DESIGN INTERIOR

10 cărți despre design interior, care te trec prin teorie și recomandări concrete

publicat pe 24 iun. 2020

  Designul interior nu e atât de complex precum chimia moleculară, dar necesită informații vaste și preferabil experiență care să te ajute să eviți greșeli de implementare. Dacă ai o amenajare în plan sau pur și simplu te pasionează subiectul, poți începe prin a te documenta din cărți despre design interior, cu ajutorul cărora să-ți dai seama dacă vrei să afli mai mult.

  Ca să economisești puțin timp, am făcut noi cercetarea și-ți propunem 10 titluri cu potențial, cărți pe care le poți citi fizic sau pe Kindle:

  1. Design interior: de la pasiune la afacere, de Natalia Berezovskaia

  cartea nataliei berezovskaia
  Cartea Nataliei îţi poate fi utilă dacă te bate gândul să intri în domeniu

  Dacă vrei să începi cu o perspectiva locală, îți recomandăm cartea scrisă recent de designerul de interior Natalia Berezovskaia, disponibilă în format PDF. O poți găsi pe pagina thefamousdesign.ro, în limba română. 

  Include sfaturi de amenajare din propria experiență cu proiectele semnate Creativ Interior, dar și recomandări de instituții de învățământ care te pot ajuta să te specializezi în domeniu. În plus, vei găsi capitole dedicate promovării ca designer interior, dar și detalii legate de administrarea unei afaceri.

  2. Color studies, de Edith Anderson Feisner și Ron Reed

  Ca în orice tip de design, și în designul interior culoarea este foarte importantă. Înainte de a începe o amenajare, trebuie să ai cunoștințe solide legate de nuanțe și tonuri, de principii de asortare, de psihologia culorilor și despre cum interacționează aceasta cu diferite obiecte. Cartea necesită un buget mai generos, dar promite o abordare multidisciplinară care va acoperi lacunele din acest domeniu.

  O poți găsi la Cărtureșți în engleză, în format fizic

  3. Designul, când toți suntem designeri, de Enzio Manzini

  Abordarea fresh a autorului integrează designul interior într-o perspectiva socială. El descrie faptul că toți contribuim la modul în care arhitectura din jurul nostru se schimbă. Felul cum el vorbește despre design în strânsă legătură cu umanismul este fascinant și poate fi o introducere grozavă pentru cărțile ce curprind mai multe detalii tehnice. De inclus pe lista de cărți despre design interior.

  Cumpără cartea de la Cărtureșți, în format fizic și în limba română. 

  4. Sustainability în interior design, de Sian Moxon

  Tot o altă perspectivă asupra designului propune și Sian Moxon, profesor de sustenabilitate în design interior la o universitate din Londra. Cartea prezintă relația dintre arhitectură și conservarea mediului și propune moduri creative în care poți porni un proiect de amenajare, fără a afecta major mediul înconjurător.

  Dacă te interesează designul interior, dar și conceptul de conservare, această carte în format fizic, în limba engleză, poate fi comandată pe Elefant. 

  5. Case din Bucureșți. Valoarea prin restaurare, de Șerban Sturdza, Oana Marinache, Maria Dumbravician și Ioana Olteanu

  carte despre cladirile din capitala
  Află mai multe despre istoria capitalei dintr-o carte despre lucrări de restaurare

  Dacă vrei să afli mai multe despre conservare, dar din alt punct de vedere, continuăm lista cu un nou titlu. Această carte cu valoare istorică abordează designul interior la nivel tehnic, prin descrierea măsurilor de restaurare a caselor vechi din București, în prima parte a volumului. 

  Cea de-a două parte include o serie de exemple, în care protagoniste sunt imaginile spectaculoase ce arată transformările. Fiecare casă menționată a fost documentată din punct de vedere istoric pe surse din arhivă.

  Găsești cartea în română în format fizic la Cărturești, online sau în magazin.

  6. Interior design, de Ralph Armani

  Cartea asta promite să te învețe bazele designului interior și cele mai importante principii ale sale. În plus, conține și informații legate de Feng Shui, un tutorial despre culori și un ghid al texturilor. Pe lângă asta, este un best-seller pe Amazon.

  Găseșți volumul pe Elefant, în engleză, în format fizic.

   7. Homebody, de Joanna Gaines

  Joanna Gaines
  Dacă şi tu urmăreşti HGTV, sigur o vei recunoaşte pe Joanna Gaines

  Joanna are și o emisiune pe HGTV, Fixer Upper. Ea rezumă în acest volum experiența ei ca decorator și enumeră cele mai bune practici pentru fiecare cameră în parte. Ilustrațiile completează recomandările, iar în final scopul este să te ajute să-ți personalizezi casa astfel încât să te definească, indiferent de stil.

  Cumpără cartea de pe Books Express, în limba engleză.

  8. Retro Style, de Stella Weller

  Dacă eșți în căutarea unui stil specific și acesta este stilul retro, poți cumpăra pentru un preț modic volumul Stellei Weller, despre moda anilor ‘50, de la micile electrocasnice cu formă rotunjită la accentele intense de culoare. În această carte, vei găsi și exerciții practice, care îți pot folosi pentru un proiect DIY.

  Cartea se găsește online sau în magazin la Antic Exlibris și este în limba engleză.

  9. Scandinavia Dreaming, de Angel Trinidad

  Cartea e mai mult un album inspirațional, ce arată în imagini istoria interioarelor scandinave, pe de-o parte libertine, luminoase și prietenoase, pe de altă parte adânc înrădăcinate în obiceiurile artizanilor scandinavi. Dacă acesta este stilul pe care vrei să-l abordezi în casa ta, probabil că acest volum te va ajuta mai mult decât alte cărți generaliste.

  Îl găsești pe Elefant, în limba engleză și în format fizic

  10. Wes Anderson Collection: The Grand Budapest Hotel, de Matt Zoller

  Încarcă-te cu energie din volumul inspirat de decorurile lui Wes Anderson

  Încheiem lista cu un curcubeu estetic: această carte include decorurile spectaculoase din filmul The Grand Budapest Hotel, creat de unul dintre cei mai talentați regizori în materie de storytelling vizual. Wes Anderson s-a remarcat întotdeauna printr-o cromatică pastelată și prin atenția acordată decorurilor ce apar în filmele sale. Un pasionat de design interior și de cinematografie trebuie să aibă acest album în bibliotecă.

  Îl poți comanda pe Okian, în limba engleză, în format fizic

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  10 cărți despre design interior, care te trec prin teorie și recomandări con...