PROIECTE DE AMENAJARE

Un burlac aflat mereu pe drumuri și-a dorit căldură și confort în apartamentul ultracentral din Arad

publicat pe 09 iun. 2022

  Când investești într-un apartament aflat într-un bloc nou, te gândești că munca ta este pe jumătate rezolvată și că amenajarea va fi o joacă de copii. Nu-i deloc așa, iar mulți proprietari de astfel de locuințe s-au văzut în situația de a nu ști de unde să înceapă cu decorarea noii case.

  Un burlac, proprietarul unei firme de transport, și-a cumpărat un apartament de 65 metri pătrați în centrul Aradului, într-o clădire nouă, unul dintre proiectele fanion ale Wallberg Properties, finalizat în anul 2020. Și-a dorit ca apartamentul să fie zona lui de relaxare, călduros și cu personalitate, simplu de întreținut și cu linii moderne, iar designerul Raluca Sita de la SIT’N’DESIGN i-a transpus dorința în realitate cu un proiect pentru care a avut nevoie de un buget cuprins între 15.000 și 20.000 de euro.

  În momentul achiziției, apartamentul avea finisajele principale gata instalate: parchet, uși, gresie și faianță în baie și sanitare standard. Era un spațiu tern împărțit într-un dormitor, un living, bucătărie, o baie și terasă. Și cum nu e domiciliul stabil, Raluca și-a propus să redea senzația pe care ți-o dă un hotel cu ambianță primitoare.

  Proprietarul și-a dorit o locuință în care să se simtă ca într-un hotel confortabil
  Proprietarul și-a dorit o locuință în care să se simtă ca într-un hotel confortabil

  „Un proiect de acest gen impune din start adaptare, fiindcă pereții erau finisați la «alb», deci scurgerile, planul electric, parchetul și ușile au fost păstrate exact cum le-a oferit dezvoltatorul”, spune designerul Raluca Sita. A lucrat cu un singur meșter care să ajute cu micile ajustări.

  În living, important a fost confortul. Pentru asta, Raluca a făcut un colțar pe comandă, la @mafurniture, care se întinde din perete în perete (latură care se și extinde, devenind zonă de dormit).

  „Deasupra colțarului am montat o oglindă supradimensionată pentru a reflecta lumina naturală provenită din balcon. Oglinda creează și efectul vizual de spațiu, astfel colțarul nu pare că e un volum atât de mare în living”, spune Raluca.

  Deasupra oglinzii sunt suspendate corpuri de mobilier pentru extra depozitare. Corpurile de iluminat au fost alese cu estetică mai tehnică pentru a da o notă de industrial. În schimb, textilele au un aspect mai sensibil, sidefat, precum catifeaua, pentru a da eleganța dorită.

  În bucătărie, a acoperit evacuarea de la hotă cu un tavan din gips carton, a schimbat faianța și vopseaua de pe pereți.

  Bucătăria a presupus o adevărată provocare. Fiind deja poziționate scurgerile și majoritatea prizelor electrice, Raluca a putut schimbadoar anumite porțiuni pentru a lega tot într-o singură piesă continuă de mobilier. A așezat chiuveta central, într-un corp care pare suspendat, iar sub el a montat sertare cu coșuri de gunoi ascunse. De asemenea, coloana de scurgeri a clădirii a fost mascată cu fronturi false, asemenea corpurilor suspendate. Astfel, nu sunt întreruperi vizuale inestetice.

  În baie, a schimbat doar lavoarul și a montat mobilier util pentru depozitare, atât în partea de jos, cât și în zona oglinzii. „Fiindcă nu mai dispuneam de aceeași faianță din toată baia, peretele a fost dat doar cu lavabil. Pentru a-l proteja, s-a aplicat o sticlă transparentă ca placare antistropi”, spune Raluca.

  Resurse

  Mobilierul la comandă : Mobilier Vlas

  Mobilierul tapițat : Ma Furniture

  Lavabile : Benjamin Moore Romania prin Rofix Color

  Design Baterii : Giulini G. Rubinetteria prin SimCo Group

  Diverse : The Home, Rugvista, Somproduct, Jysk , Ikea.

  Tips&tricks pentru amenajare de la Raluca Sita

  • Începe prin a-ți stabili răspunsuri la întrebările: care e bugetul meu? Care sunt necesitățile mele în fiecare spațiu? Care sunt costurile reale de pe piață pentru materiale/obiecte?
  • După ce ai conștientizat răspunsurile de la întrebările de mai sus, apelează la profesioniști. Ei te vor ajută să obții potențialul maxim de la spațiu tău. Nu caută după bugetul la care te gândești că ar trebui să plătești serviciile, caută după referințe, portofoliu real și compatibilitate. Un proiect de amenajare durează, deci e bine să ai echipe cu care să poți comunica pe timp îndelungat și în care să ai încredere.
  • Ai grijă la contextul spațiului. Nu te uită la imagini de referință cu spații mari, dacă tu dispui de un spațiu substanțial mai mic. Nu caută stilul marin dacă ai o locuința în zona montană, între conifere.
  • Dacă ești o persoană care caută tot timpul ceva nou, abordează o schemă cromatică neutră. Poți oricând să adaugi stropul acela de culoare în textile sau decorațiuni pe care le schimbi mai ușor când dorești.

  Foto: Ovidiu Iercan

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Un burlac aflat mereu pe drumuri și-a dorit căldură și confort în apartamen...