Cum îmi transform livingul într-o capsulă relaxantă și răcoroasă, când căldura face ieșitul din casă un calvar
Vara de-abia a început și deja ne topim de cald. Singurele momente în care aerul de afară pare respirabil este seara, când apune soarele și atmosfera se mai răcorește puțin. Însă în așteptarea lor, petrec majoritatea zilei în livingul meu, unde mi-am făcut obiceiul să-mi creez o capsulă răcoroasă și relaxantă, un adevărat refugiu pe timp de caniculă. Și te îndemn și pe tine să faci la fel.
Indiferent că lucrezi de acasă, ori că îți petreci timpul liber în living pe timp de zi, e o rutină simplă și rapidă, centrată în jurul a două elemente principale – temperatura și ambientul. Odată ce le asiguri pe acestea două, poți chiar să și uiți că e vară.
1. Setez temperatura optimă
Dacă motivul principal pentru care te afli în casă este fiindcă afară e prea cald, atunci e musai să te asiguri că ai confort termic. Primul lucru pe care îl fac este să trag jaluzelele, astfel încât să țin soarele arzător la distanță. Apoi, cel mai important pentru mine este să dau drumul la aparatul de aer condiționat, pe o setare care să nu genereze prea mult zgomot sau curenți de aer, ci merge în fundal fără să mă deranjeze în vreun fel. Asta creează acel efect de capsulă răcoroasă despre care îți spuneam.
Dacă nu ai un aparat de aer condiționat și vrei să faci o investiție pentru confortul tău, gama WindFree™ de la Samsung este perfectă pentru acasă. Datorită miilor de micro-orificii care distribuie ușor și uniform aer proaspăt, aparatele WindFree™ îți asigură o încăpere răcoroasă fără să genereze acei curenți neplăcuți de aer rece. Gama include trei modele – Elite, Avant și Comfort. Toate trei creează un mediu de „aer liniștit” și sunt dotate cu operare inteligentă, care analizează toate condițiile camerei și tiparele de utilizare, iar apoi ajustează automat temperatura. Iar dacă totuși vrei să preiei controlul, o poți face direct din aplicație. Un alt avantaj este eficiența energetică – compresorul Samsung cu tehnologia Digital Inverter Boost asigură o funcționare eficientă cu un consum de energie redus. Iar vibrațiile și nivelul de zgomot sunt păstrate la minimum, datorită amortizorului.
Nu trebuie să-ți faci griji nici pentru calitatea aerului. Filtrul anti-bacterian Easy Filter Plus este amplasat în exterior, ceea ce îl face ușor de scos și curățat. Are o plasă densă, care menține aparatul curat și un strat anti-bacterian care te protejează împotriva contaminanților periculoși din aer.
2. Creez un ambient relaxant sau stimulant
Odată ce am pus la punct temperatura, mă ocup de ambient. În funcție de activitățile pe care le-am plănuit pentru ziua respectivă – de relaxare sau de lucru – îmi place să creez o atmosferă potrivită. În weekend, asta poate însemna vizionat filme sau seriale toată ziua – cel puțin pentru mine. Dacă rezonezi, atunci sfatul meu e să stingi luminile de plafon și să lași TV-ul să „decoreze” încăperea. Eu îl folosesc împreună cu o lampă sau un lampadar de accent care face totul mai cozy. Tot cu televizorul îmi pot crea un mediu potrivit pentru muncă, dacă îl las să meargă în fundal pe un mix cu muzică stimulantă ori dacă ascult un podcast în timp ce îmi fac treaba.
Dacă vrei să faci la fel, ideal este să ai un TV care „colorează” totul în jur, cum sunt noile televizoare Samsung NEO QLED 4K și 8K precum și cele din noua serie Samsung OLED, S95C și S90C. Acestea asigură o experiență imersivă datorită tehnologiei de ultimă generație, care oferă o claritate a imaginii excelentă, sunet de nivel cinematografic și conectivitate foarte bună cu celelalte device-uri din casă.
De exemplu, ai la dispoziție opțiunea Real Depth Enhancer Pro, care prin inteligența artificială detectează zonele pe care se concentrează ochii și îmbunătățește profunzimea imaginii. O altă funcție este Shape Adaptive Light Control, care înlătură „efectul de blooming” și redă un contrast mai precis. În ce privește sunetul, tehnologiile Dolby Atmos și OTS (Object Tracking Sound) redau experiența audio dintr-un cinematograf chiar în livingul tău.
Iar pentru o sesiune de gaming cât mai facilă, gama de televizoare 2023 are integrate modulele SmartThings Zigbee & Matter Thread One-Chip, ceea ce înseamnă că nu mai ai nevoie de un dongle pentru a conecta și controla dispozitivele Zigbee și Thread. Tot prin SmartThings este optimizat și consumul, datorită modului de ecosnomisire AI a energiei.
După ce am pus aceste două aspecte la punct, mă asigur că am tot ce îmi trebuie în casă, astfel încât să nu fie nevoie să ies la magazin și să mă reconectez la temperaturile de afară. Îmi iau apa aproape – hidratarea e super importantă vara – gustări și, eventual, înghețată, ca să mă răcoresc până la capăt în capsula mea de relaxare, izolată de caniculă.