LIFE

6 artiști români de la care poți lua ilustrații accesibile, dacă vrei să faci niște cadouri artistice de Crăciun

  Cadourile de Crăciun par a fi aceleași în fiecare an. Dacă nu ai inspirație pentru perioada asta și chiar vrei să oferi altceva, atunci arta și ilustrațiile realizate de ilustratori și designeri români ar putea fi o idee foarte bună.

  Iată câțiva artiști și ilustratori grafici din România, fiecare unic prin arta lui, pe care merită să îi descoperi. Și de la care să cumperi artă la prețuri accesibile pe care să o faci cadou de sărbători.

  1. Cadouri de Crăciun artistice de la Cristina Frei

  Stilul ilustratoarei Cristina Frei se inspiră foarte mult din „natură, oameni, stări, vise, muzică… și iar natură”, după cum chiar ea spune pe site-ul propriu. Natura, cu toate elementele ei a ajuns să fie punctul de pornire pentru pasiunea Cristinei de a desena. Pasiune pe care ulterior a transformat-o în business.

  „Desenând frunze și plante în fiecare zi, mi-am dezvoltat această pasiune pentru ele inclusiv pe hârtie și treptat-treptat mi-am găsit un mod de a le desena care simt că mă reprezintă perfect”, spune Cristina.

  Artista și-a pus bazele afacerii în Cluj-Napoca, locul în care a și absolvit Universitatea de Artă și Design și unde a adunat o comunitate în jurul artei ei.

  Lucrările Cristinei Frei surprind momente de viață în care și natura își face loc pe hârtia de desenat. Apropo de hârtie, lucrările de artă ale Cristinei sunt imprimate pe hârtia Hahnemühle, o hârtie de calitate superioară, cu o textură foarte fină și frumoasă în detalii, cu o rezistență la îmbătrânire de peste 100 de ani. Toate printurile sunt semnate de mână de artistă, însă ține cont că rama foto nu e inclusă în preț. În momentul de față, un print cumpărat de la Cristina Frei costă între 110 și 160 de lei.

  2. Livia Fălcaru

  Poți să spui, la o primă privire, că ilustrațiile realizate de Livia Fălcaru debordează de culoare. Și într-un fel așa este. Numai că trebuie să privești atent să înțelegi că dincolo de culori, în ilustrațiile Liviei, sunt povești complexe, cu emoții brute, inspirate de realitatea zilelor noastre și a artistei. Și prin acest mesaj transmis în desene, Livia Fălcaru reușește să se deosebească în rândul artiștilor din România de la care să cumperi artă.

  De altfel, parcursul Liviei Fălcaru a fost cel clasic, dar bine intuit: de la neîncredere, la curaj, de la artă la business și de la o simplă ilustrație la ceva care va dăinui. Arta Liviei Fălcaru servește drept un mediu pentru o comunicare reală și sinceră cu emoțiile, trăirile și întâmplările care sunt spuse de ea în culori și texturi diferite. Totodată, lucrările artistei îmbină tehnicile tradiționale de lucru cu cele digitale și se extind și dincolo de planșa de desenat.

  Recomandăm arta Liviei Fălcaru pentru curajul de a transmite și altfel de mesaje, pentru simplitatea și, în același timp, complexitatea lucrărilor ei. Dar și pentru că setează un exemplu pozitiv în relația artă – business. Lucrările artistei pornesc de la puțin peste 100 de lei.

  3. Cadouri de Crăciun artistice de la ArtWall

  Dacă nu vrei să mergi doar pe un singur ilustrator sau artist în alegerea unei lucrări, uite o altfel de opțiune. ArtWall este un magazin online unde poți să găsești postere și printuri de calitate superioară. Lucrările disponibile pe ArtWall sunt realizate de artiști care fac parte din echipa site-ului și care creează modele dedicate, destinate în principiu spre vânzarea într-un număr limitat de exemplare. Aici găsești artiști precum Bianca Ferăstrău, Maria Simina Dimancea, Mihai Theodor Sava sau Paul Ștefan Barbu.

  „Misiunea noastră este simplă. Ne dorim să reinventăm experiența trăită într-o galerie de artă, în confortul casei tale, la un preț accesibil”, spun fondatorii ArtWall. De altfel, pentru a întruni această misiune, echipa ArtWall colaborează cu arhitecți și designeri de interior ca prin lucrările de artă puse la vânzare să ofere oricărui spațiu în care acestea vor sta o nuanță artistică.

