minimalist și cald
-
Before&After
Amenajare cu texturi bogate și culori calde pentru o casă veche din Săcele, după un an de șantier
-
Case
Amenajare cu puternice influențe clasice și multă lumină naturală, într-o casă de 130 metri pătrați, din Iași
-
DESIGN INTERIOR
Cum alegi un covor persan potrivit pentru casa ta. Sfaturi pentru curățare și întreținere
Îți spunem și cum recunoști un astfel de covor autentic.
-
DESIGN INTERIOR
Cum se pune tavanul fals? Uite cum să îl integrezi într-un design modern
Îți spunem ce ai de făcut, pas cu pas.
-
Case
O româncă și-a recondiționat singură mobilierul din casa de 680 metri pătrați, situată la marginea unei păduri de lângă Viena
Bucătăria locuinței, un fost grajd pentru cai, are un tavan vechi de 150 ani. Arhitectul care a construit casa a pornit de la acest tavan.