  Lucrările disponibile pe ArtWall sunt în format digital, însă „se pot face și scanuri după lucrări originale, cu dimensiuni de până în A3 inclusiv”, spune Paul Barbu. Prețurile diferă în funcție de dimensiunea lucrării, de artist, de temă și nu includ rama. Livrarea se face în 48 ore.

  Printre lucrări poți să găsești și desene în cărbune, găsești și ediții limitate, precum și postere și printuri din diverse zone de inspirație: abstract, geometrie, modă, monocrom, natură sau arhitectură urbanp.

  ArtWall e o alegere bună atunci când vrei să ai în casă o mostră de artă românească, la prețuri accesibile, care simplifică procesul alegerii și îmbinării pentru un design interior reușit.

  4. Diana Letzner

   

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Diana Letzner (@dianaletzner)

  Jocuri de cuvinte – în nuanțe de alb și negru – puse pe foaia digitală cu un ușor sarcasm. Sau cum să folosești sloganuri și obiecte în forma lor vizuală, nume de branduri și chiar proverbe și zicători pentru a da naștere unui tip de artă care merită să-și găsească locul în casa ta.

  Așa pot fi văzute și înțelese ilustrațiile realizate de Diana Letzner. Dacă te-ai plimbat măcar o dată prin locurile hip ale Bucureștiului, prin cafenele sau prin baruri, sigur ai dat nas în nas cu ilustrațiile Dianei, chiar dacă poate nu știai cine le face.

  Pe pagina de Instagram a artistei găsești mai multe exemple de artă în stilul propriu. Și dacă te fascinează sau interesează una dintre ilustrațiile ei, însăși Diana te îndeamnă să îi dai un DM ca să știi cum poți să comanzi.

  5. Cadouri de Crăciun artistice de la Ana Bănică

  Ana Bănică realizează lucrări de artă într-un stil tipic minimalist, dar care debordează de culorile apusului care schimbă cu totul atmosfera. Ana este din București, iubește pisicile, pe care, de altfel le pune și în ilustrațiile ei, iar pentru ilustrațiile pe care le realizează se inspiră din experiențele personale, dar și din fanteziile ei.

  „Îmi place să ilustrez povești de dragoste, reale sau imaginate, scene fantastice cu pisici mari și leneșe sau cu personaje nud îndrăgostite de vară. Personaje care trăiesc acel mood special, înainte de apus, când totul e cald și liniștit”, spune chiar Ana Bănică pe site-ul ei.

  Artista mărturisește că este îndrăgostită de culorile aprinse și că procesul de stilizare a oricărei forme desenate, fie că e vorba de o panteră sau de un cactus, este pur și simplu fascinant pentru ea de fiecare dată. Pentru inspirație, Ana găsește îndrumare în arta antică și uneori în arta populară.

  Îi găsești lucrările aici, cu prețuri începând de la 150 de lei. Cel puțin pentru felul în care îmbină formele aproape geometrice ale personajelor ei, pentru culorile în apus folosite și pentru scenele reale sau imaginate scoase la iveală prin ilustrațiile ei, Ana Bănică este unul dintre artiștii români ale cărei opere merită să le iei în seamă.

  6. Ilustrăria

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Ilustăria (@ilustaria)

  În spatele Ilustrăria stă Andreea Drobota, care și-a transformat pasiunea într-un soi de business part-time. Asta pentru că full-time Andreea este mamă, dar și designer în cadrul unei companii de IT.

  Detaliile lucrărilor de artă realizate de Ilustrăia au o menire simplă: transformă o casă într-un acasă așa cum se cuvinte. Prin design, linii, forme, poveste, culori și mesaj. Ilustrațiile realizate de Andreea au ceva din stilul suprarealist adus într-un prezent al artistei. Ea se folosește de momente, de unghiuri și forme, de idei și întâmplări recurente pentru a desena ceea ce simte. Iar toate dintre aceste lucrări își găsesc o menire și un loc al lor oriunde în casă, în orice idee de amenajare.

  Dacă deja te tentează vreuna dintre lucrări, o poți comanda la adresa asta: [email protected].

  Ilustrăria e și despre conștientizare, despre sentimente confuze sau despre fericire, e despre viața de zi cu zi a unei mamei sau a unei femei, despre îndemn și despre încercarea artei de a aduce plusvaloare ție și casei tale. Motiv pentru care merită să fie recomandată în lista noastră de artă accesibilă, perfectă pentru cadouri de Crăciun.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  6 artiști români de la care poți lua ilustrații accesibile, dacă vrei să f...